#FLYaroundtheworldwithsuus Sportieve reizen

REISVERSLAG WINTERSPORT ZILLERTAL ARENA (OOSTENRIJK)

Vorige week zondagmiddag vetrok ik richting het prachtige Oostenrijk voor mijn eerste echte ski vakantie. Ik deelde enkele van deze avonturen al via mijn Instagram maar zal in deze speciale blog alles vertellen over de reis. Want wat heb ik allemaal gedaan? Met wie was ik daar en wat waren typische Oostenrijkse gerechten die ik heb geprobeerd? Je leest én ziet het allemaal in dit reisverslag!

Afgelopen november kreeg ik een uitnodiging om dit jaar één van de deelnemers te zijn van het Arena Bloghouse in Krimml (Oostenrijk). Speciaal voor allerlei sportieve/reislustige bloggers uit verschillende landen organiseerde zij een speciale wintersport week. Omdat ik ontzettend graag wil leren skiën was ik heel enthousiast. Een week lang kreeg ik de tijd om vanuit de meest prachtige villa te mogen werken én  genieten van de omgeving en te leren skiën! En zondag 27 januari was het dan eindelijk zo ver, de reis naar het Zillertal Arena skigebied kon beginnen!

 

Zondag 27 januari:

Na een lange reisdag kwamen we ’s avonds aan bij de Stadlloft. Het huis waar we de komende week zouden verblijven. Het is donker als we aankomen, maar dan al prachtig. Het huis is geschikt voor maarliefst 18 personen en kent 3 verdiepingen met verschillende kamers, een sauna, meerdere balkons en een hele grote gezellige woonkeuken. Aldaar maak ik onder het genot van een fondue kennis met alle andere bloggers en jonge ondernemers waar ik deze week de Stadlloft mee zal delen en waarmee ik mijn eerste wintersport in Oostenrijk zal gaan beleven.

zillertal arena

Maandag 28 januari:

Vroeg uit de veren voor mijn eerste skidag. Omdat de rest van de groep allemaal zeer ervaren zijn ging ik op pad met iemand van de organisatie om te leren skiën. De rest van de groep ging een skitour maken langs verschillende plaatsen, maar dat kan en durfde ik als beginner niet aan. Ik huurde ski’s en materiaal bij de verhuur naast ons huis, ideaal op loopafstand en daarna kon mijn eerste skidag beginnen. Met de sleepjeslift omhoog en van de blauwe piste naar beneden. Dat ging eigenlijk zo goed dat ik te horen kreeg dat we best wel een stukje het gebied in konden gaan.

Binnen een uur had ik al enkele rode afdalingen te pakken en zelfs een stukje off piste. Waren die twee oefen dagen van afgelopen januari in Winterberg toch nog ergens goed voor! Ik keek mijn ogen uit, het gebied was werkelijk prachtig! Na een lange dag op de piste sloot ik me weer aan bij de groep en kregen we de kans om een ritje te maken met een zogeheten ‘pistebully’. Dat is natuurlijk een ervaring die je niet zo gauw meemaakt en daarom extra leuk.

De bestuurders van zo’n snowcat machine zorgen er elke avond en nacht voor dat de pistes worden geprepareerd zodat er de volgende ochtend weer fijn naar beneden geskied kan worden. Na het snowcat driving avontuur in de pistebully hebben we met de gehele groep gezellig gegeten bij het restaurant naast onze Stadlloft: Plattenalm. Ik at een burger met friet en ging na een gezellige avond rond 1 uur ’s nachts slapen.

wintersport oostenrijk zillertal

Dinsdag 29 januari:

Opnieuw vroeg uit de veren want om 8 uur ontbeten we met de groep in de gezamenlijke keuken. Daarna ben ik samen met Japke (één van de Nederlandse bloggers) de pistes op gegaan voor een ochtendje skiën. We namen een break rond lunchtijd en probeerde een typisch Oostenrijks wintersport gerecht: Kaiserschmarren. Een soort luchtige dikke pannenkoek stukjes die gegeten worden met rozijnen en appelmoes. En later bleek ook een prima pre workout maaltje. Japke en ik besloten de pistes deze middag te laten voor wat ze zijn en de omgeving hardlopend verder te ontdekken. We hadden ons een route laten aanbevelen en liepen precies 10km volgens plan. Het was echt de meest mooie run ooit langs een bevroren meer tussen de bergen mét een brandend zonnetje.

