#FOODwithsuus Eetdagboekjes

EETDAGBOEK #2 – (4 FEBRUARI T/M 10 FEBRUARI 2019)

Ben je op zoek naar maaltijd inspiratie, snack tips, verantwoorde recepten voor het diner of ben je gewoon benieuwd naar wat ik zoal eet en drink? In onderstaand eetdagboek #2 lees je hoe mijn afgelopen week eruit zag op het gebied van voeding! 

 

EETDAGBOEK #2 – 4 FEBRUARI T/M 10 FEBRUARI 2019

Het is maandagochtend 4 februari als de eerste volle week van februari start. De afgelopen week was ik op wintersport in Oostenrijk en bestond mijn voeding voornamelijk uit de woorden: veel en vet. Ik probeerde elke dag ook voldoende fruit en groenten binnen te krijgen. Maar ik heb gemerkt dat dat op wintersport toch best lastig is. Er was geen supermarkt in de buurt te bekennen en in de meeste restaurants bestond de kaart enkel uit pizza’s, burgers en andere vleesgerechten zoals schnitzel en cordon blue met friet. Helemaal niet erg voor een weekje. Maar ik vind het ook wel weer fijn om deze week lekker thuis te zijn en zelf boodschappen te kunnen doen en koken.

In onderstaand eetdagboek lees je hoe de afgelopen week er qua voeding uit zag. Zoals ik eerder al aangaf drink ik altijd water of thee. Indien ik iets anders drink staat dat erbij vermeld. Als er geen drinken staat mag je er dus vanuit gaan dat ik enkel water en thee heb gedronken.

Maandag 4 februari:

-Ontbijt: 4 sneetjes geroosterde zuurdesem brood (2 met appelstroop, 2 met aardbeienjam en een plakje kaas)
-Snack: een cracker met chocopasta
-Lunch: 4 snee geroosterd zuurdesem brood met pittige hummus en komkommer (1/4 komkommer)
-Snack: Een appel
-Diner: Zelfgemaakte vegetarische roti (klik hier voor het recept)

zelf roti maken

Dinsdag 5 februari:

-Ontbijt: Een smoothiebowl gemaakt van 1 banaan, 200 gram magere kwark, 1/2 scoop eiwitpoeder naturel, 100 gram bevroren rood fruit mix en wat toppings; Gele rozijnen, cruesli, hagelslag, pinda’s, gedroogde papaya en moerbeien (zie ook de foto hieronder)
-Lunch: 4 snee zuurdesem brood. 2 met kaas+ een gekookt ei met peper en 2 met pittige hummus
-Snack: Een cracker met chocopasta
-Diner: Shakshuka van zoete aardappel met spinazie, kikkererwten en zwarte bonen (klik hier voor het recept)
-Avondsnack: Een kokosmakroon

shakshukasmoothiebowl ontbijt

Woensdag 6 februari:

-Ontbijt: Een smoothiebowl van 1 banaan, 200 gram kwark, een handje bevroren rood fruit met een beetje cruesli, rozijnen en notenmix.
-Snack: Bij de thee 4 chocolade koekjes (Mc Vitie’s digestive thins van Verkade)
-Lunch: 4 snee brood met pittige hummus en 1 rode paprika in totaal in reepjes gesneden
-Snack: Een appel
-Diner: Een boord met overgebleven Shakshuka van gister en extra verse bladspinazie

hummus met paprika

Donderdag 7 februari:

-Ontbijt: 200 gram Isey Skyr (zuivel met perzik smaak) met 3 wentelteefjes en wat kaneel
-Snack: Een banaan
-Lunch: 4 wentelteefjes die nog over waren van vanochtend met kaneel
-Diner: Macaroni met rode tomatensaus, rundergehakt, courgette, paprika, een gemengde zak pasta groenten en een gebakken ei
-Snack:
Één pizzapunt stagioni (mijn broertje had in een avondsnack)

wentelteefjes recept

Vrijdag 8 februari:

-Ontbijt: 300 gram kwark met een handje cruesli, een paar walnoten, een handje rozijnen, wat pure hagelslag en kokosvlokken
-Snack: Een zelfgemaakt stuk brownie
-Lunch: 2 snee geroosterd bruinbrood met naturel hummus, 2 snee brood met pindakaas
-Snack: Een appel en een handje witte druiven
-Diner: Een bord macaroni dat nog over was van gister
-Snack: Chippies op de bank (cheese&onion)

ontbijt kwark

Zaterdag 9 februari:

-Ontbijt: 300 gram kwark met een handje cruesli, een paar walnoten en wat pure hagelslag met kokosvlokken
-Snack: Een plak ontbijtkoek met een beetje halvarine
-Lunch: 3 snee brood met pindakaas + een banaan
-Snack: Een mueslireep
-Diner: Een grote patat met saus en een frikandel (op zaterdag is het ‘patatdag’ bij mijn ouders thuis)

friet met saus

Zondag 10 februari:

-Ontbijt: Een snee brood met pindakaas + een banaan
-Snack: Een schaaltje witte druiven
-Lunch: 400 gram magere kwark + een handje walnoten, een schepje cacao nibs, een handje kokosvlokken en een handje muesli
-Snack: Een bakje naturel chips
-Diner: Spitskool met satésaus, aardappels uit de oven en een karbonade.

Dit was alweer eetdagboek #2. Ik ben benieuwd hoe jullie de eerste twee vinden? De afgelopen week at ik vooral wat ik wilde, maar was toch bewust bezig met het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen. En hoe was jouw week qua voeding?

Graag tot een volgend sport- of eetdagboek :)!

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?

ZIE OOK: SPORTDAGBOEK #1 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Alissa
  februari 11, 2019 at 16:45

  Super leuk om te lezen weer :). Viel me op dat je niet meer vegetarische /veganistisch eet. Beviel het niet?

  • Reply
   Suzanne
   februari 12, 2019 at 10:36

   Dankjewel Alissa. Klopt het was de afgelopen weken weer even wat minder veganistisch. Ik merkte dat ik vooral kwark heel lastig vond om te vervangen. Qua vlees en vis, dat eet ik nog steeds wel zo min mogelijk. Maar afgelopen week was ik ook een paar dagen bij mijn ouders en dan eet ik wat de pot schaft haha. Verder beviel het me wel, maar sociaal gezien vond ik het wel lastig. Ik woon niet alleen en eet vaak buiten de deur en dat was lastiger dan ik dacht.

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  recept shakshuka
  RECEPT SHAKSHUKA VAN ZOETE AARDAPPEL

  Vandaag deel ik graag weer een nieuw verantwoord recept met jullie. Een voedzaam, eiwitrijk recept voor shakshuka dat binnen 30...

  Sluiten