#FLASHBACKwithsuus Uncategorized

FLASHBACK 2018 (DE MOOISTE MOMENTEN VAN HET AFGELOPEN JAAR)

Deze vrijdag geen gebruikelijke Flashback Friday zoals jullie gewend zijn. Maar een speciale flashback van 2018. Want het was een fantastisch jaar! Ik durf wel uit te spreken dat dit één van mijn bijzonderste en mooiste jaren tot nu toe is geweest. 

FLASHBACK 2018

Ik heb veel mogen reizen en een hoop nieuwe (sportieve) activiteiten uit mogen proberen. Daarbij heb ik mezelf zowel op sportief als mentaal gebied flink uitgedaagd en mijn eigen grenzen meerdere malen opgezocht. Mede daardoor wist ik enerzijds het beste uit mezelf naar boven te halen met onder andere een kwalificatie voor het NK zwemmen en een 3e plek tijdens de Curacao halve marathon. Anderzijds realiseerde ik me dat er op sportief prestatie gebied weinig focus was. Ik deed van alles, van surfen tot skaten en van zwemmen tot yoga en fitness.

Terwijl ik dit artikel schrijf is het vrijdag 28 december, nog precies 3 dagen voordat 2019 begint! En dat terwijl het nog geen maand geleden lijkt dat 2018 begon. De tijd vliegt ! Gedurende het jaar ben ik eigenlijk constant bezig met vooruit denken en plannen. Niets mis mee, ik werk graag hard en het kan altijd beter. Maar soms is het ook goed om even stil te staan in het hier en nu en te kijken naar al het moois wat er (is) gebeurt. Daarom vlieg ik in deze blog graag nog één keer terug over 2018 om in vogelvlucht alle highlights van het afgelopen jaar met jou te delen! Vlieg je mee?

2018, het jaar waarin ik…

Offline te zien was in enkele toffe sportieve campagnes

Zo hing ik in januari door heel het land in de bushokjes en F4F sportscholen met de ‘waar doe jij het voor‘ sport campagne van Fit For Free. En was ik afgelopen maand nog te zien in de Run2Day winkels als sportmodel voor de nieuwe running collectie van Röhnisch. Ook kon je me het afgelopen jaar zien in enkele bladen zoals de Mimoneda Glossy, Happy in Shape en Womenshealth.

2018

Voor het eerst op wintersport ging

Omdat ik vroeger fanatiek zwom en wintersporten natuurlijk erg blessuregevoelig is was het er nog nooit van gekomen. Maar in februari 2018 was het dan zo ver. Ik stond voor het eerst op ski’s! En fantastisch dat ik het vond. Oké, eerlijk is eerlijk, alle begin was moeilijk en de eerste afdalingen kon ik stiekem wel janken. Maar na 2 dagen was ik helemaal verkocht en eind januari 2019 staat mijn tweede wintersport dan ook al gepland! #zinin

eerste keer wintersport

Mij kwalificeerde voor het NK zwemmen

Het begon met een competitie wedstrijdje voor de lol in Barneveld begin februari, en resulteerde in 3 NK kwalificaties voor het NK zwemmen in juni. Na 3 jaar geen wedstrijd te hebben gezwommen en amper in het water te hebben gelegen bleek ik toch nog een aardige basis snelheid te hebben. Ik vind het super gaaf dat ik dit nog eens heb mogen meemaken op zo’n ontspannen en bewuste manier. Zonder dat ik er speciaal voor heb getraind of heel veel voor heb moeten laten behaalde ik ook nog eens een plek bij de beste 16 en dus een finale plek! Een bizarre rollercoaster, maar ik ben blij dat het zo is gegaan.

