#FITwithsuus KAMPIOENSCHAPPEN WK's

WK SPRINT 2019

WK sprint Thialf schaatsen ijs ijsbaan

In dit artikel vind je alle informatie over het WK sprint dat op zaterdag 23 en zondag 24 februari 2019 in Thialf (Heerenveen) gereden wordt.

Vorig jaar publiceerde ik ook al een aantal artikelen over grote sport evenementen en toernooien op mijn blog. Omdat ik naast zelf fanatiek sporten ook een fanatiek sport kijker ben vind ik het leuk om toernooien die ik zelf gaaf vind om te volgen ook met jullie te delen. Mij inspireert en motiveert het vaak. Bovendien vind ik dat de informatievoorziening rondom veel grote toernooien slecht geregeld is en hoop ik dat jullie hier wel alle informatie kunnen vinden die je zocht als je sowieso al wilde gaan kijken (net als ik).

WK SPRINT THIALF 2019

Het WK sprint komt er weer aan! En dat betekent dat we onze Nederlandse sprint schaatsers dit weekend weer in actie zullen zien op het ijs. Met onder andere: Letitia de Jong, Jutta Leerdam, Kjeld Nuis en natuurlijk Kai Verbai.

Zelf ben ik een enorme sportfreak en schaatsen is één van mijn favoriete sporten om te kijken. Tijdens WK’s zoals het WK sprint dat er weer aan zit komen zit ik gerust de hele middag achter de buis gekluisterd. Nadat ik uiteraard eerst zelf een rondje heb hardgelopen.

Programma

Hier stond het speelschema van een toernooi dat  inmiddels al geweest is.

Deelnemers 

De volledige lijst met deelnemers en loting zal nader gepubliceerd worden. De Nederlandse deelnemers bij de dames zijn: Jutta Leerdam, Johanna Letitia de Jong en en Sanneke de Neeling. Reserve: Janine Smit. Bij de heren zijn dit: Kjeld Nuis, Kai Verbij en Hein Otterspeer. Reserve: Dai Dai Ntab

Waar te volgen

Het WK sprint is beide dagen te volgen bij de NOS (NPO1).  De live uitzending zal zo rond 14:50 uur beginnen op zaterdag en ook op zondag zal er ruim voor 15 uur gestart worden met een live uitzending met een voorbeschouwing op de wedstrijden van zondag en ook nabeschouwingen van de wedstrijden van de vorige dag.

Je kunt het WK sprint ook live volgen via een internet livestream. Deze is te vinden op de website van de NOS en in de NOS-app. Deze livestreams zijn wel geo-restricted. Dit betekent dat je de officiële livestream van de WK sprint 2019 alleen in Nederland kunt bekijken.

Als je graag in real life bij het WK wilt zijn, dan kan dat ook nog. Tickets zijn te vinden via de website van  Thialf en bij enkele Primera-winkels. Een ticket kost tussen de 35 euro en 80 euro (afhankelijk van het soort plek, zit of sta, en welke tribune).

Nog een klein weekje wachten en dan zit ik er in ieder geval weer klaar voor op de bank! Wie is er nog meer een echte schaats kijk liefhebber?

Liefs, Suzanne

ZIE OOK: ALLES OVER DE EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN 2018

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??
Afbeelding via: TeamNL

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Melanie
  februari 19, 2019 at 13:31

  jaaaahaaa !! ik zit dit weekend heerlijk schaatsen te kijken hoor ! 😀
  Zin in !!

  • Reply
   Suzanne
   februari 19, 2019 at 14:23

   haha NICE! Leuk om te lezen dat ik niet de enige schaats fan ben ! Veel kijk plezier alvast! Nog voorspellingen? Of waag je je daar niet aan?

 • Reply
  Melanie
  februari 19, 2019 at 14:32

  Oh nee, daar heb ik te weinig kennis voor 😀
  Ik vind het gewoon heerlijk om naar te kijken, maar ik hoop wel dat onze Nederlandse schaatsers nog wat plakken gaan halen 🙂

  • Reply
   Suzanne
   februari 19, 2019 at 14:34

   haha je kunt het ook niet altijd met kennis voorspellen, soms zijn er leuke verrassingen of minder leuke zoals valpartijen (zeker met sprinttoernooien). Ik ben heel benieuwd maar hoop in ieder geval hetzelfde als jij!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  wilder kaiser brixental
  REISVERSLAG WINTERTRIP WILDER KAISER BRIXENTAL (OOSTENRIJK)

  Precies een week geleden vertrok ik voor de tweede keer dit jaar naar Oostenrijk! Zo ski je nooit, en zo...

  Sluiten