#FITwithsuus EK's KAMPIOENSCHAPPEN

EK WIELRENNEN 2018

EK wielrennen fiets

In dit artikel vind je alle info over het EK wielrennen dat van donderdag 2 augustus 2018 tot en met zondag 12 augustus 2018 gehouden zal worden in Glasgow.  

EK WIELRENNEN 2018

Het EK wielrenen kan op worden gedeeld in 4 verschillende onderdelen:

De straten van Glasgow vormen het parcours voor de wegcoursen. Daarnaast is er ook het EK baanwielrennen in het Sir Chris Hoy Velodrome. En verder strijden de mountainbikers om de Europese titels op de Cathkin Breas Trails. Als vierde onderdeel is er het BMX’en dat wordt gedaan in Knightswood (Glasgow)

Bij de mannen zien we weinig echte toppers op de weg. Dit komt waarschijnlijk doordat de meesten net een zware tour de France achter de rug hebben. Alhoewel van Emden nog wel eens kan verrassen in zo’n eendaagse koers. Bij de vrouwen daarentegen zitten gewoon de allerbeste. Zo zien we o.a. Anna van der Breggen en Marianne Vos. Dat wordt smullen geblazen. (Waarschijnlijk wil ik na het zien van deze EK wielrennen nog grager zelf een racefiets kopen haha)

Ook de BMX ploeg reist met veel toppers af naar Glasgow. Ik kijk met name uit naar de races van Niek Kimmann die dit seizoen al verschillende wereldbekers won en Judy Blauw (derde op het WK in Baku).

Verder zien we als opvallende fietser in dit geheel dat Mathieu van der Poel zowel op de weg als in het Mountainbiken deelneemt. Niet alleen een alleskunner, ook een kanshebber voor de titel! Bij de vrouwen is het Anne Tauber die we in de gaten moeten houden.

Op de baan vind ik het lastig inschatten wat er gaat gebeuren. Het is weer de eerste baancours sinds maanden en daar kan altijd van alles gebeuren. Extra spannend dus als je het mij vraagt.

Programma’s EK wielrennen 2018

Hier stond het speelschema van een toernooi dat  inmiddels al geweest is.

Nederlandse deelname:

Op de weg:

Mannen (wegwedstrijd op 12 augustus 13:45 en tijdrit op 8 augustus 13:45): Jos van Emden (tijdrit), Koen de Kort, Sebastian Langeveld, Maurits Lammertink, Moreno Hofland, Pieter Weening, Oscar Riesebeek en Mathieu van der Poel

Vrouwen (wegwedstrijd op 5 augustus 13:30 en tijdrit op 8 augustus 9:45): Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Lucinda Brand, Janneke Ensing, Sabrina Stultiens, Marianne Vos en Lorena Wiebes

Op de baan:

Mannen: 

Omnium: Roy Pieters
Madison: Roy Pieters en Wim Stroetinga
Puntenkoers: Yoeri Havik
Scratch: Roy Eefting
Elimination: Roy Eefting
Teamsprint: Roy van den Berg, Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee
Sprint: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland
Keirin: Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee
Kilometer tijdrit: Matthijs Büchli en Sam Ligtlee

Vrouwen:

Omnium: Kirsten Wild
Madison: Kirsten Wild en Amy Pieters
Puntenkoers: Kirsten Wild
Scratch: Kirsten Wild
Elimination: Amy Pieters
Teamsprint: Kyra Lamberink, Laurine van Riessen, Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx
Sprint: Hetty van de Wouw en Shanne Braspennincx
Keirin: Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx
500 meter tijdrit: Kyra Lamberink en Hetty van de Wouw

BMX:

Mannen: Dave van der Burg, Niek Kimmann, Niels Bensink, Jay Schippers, Justin Kimmann en Kevin van de Groenendaal

Vrouwen: Judy Baauw, Ruby Huisman en Merle van Benthem (onder voorbehoud)

Mountainbiken:

Mannen: Mathieu van der Poel en Michiel van der Heijden

Vrouwen: Anne Tauber en Anne Terpstra

WAAR TE VOLGEN?

Het meeste van het EK wielrennen is te volgen via de NOS. Zo zenden zij op 12 augustus de wegcours bij de mannen uit, op 5 augustus de wegcours bij de vrouwen en besteden ze veel aandacht aan het baanwielrennen op 3,4,5 en 6 augustus. Op 11 augustus is er tussen 13:30 en 17:00 uur ook aandacht voor het BMX’en. Wil je het precies weten check dan hier het uitzendprogramma van de NOS. 

Bij Eurosport zenden ze ook grote delen van het EK wielrennen (live) uit. Hoe het programma precies zal verlopen qua uitzendingen weet ik niet precies want dat is lastig te vinden. Je zou ook online nog op zoek kunnen gaan naar livestreams (denk aan de Livestreams op NOS). En vergeet natuurlijk de officiële website van de Europese Kampioenschappen niet.

ZIE OOK: ALLES OVER DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN 2018

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
EK-TURNEN-2018
EK TURNEN 2018

In dit artikel vind je alle info over het EK turnen dat op 2, 4, 5, 9, 11 en 12 augustus...

Sluiten