#FOODwithsuus Ontbijt

ONTBIJTTIP: HÜTTENKWARK

ontbijt

Vorige week plaatste ik op Instagram een foto van mijn ontbijt met een nieuw product van Danone, Hüttenkwark, waarop veel gemengde reacties kwamen. De blogpost met het recept hadden jullie nog van me tegoed. Dus bij deze!

Als fanatiek sportster ben ik fan van het ontbijt, en dan het liefst een lekker stevig en verantwoord ontbijt zodat ik de rest van de ochtend vooruit kan.

Herken jij je hierin? Of wellicht ben je gewoon op zoek naar wat ontbijt inspiratie? Lees dan gauw verder voor een lekkere stevige ontbijttip met relatief weinig vet, veel eiwitten en een fijne textuur!

Hüttenkwark?!

Zo’n twee weekjes geleden was ik met een vriendinnetje in Utrecht bij de Albert Heijn boodschappen aan het doen toen mijn oog viel op ‘Hüttenkwark van Danone’ mét een 35% korting sticker. Was dit wat ik dacht dat het was? Ik pakte het uit het schap en zag inderdaad tot mijn verbazing dat het ging om de combinatie van milde kwark met Hüttenkäse.

Beide at ik altijd al graag dus ik was benieuwd naar deze combinatie en omdat het toevallig in de aanbieding was nam ik twee bakken van 450 gram mee naar huis.

En sinds ik deze nieuwe ontbijtkwark van Danone heb ontdekt staat er standaard een bakje in onze koelkast.

Ontbijt

Waarom ik Hüttenkwark als ontbijt tip met jullie wil delen is als volgt:

De voedingswaarden vind ik als sporter en iemand die bewust bezig is met voeding heel fijn. Hüttenkwark bevat namelijk maar 2% vet en is rijk aan proteïne. Daardoor past het goed binnen een gezond en gevarieerd eetpatroon.  Door de combinatie van milde kwark met Hüttenkäse heeft Hüttenkwark een stevige fijne textuur. Ik vind enkel kwark soms een beetje saai (zeker omdat ik het al zo vaak at) en deze stevige bite erin maakt het aantrekkelijker.

Verder is de Hüttenkwark gemaakt van simpele ingrediënten en bevat het geen kustmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

Ontbijt tip:

Ontbijtbowl mét Hüttenkwark:

Ingrediënten:

 • 225 gram (1/2 bak) Hüttenkwark
 • Een handje verse blauwe bessen
 • 2 el moerbeien
 • Een klein handje walnoten
 • 1 el pompoenpitten
 • 1 tl cacao nibs
 • Een handje granola met kaneel (granola zelf maken doe je zo)
 • Eventueel een scheutje honing als je een zoetekauw bent

‘Recept’: 

 • Doe de Hüttenkwark in een kom en versier met alle bovengenoemde toppings
 • EETSMAKELIJK!

hüttenkwak

Bovenstaande ontbijtbowl is maar een idee voor een verantwoord ontbijt met Hüttenkwark. Je kunt er natuurlijk oneindig mee variëren door allerlei toppings zoals fruit, muesli’s, pitten en noten toe te voegen in verschillende combinaties. Of gebruik het in een smoothie voor extra stevigheid. Er zijn overigens twee varianten, naturel en met een vleugje vanille. Die laatste is ook lekker te gebruiken in toetjes.

Ik ben benieuwd of jullie het ook al in de schappen hadden gezien en/of wellicht zelfs al geprobeerd hebben:)? Heb je zelf nog goede ontbijt tips? Laat het even weten! #sharingiscaring

Liefs,
Suzanne

Liefs, Suzanne
Volg JIJ me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Danone.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Linda
  september 1, 2018 at 09:44

  Hoeveel kcal krijg je dan binnen als je het zo maakt??

  • Reply
   Suzanne
   september 3, 2018 at 11:44

   Zo’n 650 calorieën op de manier hoe ik hem heb gemaakt ! Maar dat is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van welk soort granola jij gebruikt, hoe groot jouw ‘handje walnoten’ is en hoe groot je eetlepels zijn etc. Maar ongeveer ergens tussen de 500 en 700. Als je zulke dingen precies wilt weten is het handig thuis alles precies af te wegen:)

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  meer plantaardig
  WAAROM IK MEER PLANTAARDIG WIL GAAN ETEN

  In deze blogpost geen sportieve tips of raceverslag maar een persoonlijke update op het gebied van voeding: meer plantaardig willen...

  Sluiten