#FITwithsuus Hardlopen Sportieve reizen

BIG NEWS: IK HEB ME INGESCHREVEN VOOR MIJN ALLEREERSTE OFFICIËLE HALVE MARATHON!

halve marathon

Waaaaaaah ik ben zó excited! Zojuist heb ik mij namelijk ingeschreven voor mijn allereerste officiële halve marathon! Waar? Wanneer en waarom?  Dat lees je allemaal in dit speciale artikel.

Doelen stellen

Oké, laten we even bij het begin beginnen. Ik ben zo’n type sporter dat zichzelf graag doelen stelt. Elke week, elke maand en elk jaar. Vorig jaar december begon ik met het maken van mijn sportieve doelen voor 2018. Daar zaten uiteraard ook een paar hardloop gerelateerde doelen bij. Waaronder het lopen van een hardloopwedstrijd. Want dat doe ik eigenlijk nooit. Ik heb in de afgelopen jaren dat ik ren, 3 keer meegedaan aan de Dam tot Damloop en dan houdt mijn lijstje hardloop wedstrijden alweer op. Ik vind het gewoon super leuk om te lopen, maar plan eigenlijk nooit races in.

En daar wilde ik voor dit jaar verandering in brengen. “Een aantal hardloopwedstrijden doen, schreef ik op mijn doelenlijst voor 2018″. Echter plaatste ik mij in februari volledig onverwachts en niet gepland voor het NK zwemmen (lees hier hoe dat ging) waardoor mijn plannen 180 graden draaide. Hardlopen is niet zo goed voor (schoolslag) zwemmers en ik besloot in voorbereiding op het NK zwemmen een paar maanden nauwelijks loop kilometers te maken.

Afgelopen september startte ik weer met hardlopen en eerlijk is eerlijk, ik was mijn hardloopdoelen een beetje uit het oog verloren. Ik moest voor mijn gevoel weer van vooraf aan beginnen met snelheid opbouwen en kilometers maken. Daardoor dacht ik even helemaal niet aan het lopen van een wedstrijd. Eerst maar eens even back on track komen. Uiteindelijk pakte ik het heel gemakkelijk en snel weer op, en liep ik gelukkig binnen no time weer op mijn oude niveau.

Roet in het eten

Alles ging goed, tot ik twee weken terug opeens te maken kreeg met een zweepslag in mijn kuit. Geen overbelasting of blessure tijdens het sporten. Puur domme pech. Een rare move in de woonkamer tijdens een dansje en ik kon geen stap meer zetten.

Het was in die week waarin ik amper normaal kon lopen dat ik me besefte hoe graag ik eigenlijk hardloop en wat ik miste. Ik was er zo verdrietig van dat ik weer niet kon rennen.  Maar ook vastberaden om goed en snel te herstellen. Elke dag deed ik speciale rekoefeningen en ik ging vaak naar het zwembad om mijn kuiten los te zwemmen.

De fysio schatte het herstel op 2-8 weken. Maar ruim anderhalve week na het incident liep ik mijn eerste rondje (7km) alweer. Ik MOEST en zou dit proces verantwoord, maar snel doorlopen. Ik sliep veel, at gezond, dronk veel water en deed nog steeds elke dag mijn oefeningen.

Test

De laatste week ging het steeds beter en daar was ik ZO ontzettend blij mee dat ik stiekem de gedachte kreeg om alsnog mijn doel voor 2018 waar te gaan maken. Ik heb me de afgelopen weken namelijk weer even extra beseft hoe fijn het is als je kunt rennen. En dat wil ik vieren.

Al vrij snel had ik besloten dat ik een halve marathon wilde gaan rennen. Want dat is echt een uitdaging én heb ik nog nooit gedaan met een loop/wedstrijd. Ik heb wel al een aantal keer de afstand gerend zoals vorig jaar met mijn verjaardag toen ik 24 werd, liep ik 24km. Dat was ook gelijk de laatste keer dat ik verder rende dan 15km overigens. Ik bedacht daarom een test voor mezelf. Als ik aan het einde van week 45 in staat zou zijn om 16km te kunnen rennen zonder dat mijn kuit daarbij teveel pijn zou doen of in de dagen daarna weer zou opspelen dan zou ik me gaan inschrijven.

En…(tromgeroffel)… IK SLAAGDE VOOR MIJN EIGEN TEST!

INSCHRIJVEN!

Dagen later had ik nog steeds geen last van de 16km die ik had gerend dus ik dook achter mijn computer op zoek naar een halve marathon eind 2018. Al heel gauw kwam ik uit op de halve marathon van Curacao. I mean, Curacao. Moet ik nog meer zeggen? Zon, zee, strand? Curacao… CURACAO DUS!