Lees hier alles over mijn NK Kwalificatie
Lees hier de nabeschouwing van het NK zwemmen

nk kwalificatie

De 50.000 volgers behaalde

Natuurlijk is het maar een getal en draait het veel meer om de engagement en inhoudelijke zaken. Maar het blijft toch een bizar getal. Het is onwerkelijk om te bedenken dat er zoveel mensen zijn die het leuk vinden om mij en mijn sportieve avonturen hier en via Instagram te volgen. Ik vind dat heel gaaf en ben blij dat ik na 4 jaar bloggen en instagrammen nog steeds groei.

Veel inspirerende sporters heb mogen ontmoeten

Van een zwemsessie met Madelon Baans tot een kwark lunch met Epke Zonderland en Dafne Schippers. En van een bootcamp met Arie Boomsma op het dak van de Adam toren tot een loopscholing van Susan Krumins op het nationale sportcentrum Papendal. Stuk voor stuk inspirerende (sport) persoonlijkheden waar ik extra gemotiveerd van raak.

inspirerende mensen

Maarliefst 10 keer op reis mocht

Van Barcelona tot de Franse Pyreneeën en Curacao en van een citytrip naar Londen tot hiken in Noorwegen en surfen in Portugal. Elke reis was anders, er zaten kortere tripjes bij en langere reizen. Privé tripjes en gesponsorde reisjes. Warme zonnige locaties en locaties met sneeuw, maar van allemaal heb ik 100% genoten! En ik hoop dat ik in 2019 weer een aantal van zulke fantastische reizen mag maken.

reizen 2018

Twee open water swim clinics gaf

Afgelopen zomer heb ik twee open water clinics mogen geven en dat was super, super, super gaaf om te doen! Het afgelopen jaar heb ik ook geprobeerd op vaste basis een zwemcursus op te starten. Helaas is dit voor alsnog niet gelukt omdat er geen (betaalbaar) badwater beschikbaar is in Amsterdam. Mocht iemand de gouden tip/oplossing hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag! Want ik zou alsnog graag mijn eigen zwemcursus opzetten in Amsterdam.

openwater swim clinic

Mijn eerste halve marathon wedstrijd rende (en brons behaalde)

Na een korte kuitblessure besloot ik te willen vieren dat ik weer pijnvrij kon rennen. Ik schreef mij in voor de halve marathon op Curacao. In november vloog ik samen met mijn moeder naar het zonnige Curacao.  Behalve twee keer de dam tot damloop te hebben gerend had ik nog nooit meegedaan aan zo’n echte hardloopwedstrijd. Ik was ontzettend zenuwachtig maar had ook heel veel zin om die halve marathon te lopen. Uiteindelijk gebeurde er wat niemand had verwacht en finishte er enkel een Curaçaose en Arubaanse voor me. Ik finishte als 3e vrouw en stond daarmee op het podium! Een bizar en bijzonder avontuur dat ik nooit meer zal vergeten.

Lees hier het raceverslag van de Curacao halve marathon

curacao marathon

Weer ontzettend veel sporten uitprobeerde

Schaatsen, voetballen, tennissen, yoga, pilates, zwemmen, kravmaga, golfsurfen, hardlopen, barré, skiën, wielrennen, hydrospeed, hiken, mountainbiken, kickboksen, paardrijden, suppen, indoor surfen, spinning, fitness, supyoga, skeeleren, beachtennis. Ik deed het allemaal en waarschijnlijk ben ik nog enkele sporten vergeten ook.

sporten

Besloot een hardlooptraject in te gaan

Na 3 jaar lang van alles te hebben gedaan en geprobeerd op sportief gebied vond ik het tijd worden voor focus. Wanneer je enkel al het lijstje met sporten hierboven bekijkt denk ik dat je begrijpt wat ik bedoel. In dit artikel lees je alles over mijn sportieve doel voor 2019 en hoe ik tot die beslissing kwam. De afgelopen maand ben ik al gestart met een nieuw trainingstraject onder begeleiding van mijn coach Sam Blom. Ik ben enorm gemotiveerd, kijk uit naar bijna elke training en heb er heel veel zin in om in 2019 lekker aan de slag te gaan met het hardlopen. Hopelijk lukt het mij om mijn hardlooplevel naar een hoger niveau te tillen.

