#FOODwithsuus Lunch Ontbijt

RECEPT WENTELTEEFJES MET PERZIK VARIATIE

wentelteefjes

Vandaag deel ik het recept van één van mijn favoriete luxe weekend ontbijtjes: wentelteefjes. Om heel eerlijk te zijn neem ik niet zo vaak de tijd om ze te maken, maar als ik het dan weer een keer gegeten heb staan ze een zondag later zeker weten weer op het menu. Eerder al deed ik even extra mijn best en maakte ik een speciale perzik variatie met Ísey Skyr die zo ontzettend goed in de smaak viel dat ik hem vanmorgen weer maakte en nu het recept graag met jullie deel!

Wist je trouwens dat wentelteefjes in het Frans ‘Pain perdu’ worden genoemd? Dat staat voor ‘verloren brood’. Dat komt omdat dit de ideale oplossing is voor oud brood. Op die manier hoef je niets weg gooien en ook geen taaie oude restjes te eten. Dus als je toevallig nog oud brood hebt liggen en eens wat anders wilt dan die sneetjes roosteren, dan kan ik het maken van dit wentelteefjesgerecht zeker aanbevelen!

RECEPT: WENTELTEEFJES MET PERZIK VARIATIE

Ingrediënten (voor 1 persoon/3 wentelteefjes):

 • 125ml (halfvolle) melk
 • 1 ei
 • 3 sneetjes witbrood of maisbrood
 • 1 perzik
 • 1 bakje Ísey Skyr Perzik
 • snufje kaneel
 • theelepel cacao nibs
 • olie om de wentelteefjes in te bakken (ik gebruik vaak kokosolie)

Recept:

 • Klopt het ei samen met de melk en een scheut kaneel los in een groot diep bord of een kleine ovenschaal
 • Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan
 • Haal vervolgens de sneetjes brood door het ei-melkmengsel en leg ze voorzichtig in de koekenpan
 • Schil en snijd ondertussen de perzik in partjes
 • Draai de wentelteefjes 1 of 2 keer om zodat ze aan beide kanten goudbruin zijn geworden
 • Serveer de wentelteefjes met Ísey Skyr Perzik, de verse perzikpartjes en tot slot top je het geheel af met nog wat extra kaneel een een beetje cacao nibs
 • Eet smakelijk!

Meer zoete ontbijt/lunch inspiratie? ZIE OOK: RECEPT RODE BIET PANCAKES MET BANAAN & CARROT CAKE WAFELS (VERANTWOORD)

Liefs, x
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
ibiza
MIJN HARDLOOP TRAININGSTRAJECT: UPDATE #2 | ROAD TO IBIZA

Deze week ben ik alweer 12 weken bezig met mijn doel voor 2019: een betere hardloopster te worden. Vijf weken...

Sluiten