Geen twijfel over mogelijk! Soms moet je gewoon iets DOEN! En er verder niet te lang meer over nadenken. Ik belde daarna mijn moeder op. ” Mam, ik heb me ingeschreven voor de Curacao halve marathon”. En nadat ik te horen had gekregen dat ik gek was klonk het ” MAG IK MEE?!”  Omdat Curacao al jaren op haar bucketlist staat (en ze dit altijd als eerste noemt) hoopte ik natuurlijk al op dat antwoord. Dat was eigenlijk min of meer ook de reden dat ik haar belde hahah. Mijn antwoord was dan ook: Laten we tickets boeken! En een uurtje later was het gefixt. 2 stoelen voor de vlucht op 20 november van Amsterdam naar Curacao #YEAH!

Halve marathon / vakantie

Wij gaan er over een weekje dus gelijk een gezellige halve marathon vakantie naar Curacao van maken samen. We gaan slapen in het Hilton hotel in Willemstad op Curacao. Dat hotel is namelijk hoofdsponsor van de Curacao marathon en daar is ook de start en finish. Lekker praktisch, kan ik zo mijn bed uitrollen naar de startlijn en ben ik geen reistijd naar de start kwijt die al om 5:30 uur is (want alle extra slaap na een jetlag telt haha).

Daarnaast organiseren ze ook nog allerlei dingen rondom het event zoals een pasta party en after marathon feest. Lijkt me super leuk om in die loop stemming te komen en dan vanaf het after feest zo weer het zwembad in te springen, lekker te eten en dan zo weer mijn bed in te rollen !

En OMG ik zit dus nu elke dag stiekem even te kijken naar het fantastische zwembad met uitzicht op zee dat we hebben bij het hotel. En naar de weersvoorspellingen (zon, zon, zon) CAN’T LITERALLY WAIT! Er is ook een sportschool in het hotel dus ik hoop dat ik van tevoren ook nog even lekker wat oefeningen kan doen zodat ik helemaal fris en fruitig aan de start sta. We gaan lekker een weekje weg samen en tot rust komen en hopelijk ook knallen. Ideaal zijn die warme temperaturen natuurlijk niet voor je prestaties, maar hopelijk wel voor mijn kuit! En vooral ook voor mijn humeur en herfst dipje. Als je naar onderstaande foto kijkt kun je toch niet anders dan blij worden? En mentaal is vaak het halve werk, toch?!

Doelstelling

Hoe moeilijk of eigenlijk onmogelijk het ook voor mij gaat zijn. Ik wil mezelf geen doelstelling opleggen behalve het pijnvrij uitlopen van de halve marathon. Natuurlijk heb ik tijden in gedachten waar ik op hoop. Maar ik heb er vooral MEGA veel zin in en wil genieten van elke kilometer die ik ren. Dus ik probeer die tijden los te laten, uiteraard kan ik jullie nu al vertellen dat ik dat niet kan. Want zo ben ik,  er is altijd een stemmetje in mijn achterhoofd dat zegt dat het harder en beter moet. Maar ik ga het wel echt proberen los te laten. Ik wil genieten van het feit dat ik weer kan rennen!

De halve marathon vindt plaats op 25 november en als je het leuk vind om van alles op de hoogte te blijven, volg dan vooral mijn Instagram. Want daar zal ik mijn Curacao avonturen met jullie delen!

 

Sportieve groetjes, xx
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?!

ZIE OOK: RACEVERSLAG DAM TOT DAMLOOP

 

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Daphne
  november 15, 2018 at 10:54

  Wat gaaf! Hopen dat de pijn in je kuit ook dan uit blijft. Heel veel plezier!

  • Reply
   Suzanne
   november 16, 2018 at 09:09

   Ja dat hoop ik ook! Dankjewel, komt vast goed:) Liefs, Suzanne

 • Reply
  Melanie - My Journey
  november 15, 2018 at 15:05

  Wat ontzettend gaaf! Die halve marathon gaat een feestje worden om te lopen! Ik volg je nu ook op Instagram ?

  • Reply
   Suzanne
   november 16, 2018 at 09:09

   Jaaa, ik kijk er ook echt naar uit! Wat leuk om te lezen:)! Fijn weekend en tot op Instagram dan! Liefs, x

 • Reply
  Hammie
  november 15, 2018 at 15:52

  Gaaf, ik had hetzelfde. Ben afhelpen mei gestart met hardlopen, nadat ik met een personal trainer ben gestart om weer lol in het sporten te krijgen. Intussen al 5k hardgelopen voor Kika en 7 km trailrun gedaan. In december een urban trailrun van 10km. Ennnn, me deze week ingeschreven voor de halve marathon van Las Vegas op 17 Dec 2019. Trainen dus het komende jaar om die 21 km te gaan halen…..

  • Reply
   Suzanne
   november 16, 2018 at 09:10

   Wauw, wat super gaaf om te lezen! Echt lekker bezig! En WAUW een halve in las Vegas..dat klinkt ook echt fantastisch. En dan heb je inderdaad een heel jaar om echt ergens naartoe te trainen, superleuk! Dat ga je zeker halen!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (2 NOVEMBER T/M 8 NOVEMBER)

  Van mijn eerste rondje op een geleende racefiets door Amsterdam tot een heerlijke 16km run. En van zelfgemaakte tiramisu tot...

  Sluiten