#FITwithsuus KAMPIOENSCHAPPEN WK's

WK SHORTTRACK 2019

WK-SHORTTRACK-2019-IJSBAAN

In dit artikel vind je meer informatie over het WK shorttrack 2019 dat plaatsvindt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 maart in Sofia (Bulgarije). 

WK SHORTTRACK 2019

Het WK allround en de EK atletiek zijn pas net voorbij als er alweer een nieuw groot sporttoernooi op de agenda staat. Komende weekend zal de mondiale titelstrijd voor de shorttrackers plaatsvinden. In Sofia (Bulgarije) zullen de Koreaanse Min Jeong Choi en de Canadees Charles Hamelin hun titels verdedigen. Maar ook de Nederlandse ploeg staat met een sterk deelnemersveld aan de start van dit WK Shorttrack en aast op medailles.

Nederlandse deelname

TeamNL bestaat bij de mannen uit: Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf, Dennis Visser en Jasper Brunsmann. De Laat en Hoogerwerf nemen deel aan het individuele toernooi, de overige drie komen in aanmerking voor de relay.

Bij de vrouwen bestaat TeamNL uit: Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries en de jonge (nog junior) Georgie Dalrymple. Suzanne Schulting en Lara van Ruijven zullen deelnemen aan het individuele programma.

Programma

Hier stond het speelschema van een toernooi dat  inmiddels al geweest is.

Waar te volgen?

Het WK shorttrack 2019 is helemaal online te volgen via livestreams op NOS.nl. Op zaterdag kun je de titelstrijd ook volgen vanaf 13.00 uur op NPO1. Daarnaast is het wk shorttrack op zondag vanaf 13.10 uur eveneens te volgen op NPO 1. Maar dan zendt de NOS enkel de finaleblokken live uit.

Daarnaast is het WK shorttrack te volgen via de hashtag #WorldShortTrack, #ShortTrackSkating op verschillende social mediakanalen. En kun je natuurlijk terecht op de officiële website van het toernooi voor nog meer informatie. 

Ook zijn alle up to date resultaten te volgen via ISU-live results

Ik ga kijken! En jij?:)

Sportieve groetjes,
Suzanne

Volg je me al via Instagram Youtube, en Facebook – ??

ZIE OOK: WK SPRINT 2019

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Melanie
  maart 5, 2019 at 16:15

  zo fijn dat je alles zo duidelijk in een blog zet! 🙂
  Ik zit weer voor de tv dit weekend! Thanks!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  zwemmen als hersteltraining
  WAAROM ZWEMMEN DE IDEALE HERSTELTRAINING IS

  Omdat ik gister een halve marathon op tempo heb gelopen deed ik vandaag een rustige hersteltraining in het zwembad. In...

  Sluiten