#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

TIP: CONTACTLOOS BETALEN MET JE SPORTHORLOGE!

contactloos betalen

Voor veel sportievelingen, zoals ik zelf, maakt hun sporthorloge of smartwatch al een belangrijk deel uit van hun dagelijkse leven. En sinds kort is er een nieuwe functie voor contactloos betalen waardoor zo’n horloge nóg handiger is geworden. In deze blog deel ik graag wat meer informatie over het contactloos betalen met je smartwatch en eventuele andere wearables.

Zelf gebruik ik deze functie namelijk alweer ruim een maand en vind het zo ontzettend praktisch dat ik graag mijn ervaring deel. Want als je al een Garmin of Fitbit hebt dan kost het je niets extra’s om dit te activeren en het is erg praktisch!

Contactloos betalen met wearables

Toekomst

Wie had tien jaar geleden kunnen bedenken dat de tegenwoordig kunnen betalen met een horloge? Het klinkt bijna onwerkelijk maar het kan dus echt. Er zijn zelfs ook al speciale armbanden, ringen en sleutelhangers te koop waar je contactloos mee kunt betalen. De functie is nog wel vrij nieuw en nog niet bij iedere bank beschikbaar waardoor nog niet veel mensen weten hoe het nou precies werkt. Vandaar dat ik vandaag wat informatie en mijn ervaring deel.

ABN AMRO

ABN Amro is één van de eerste banken geweest die inzette op het contactloos betalen met wearables. En toevallig zit ik zelf bij de ABN Amro en kreeg ik daarom eind vorig jaar een mailtje met dat de functie beschikbaar zou komen.  Dus ik was vrij snel op de hoogte dat deze functie eraan zat te komen. Op dat moment had ik zelf ook net een nieuwe Garmin dus ik was hier stiekem gelijk benieuwd naar. Het leek me namelijk vooral handig tijdens/na het sporten. Het duurde uiteindelijk nog eventjes voor de functie daadwerkelijk beschikbaar kwam, maar sinds ruim een maand doet alles het en hoef je dus geen portemonnee of telefoon meer bij je te hebben om na het sporten een flesje water te kunnen kopen of boodschappen te halen.

Ze zijn bij ABN Amro nu zelfs de eerste bank ter wereld waarmee je met een wearable hogere bedragen kunt binnen bij een pinautomaat dan €25. Je voert simpelweg de pincode van je betaalpas in via je wearable en kunt contactloos pinnen/betalen.

Inmiddels gebruik ik deze functie nu eigenlijk altijd omdat ik vaak gewoon te lui ben om mijn portemonnee uit mijn tas te halen. Maar waarom zou ik dat ook doen als ik ook kan betalen door simpelweg mijn pols naar het pinautomaat te bewegen?! Ik laat mijn portemonnee nu ook veel vaker standaard gewoon thuis. Als ik even wat ga drinken met vriendinnen of een snelle boodschap moet halen bijvoorbeeld dan doe ik dat met mijn horloge.

Overige betaalpassen

In Nederland zijn verder ook de betaalpassen van Rabobank én de ICS Mastercards al geactiveerd om te koppelen aan een wearable. Ik heb zelf echter niet zo’n betaalpas maar op de website van de banken kun je in de gaten houden en controleren wat er mogelijk is met bepaalde wearables in combinatie met jouwbank. Waarschijnlijk zullen ook andere banken en andere horlogemerken snel volgen.

contactloos betalen garmin pay

Garmin en Fitbit

Voor alsnog kun je enkel met bepaalde Garmin en Fitbit sporthorloges contactloos betalen. Stel je hebt een betaalrekening bij de ABN Amro én een Garmin of Fitbit die contactloos betalen ondersteunt (dit kan je checken op de website van Garmin en Fitbit zelf) dan kun je deze simpelweg aan elkaar koppelen via de app. Tot dusver zijn dit naar mijn weten de enige twee merken van sporthorloges die contactloos betalen ondersteunen, maar daar zullen de komende tijd andere merken zich vast bijvoegen. Via de app van je horloge kun je je registreren met je kaartnummer en op die manier je smartwatch, sporthorloge of activity tracker activeren via mobiel bankieren. Het wijst zich vanzelf. Je kunt eventueel ook meerdere wearbles koppelen aan één rekening. Stel dat je een gezamenlijke rekening hebt en jullie dragen allebei een sporthorloge. Dan is dat geen probleem, beide horloges kunnen gekoppeld worden aan de rekening.

Andere wearables

Als je geen smartwatch hebt of niet altijd een sporthorloge draagt maar het idee van betalen via een wearable wel heel handig vind dan kun je er ook eens kijken op de website van ABN Amro waar je een overzicht vind naar allerlei speciale beschikbare wearables. Dat zijn bijvoorbeeld ook alledaagse horloges van Olympic maar ook ringen, armbanden en sleutelhangers. Je kunt een wearable gewoon kopen via de officiële aanbieder. Je herkent ze vaak aan het wifi tekentje (zie foto hieronder). Vervolgens registreer je je wearable bij je bank met je kaartnummer via mobiel/internet bankieren. En dan hoef je hem alleen nog maar te activeren. Echt super simpel. Als je de functie niet meer wilt gebruiken kun je deze ook heel simpel weer blokkeren.

contactloos betalen abn amro wearable olympic

Praktisch

In feite is het contactloos betalen via een wearable helemaal niet anders dan contactloos betalen met je betaalpas. Maar het is gewoon heel handig voor onderweg, met sporten of tijdens uitgaan/met festivals. Je hebt niet altijd je betaalpas bij je maar vaak wel je horloge om. Bovendien werkt het snel en gemakkelijk en kost het geen extra geld als je al zo’n horloge hebt.

Je kunt het eigenlijk ook al overal gebruiken. Daar waar je contactloos kan pinnen kan je contactloos betalen met je wearable.

Ik ben in ieder geval fan! Betaal jij ook al met een wearable? En hoe is jou ervaring? Ik ben benieuwd!

Groetjes,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?

ZIE OOK: REVIEW GARMIN FENIX 5 S PLUS

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Liset
  maart 25, 2019 at 10:33

  Heel toevallig zag ik een paar maanden terug een man voor mij in de rij die betaalde met zijn horloges. Zo bizar om te zien! Daarna heb ik het alleen maar vaker op blogs/Instagram voorbij zien komen en volgens mij gaat dit steeds normaler worden. Als ik het zo aanschaffen zou ik wel een mooi, klassiek horloge willen hebben. Zodat je totaal niet ziet dat het om een ‘betaalhorloge’ gaat :).

  • Reply
   Suzanne
   maart 25, 2019 at 14:50

   Hi Liset, haha ja als ik met mijn horloge betaal in de winkel zie ik mensen vaak ook verbaasd kijken. Leuk dat jij dat ook zo ervaren hebt. Zelf vind ik het ook nog steeds zo futuristisch en cool haha. Ik snap je gedachte qua wearable helemaal! Van Olympic hebben ze ook vrouwelijke horloges met leren bandjes, en bij Laks hebben ze ook de wat klassiekere modellen met goud en zilver mesh! Via de ABN wearables pagina kun je doorklikken naar de websites van deze en andere horlogemerken waar je dus speciale horloges kunt kopen waarmee je kan betalen:)

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  wentelteefjes
  RECEPT WENTELTEEFJES MET PERZIK VARIATIE

  Vandaag deel ik het recept van één van mijn favoriete luxe weekend ontbijtjes: wentelteefjes. Om heel eerlijk te zijn neem...

  Sluiten