#FITwithsuus #FOODwithsuus Hardlopen Kracht/Fitness Ontbijt Weetjes, tips en andere sporten

WEL OF NIET ETEN VOOR HET SPORTEN?

eten voor sporten

Eten voor het sporten, is dat nu een do of een don’t? En wat kan je dan bijvoorbeeld nemen als verstandig pre-hardloop ontbijt? En welke producten kan je beter vermijden? Je leest het allemaal in dit artikel!

WEL OF NIET ETEN VOOR HET SPORTEN?

Ontbijten voor het sporten?

Sporten in de ochtend kan heerlijk, maar ook lastig zijn. Want het beste is om zo’n 1,5 tot 2 uur voor je workout te eten. Zeker wanneer je snel last hebt van je buik en/of darmen is het verstandig die 2 uur aan te houden. Echter gaat dit in de ochtend vaak lastig als je nog even snel voor werk of school wilt hardlopen, zwemmen of fietsen en niet de tijd hebt om je ontbijt 2 uur te laten zakken.

Heb je die tijd wel? Ga dan voor een zoet koolhydraatrijk ontbijt zoals een havermoutpapje met banaan, een bruine boterham met pindakaas+banaan of een overnight oat meal dat je de avond van tevoren al kan klaarmaken! Drink hierbij 1 of 2 koppen thee of water.

Wat niet?

Eet vóór dat je gaat sporten vooral GEEN grote hoeveelheden eiwitten/vetten. Dit kan zorgen voor darmklachten. Dus vermijd als je gaat eten voor het sporten producten als kwark, vlees, avocado en volle yoghurtsoorten!

Wat wel?

Producten zoals kwark en avocado zijn juist wel heel goed om nà je work-out te eten!

Heb je helaas niet genoeg tijd om écht te eten voor het sporten en dit te laten zakken voor zo’n 1,5 a 2 uur, maar wil je ook niet op een lege maag sporten? Probeer het dan eens op een glas water + een (halve) banaan. Andere aanraders zijn een plak ontbijtkoek, een plak bananenbrood  of een (zelfgemaakte/verantwoorde) muesli reep, een krentenbol of een rijstwafel met pindakaas. Sporten op een lege maag kan, maar wordt afgeraden voor workouts die langer dan een half uur duren.

Mijn voorkeur

Zelf neem ik vaak een (halve) banaan of een plak bananenbrood met een glas water voor ik ga sporten en dan ontbijt ik met kwark nadien. Dit omdat ik meestal in de ochtend sport en dan geen tijd heb om een goed ontbijt 1,5 uur te laten zakken. En jij? Wat eet jij het liefste voor je gaat sporten?

Liefs,xx
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
TIPS VOOR HARDLOPEN MET WARM WEER

Hardlopen met warm weer is voor veel hardlopers niet het perfecte scenario. Maar de zomers in Nederland lijken de afgelopen...

Sluiten