#FITwithsuus #FLASHBACKwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #1 – (7 JANUARI T/M 13 JANUARI 2019)

SPORTDAGBOEK

Op zoek naar wat sportieve inspiratie, motivatie of gewoon benieuwd naar mijn week? In onderstaand sportdagboek lees je hoe mijn trainingsweek eruit zag!

De afgelopen 3 jaar postte ik elke vrijdag een Flashback Friday blog artikel. Daarin vertelde ik elke week alles over mijn voeding en trainingen van de afgelopen week. Een goed gelezen rubriek, maar ook een rubriek die heel veel energie kostte. Ik moest immers elke dag, altijd en overal (ook op vakantie, bij familie, in restaurants) al mijn maaltijden, snacks en alle vormen van beweging bij houden én fotograferen. Dat vond ik 3 jaar lang superleuk om te doen, maar ik voelde dat het tijd werd voor iets anders.

Ik vroeg via Instagram advies aan mijn trouwe Flashback Friday lezers en ontving naast de meest lieve en hartverwarmende reacties ook suggesties voor alternatieve opties. Alles overwogen heb ik een besluit genomen. Voortaan verschijnen er geen standaard Flashback Fridays meer maar er komt wel elke maand een eetdagboek online, en een sport/trainingsdagboek! En wie weet als ik een keer een heel bijzondere of juist rustige week heb dat ik ook nog wel eens een Flashback Friday online zet.

Ik hoop dat jullie de sport- en eetdagboekjes net zo leuk, interessant en/of inspirerend zullen vinden. Deze week trap ik af met het allereerste sportdagboek.

 

SPORTDAGBOEK #1 – 7 JANUARI T/M 13 JANUARI 2019

Het is maandag als week 2 van 2019 officieel start. Ik heb het gevoel dat ik nog ergens halverwege de kerstdagen ben blijven steken. Mijn ritme is ver te zoeken en het voelt nog een beetje alsof het vakantietijd is. Maar dat is toch echt officieel over dus ik neem mezelf voor om deze week weer een beetje in het ‘normale’ ritme te komen van sporten, (gezond) eten en voldoende slapen.

In onderstaand sportdagboek lees je hoe mijn trainingsweek eruit zag:

Maandag 7 januari

Workout: Zwemmen
Duur: 60 minuten
Afstand: 3km
Soort training: Een rustige training met middellange afstanden en rustig benen tussendoor (in de statistieken zie je benen nooit staan omdat mijn horloge dan helaas niets meet)

Inzwemmen: 400m borstcrawl + 100m schoolslag + 100m borstcrawl benen
Kern: 5 x 200m wisselslag met telkens 100m borstcrawl benen tussendoor + 8x50m op 80% met tussendoor telkens 50m benen rustig loszwemmen (30 sec rust na elke 50m)
Uitzwemmen: 100m borstcrawl

zwemsessie garmin

Dinsdag 8 januari

Voor vandaag stond er eigenlijk een progressieve run op het programma. Gisteravond werd er al code geel afgegeven en op het 20 uur journaal hoorde ik dat Schiphol tientallen vluchten zou schrappen vanwege de verwachte storm. In eerste instantie was ik vastberaden gewoon 12 km te gaan lopen. Maar toen ik om 7 uur wakker werd van de boomtakken die tegen ons slaapkamer raam werden geslingerd en ik de Amstel langzaam in een wilde rivier zag veranderen, besloot ik mijn geplande run te verplaatsen naar morgen en naar het zwembad te gaan. Veilig binnen sporten dan maar!

Workout: Zwemmen
Duur: 60 minuten
Afstand: 3km
Soort training: Een rustige training met wat lange afstanden en tussendoor rustig benen

Inzwemmen: 200m borstcrawl + 200m borstcrawl armen
Kern: 4 x 400m (1x schoolslag, 3x wisselslag) met na elke 400m 30 sec rust + rustig 200m herstel zwemmen benen (borstcrawl heen, schoolslag terug)
Uitzwemmen: 100m schoolslag +100m borstcrawl

sportdagboekje

Woensdag 9 januari:

Workout: Hardlopen
Duur: 1 uur en 3 minuten
Afstand: 12km
Soort training: Een progressief loopje

Dit soort progressieve loopjes vind ik één van de leukste uit mijn nieuwe trainingsschema.

progressieve run

Donderdag 10 januari:

Workout: Zwemmen
Duur: 60 minuten
Afstand: 3km
Soort training: Een rustige training met middellange afstanden

Inzwemmen: 450m borstcrawl + 250m borstcrawl armen
Kern: 300m schoolslag, 400m wisselslag, 200m schoolslag, 400m vrije slag, 200m wisselslag
Uitzwemmen: 4 x 100m wisselslag (steeds rustiger)

Vrijdag 11 januari:

Happy birthday to me! Vandaag was mijn verjaardag en sinds een aantal jaar heb ik de traditie om op mijn verjaardag het aantal kilometers te lopen dat ik ben geworden. Voor vandaag zouden dat er dus 25 zijn! Een hele afstand, maar het was eigenlijk best lekker. Het zonnetje scheen en ik heb heel rustig aan gedaan. Ik liep nooit eerder verder dan 24km (vorig jaar met mijn verjaardag gelopen) dus ik verbrak mijn record van langste run, verst gelopen run én langzaamste halve marathon ooit. Morgen heb ik een zwemwedstrijd met behoorlijk wat afstanden op het programma dus ik kan me geen spierpijn veroorloven. Daarom liep ik 25km lang in hartslag zone 1 en 2, op mijn gemakje!

Workout: Hardlopen
Duur: 2 uur en 21 minuten
Afstand: 25km
Soort training: Een rustige lange duurloop in hartslagzone 1/2

verjaardagsrun

Zaterdag 12 januari:

Vandaag zwom ik sinds lange tijd weer eens een zwemwedstrijd. Niet per se voor mezelf, maar voor mijn oude club. Ze komen dames tekort en in de competitie kunnen ze me daarom goed gebruiken. Ik moest uitkomen op alle mogelijke afstanden vandaag: 200m vrije slag, 100m vlinderslag, 50m schoolslag, 400m wisselslag en de 50m vrije slag in de 4x50m vrije slag estafette.

Workout: Zwemwedstrijd
Duur: n.v.t
Afstand: 550m inzwemmen, races (in totaal 800m)
Soort training: Wedstrijd

Ik kwam natuurlijk niet in de buurt van mijn oude tijden van vroeger toen ik nog elke dag zwom. Maar het viel ook niets tegen. En het was superleuk om te doen!

zwembad vaassen

Zondag 13 januari:

Workout: Hardlopen
Duur: 1 uur en 1 minuut
Afstand: 11,25 km
Soort training: Een tempo duurloopje door de bossen in Epe: 3 minuutjes inlopen in hartslagzone 1, 30 minuten in hartslagzone 2, 25 minuten in hartslag zone 3 en 3 minuutjes uitlopen in hartslag zone 1.

Het was vandaag code geel, maar op de regen en wat wind na viel het me echt alles mee.

trail run

En hoe was jouw trainingsweek? Op schema met je goede voornemens, of kan het stiekem wat beter? Ik lees het graag:)! En wie weet tot bij het volgende sportdagboek?!

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?

ZIE OOK: FLASHBACK FRIDAY 2018

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
rode bieten risotto
RECEPT: RODE BIETEN RISOTTO

Op zoek naar een lekkere, verantwoorde en mooie risotto? Dan is deze rode bieten risotto precies wat je zoekt. De...

Sluiten