Genomineerd werd als fitfluencer van het jaar

Nog geen maand geleden lag er een gouden envelop op de deurmat. Behalve een hoop confetti zat er ook een leuke mededeling in: “Gefeliciteerd, je bent genomineerd als fitfluencer van 2018 in de fitlist van Womenshealth”. Mega bijzonder natuurlijk! Ik sta in een rijtje met hele inspirerende en lieve andere mensen. Ik voel mij al ontzettend vereerd dat ik daar überhaupt tussen sta. Het is een mooie kers op de taart en een bevestiging voor mij dat ik goed bezig ben met hetgeen ik doe.

Stemmen kan nog tot en met 23 januari dus als je dit leest en nog niet (op elk apparaat) gestemd hebt en vind dat ik die stem verdien. Stem dan even hier! Alvast SUPER bedankt! <3

fitlist 2018

Voordat ik 2018 dan écht achter mij laat, wil ik jou/jullie als trouwe lezer(s), enorm bedanken. Sommige van jullie volgen al mijn verhalen al enkele jaren op de voet, en dat waardeer ik echt ENORM! Andere zijn hier pas net beland en lezen af en toe eens een artikel, ook dat waardeer ik! Dank je wel!

Ik zou het heel erg tof vinden om te horen wat voor jou de hoogtepunten uit 2018 waren? Was het ook een fantastisch, of juist een iets minder fijn jaar voor jou? En wat vond jij nou het allerleukste van mij om te volgen? Waren dat mijn reisjes? Hardloopavonturen of misschien wel zwemtips? Let me know want dan kan ik daar natuurlijk in 2019 rekening mee houden!

Ik wens iedereen voor nu een spetterende jaarwisseling toe toe en een geweldig 2019 met veel sportiviteit, liefde en gezelligheid. Of 2018 nou een geweldig of minder geweldig jaar is geweest: Laten we tijdens de jaarwisseling proosten op de toekomst en genieten van het hier en nu.

FIJNE JAARWISSELING EN ALVAST EEN HAPPY NEW YEAR!

 

Liefs,
Suzanne

 

 

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Rachel
  december 28, 2018 at 21:38

  Wat heb je toffe dingen mogen doen zeg, en inspirerende mensen mogen ontmoeten! Maar ik ben vooral jaloers op je reizen die je mocht maken

  • Reply
   Suzanne
   december 30, 2018 at 11:08

   Dankjewel Rachel! Ja dat zijn mooie dingen he die reisjes:)

 • Reply
  Jermaine Maaijen
  december 29, 2018 at 23:25

  Leuke uitgebreide samenvatting van 2018!
  Zeer motiverend! Waar haal je de tijd vandaan om zoveel verschillende sporten uit te proberen? Ik zit nu met mijn baby op mijn borst dus hou het kort?. Benieuwd naar je verdere verhalen. (Ik moet mijn blogpagina ook aar eens gaan gebruiken)

  • Reply
   Suzanne
   december 30, 2018 at 11:08

   Bedankt Jermaine! Hahah ja dat vraag ik me ook af als ik dat lijstje terugzie. Het simpele antwoord is denk ik, gewoon DOEN! En tijd maken…Maar ik heb natuurlijk nog geen kinderen en ook geen vaste werktijden dus ben daarin wel flexibeler dan de meeste mensen! Ja moet je doen, leuk!

 • Reply
  Katrien
  december 30, 2018 at 08:46

  Wauw, zo een tof jaar!! Echt jaloers op al die reisjes 🙂

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  jbl
  REVIEW: JBL ENDURANCE DIVE

  Lees hier de review van de JBL DIVE, praktische waterbestendige oordopjes uit de endurance lijn van JBL. En ontdek of...

  Sluiten