Na een warme douche maakten we ons klaar voor de avondactiviteit, 3 km wandelen naar Filzsteinalm om daar te genieten van een ander typisch Oostenrijks gericht: Kasnocken! Een gerecht gemaakt van onder andere bloem, eieren en HEEL VEEL kaas! Ik houd van kaas dus dat kwam goed uit. Na het eten werden we met een sneeuwscooter omhoog gebracht waar we vervolgens zelf naar beneden konden sleeën. Een superleuke en grappige avondactiviteit om met de groep te doen. Want je begrijpt dat er de nodige crashes plaatsvonden..

kasnocken

Woensdag 30 januari:

Vandaag ging ik voor het eerst mee met de groep om te skiën. We zouden namelijk allerlei verschillende parcoursen gaan afleggen en daarvan zou ik alleen maar kunnen leren. Het was voor mij vrij pittig om het tempo van de groep bij te houden. Maar omdat we bepaalde parcoursen deden was er ook genoeg rust tussendoor. Door het hele Zillertal Arena skigebied zijn bepaalde speciale banen uitgezet waar je je tijd /snelheid kunt meten of een speciaal onderdeel zoals een slalom kunt doen. Ik vond dat echt super leuk om te doen en voelde me ook wel trots dat ik dat zo als beginner gewoon deed! Dit soort banen zijn overigens gewoon gratis en voor iedereen toegankelijk. Je hoeft enkel je skipas te scannen bij het ingangspoortje en that’s it.

In de avond hadden we dit keer een wat chiquer diner. We kregen een voorgerecht in restaurant Duxeralm en liepen daarna met onze hele groep en ook nog andere restaurantgasten die deze avond hadden geboekt naar het Filzstein restaurant waar we ons hoofd- en nagerecht kregen. Het eten was heel lekker en na een gezellige avond ging het grootste gedeelte van de groep met de taxi naar huis maar samen met 3 anderen besloot ik 3km door de sneeuw naar huis te wandelen, met uiteraard verlichting!

filzstein

Donderdag 31 januari:

Deze 4 wintersportdag begon ik met een 10kilometer run langs hetzelfde parcours als dinsdag. Daarna heb ik nog een paar pistes gepakt op de ski’s en na de lunch was het tijd voor een andere wintersport activiteit: Langlaufen! Met de hele groep huurden we langlauf latten en schoenen bij de verhuur naast onze Stadlloft en gingen we op pad. Achter ons verblijf zat een speciaal langlauf parcours dus dat was ideaal, we konden er lopend heen! Het langlaufen vond ik ook erg leuk om te doen, veel zwaarder en toffer dan ik had gedacht. In de namiddag verwisselden we onze langlauflatten voor ski’s en gingen we nog 1 keer met de lift naar boven voor een speciale sunset borrel op de berg. Na de borrel aten we weer gezellig in de Plattenalm tegenover ons verblijf en daarna ging het lichtje uit.

wintersports austria

Vrijdag 1 februari:

De gehele ochtend heb ik gewerkt in het verblijf achter mijn laptop. Na de lunch vertrokken we met de groep naar Gerlosstein voor een middagje snowtubing. Ook dat kun je gewoon gratis doen met je skipas. Je gaat met een soort zwembad band naar beneden en dat is was echt super grappig om te doen. Vooral omdat er ook zwembad taferelen ontstonden zoals met ze allen tegelijk naar beneden. Na een middagje sneeuwpret rende ik nog een 13km en gingen we gezellig uit eten met zijn allen. Dit keer bestelde ik als toetje/snack weer een typisch wintersport gerecht: Apfelstrudel mit sahne! #yum En ’s avonds zetten we de pret door met een apres ski feestje in ons bloghouse.

snowtubing

Zaterdag 2 februari:

Helaas alweer de laatste dag van deze mooie wintersport week. We begonnen met een gezamenlijk ontbijt met extra lekkere dingen zoals cupcakes en croissantjes. Daarna ben ik samen met Japke gaan skiën. Rond 14 uur zijn we gaan lunchen om vervolgens samen nog 7km te rennen. Na een warme douche gingen we met de hele groep nog eenmaal uit eten in de Plattenalm en namen we afscheid van iedereen. Want de volgende ochtend stond om 5:15 uur de wekker voor onze terugreis naar het vliegveld.

my zillertal arena bloghouse

 

Ik hoop dat jullie op deze manier mijn week een beetje mee hebben kunnen meebeleven. En het leuk vonden om te lezen. Ik vond het in ieder geval echt een fantastische week en kan niet wachten om weer eens terug te gaan !

Groetjes,
Suzanne

ZIE OOK: REISVERSLAG ACTIEVE VAKANTIE IN NOORWEGEN

Volg JIJ me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!  

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
vegetarische roti maken
RECEPT: ZELF VEGA ROTI MAKEN

In dit artikel deel ik hoe je zelf heel gemakkelijk een gezonde en super lekkere vega roti kunt maken. Althans,...

Sluiten