#FOODwithsuus

DE GEZONDSTE OPTIES IN EEN FASTFOODRESTAURANT

fastfoodrestaurant

Wat je het beste kunt bestellen in een fastfoodrestaurant wanneer je op de lijn let!

Je bent op de gezonde tour maar je wilt niet afhaken wanneer je vrienden voorstellen langs die ene fastfoodketen te gaan voor een snelle hap. Je wilt niet moeilijk doen en je hebt eigenlijk ook geen zin om in je eentje ergens anders iets te gaan eten. Maar wat zijn dan de beste opties ?

In deze post alllle keuzes voor jou op een rijtje! Van de beste optie in de Mac tot aan de meest verantwoorde keuzes bij de Subway. En van de ‘gezondste’  pizza bij Domino’ s tot de beste optie bij de KFC. 

 

First of all wil ik even zeggen dat je nooit obsessief moet vast houden aan het gezond eten. Een keertje langs de Mac en een dikke vette burger met friet eten is echt niet erg op zijn tijd. Persoonlijk ga ik er altijd gewoon helemaal voor als ik er dan toch een keertje ben. Dan bestel ik alles waar ik zin in heb zonder rekening te houden met hoeveel calorieën er wel niet in zouden zitten. Maar uiteraard kan ik het ook begrijpen dat je dit soms even niet wilt doen. Je zit net lekker in je dieet of je hebt de hele week al zo vet gegeten.  Dan is het verstandig toch even grondig naar het menu te kijken en de meest verantwoorde keuzes te maken. In deze post zette ik een aantal van de bekende Fastfood ketens voor je op een rijtje en hun gezondste opties !

 

1. De MacDonalds/ Burgerking

Hoe ooooit ga je hier iets ‘ gezonds’  vinden? Nou, dat ga je niet #surprisesurprise. Maar je kunt wel kiezen tussen HEEEEL slecht, of gewoon slecht. Vermijd ten eerste alles wat uit de frituur komt en kies in plaats daarvan voor iets met gegrilde kip. De salade is de beste optie als je tenminste de dressing weglaat, of kies voor de wrap of een broodje met gegrilde kip (zonder saus!). De dressing die je bij de salade krijgt is namelijk HEEL vet! Die kun je beter niet gebruiken of een heeeel klein beetje als je het niet kan laten.

Kun je het überhaupt niet laten om toch een burgermenu te nemen. Kies dan voor een kleine friet (zonder saus) met een burger met kip ipv varkensvlees en vermijd de grote beker frisdrank en neem in plaats daarvan een flesje water.

Uiteraard neem je geen toetje of milkshake.

2.  Domino’ s / Pizzahut

Pizzaaaaaaa! OMG pizaaaa! So yummie…So MUCH calories! Oke hoe gaan we dit het beste tegen. Bij een pizza zijn er twee delen die kunnen zorgen voor teveel vet en calorieën. Ten eerste natuurlijk de bodem. Dus kies indien mogelijk de pizza met de dunste bodem. Ten tweede, het beleg/de toppings van de pizza. Met deze bovenkant moeten we vooral uit kijken bij pizza’ s. Het beste kunnen we kiezen voor een pizza met zo min mogelijk kaas of zelfs zonder kaas (minder verzadigde vetten en sodium) en met zoveel mogelijk groenten (in ieder geval krijg je dan nog wat vitaminen en mineralen binnen). Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pizza met champignons (meestal Funghi), of eentje met spinazie.  Ook een pizza met kip erop (meestal Pollo) kan een gezonde keuze zijn. De kip zorgt voor eiwitten en geeft je een voller gevoel.

3. Subway

De keuze is dus gevallen op een broodje, en dat lijkt in eerste instantie niet eens zo’ n ongezonde keuze, maaaar net als bij de pizza hangt het er heel erg vanaf wat je op dat broodje besteld. Het beste kun je kiezen voor het kleinste broodje met kip, kalkoen, tonijn of ga voor de vegatable variant met enkel groenten! Again, vermijd de saus of vraag om minder saus. Je kunt natuurlijk wel altijd nog twee soorten groenten erbij kiezen dus yay daar worden we blij van. Kies dan voor komkommer, tomaat, sla, paprika ooooooof kies gewoon helemaal geen broodje en ga voor de salade! Hierbij geldt hetzelfde als bij de Mac en bij de Burger King, weg met die dressing!

4. KFC 

Kip, kip, kip! Daar worden we natuurlijk eigenlijk best blij van als we op de gezonde tour zijn. MAAARRR, de kip bij de KFC is natuurlijk veelal gefrituurd en tja daar worden we iets minder blij van als we op dieet zijn. Dussss kies voor gegrilde kip en neem er als bijgerecht een salade bij zonder dressing! Dan heb je alsnog een lekker kipppie voor de eiwitjes en je vitaminen en mineralen haal je uit de salade.

5. Taco Mundo/ Taco Bell 

Ook hier de salade dan maar? HOOOO, Neeeeee stop! Niet hier! In dit geval kun je echt beter een taco bestellen.  De salades hier worden namelijk standaard gemaakt met vol vet dressings en deze zijn echt killing voor je gezonde tour. Misschien scheelt het qua calorieën op de eindstreep niet eens heel veel, maar met een taco krijg je meer gevarieerdere voedingsstoffen binnen en zul je langer vol zitten. Kies voor een taco of burrito met kip voor de eiwitten, lekker met groenten en bonen zodat je ook vezels binnen krijgt. En een beetje guacamole voor de extra eiwitjes én natuurlijk wat gezondere vetten.

 

6. FEBO

Je keuze is gevallen op een snackbar. Misschien even snel een hap voor onderweg of een snack voor mee naar huis. Maar wat dan? Ga bij een snackbar zoals de FEBO in ieder geval voor één optie en niet voor én een gefrituurde snack én friet. Mocht je voor friet gaan vermijd dan bij voorkeur de witte (vaak calorierijkere) sauzen zoals mayo en knoflooksaus. Oh en dan nog wat, die oh zo lekkere milkshake die ze altijd aanbieden bij de snackbar kun je ook maar beter laten staan als je een gezonde keuze wilt maken. Snackbar milkshakes zijn dieet killers met hun honderden calorieën! De beste optie bij de FEBO lijkt de oer Hollande kroket dames en heren! Een (broodje) kroket bevat relatief weinig calorieën en heeft de minst verzadigde vetten uit alle snackbar opties. Mosterd is daarbij de beste keus qua saus.

Eetsmakelijk!

 

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
poké bowl recept
RECEPT: POKÉ BOWL MET ZALM

Poké bowl recept? YES PLEASE! Poké bowls zijn een enorme food rage op het moment. En ik ben fan! Ze...

Sluiten