#FITwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #3 – (25 MAART T/M 31 MAART 2019)

sportdagboek 3

Ben je benieuwd hoe mijn weken er ongeveer uitzien qua workouts ? Of lijkt het je leuk wat sportieve inspiratie op te doen aan de hand van mijn trainingen? Lees dan gauw verder want in alweer dit derde sportdagboekje lees je hoe mijn afgelopen week eruit zag op sportief gebied.

SPORTDAGBOEK #3 – (25 MAART T/M 31 MAART 2019)

Om te beginnen is het goed om te weten dat geen trainingsweek hetzelfde is. Elke dag is anders, elke training is anders en zelfs de dagen waarop ik bepaalde sporten doe wisselen. Ik probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag als vaste hardloopdagen. Maar ook daar wijk ik regelmatig weer van af in verband met werk, wedstrijden of andere bezigheden. Kortom, zie de afgelopen week en dit sportdagboek vooral als inspiratie. Of bekijk het als een motivatie om ook weer eens een bepaalde training te gaan doen, maar niet als uitgangspunt of schoolvoorbeeld van een goede trainingsweek. Want bij mij is ook geen week vervolgens meer zoals deze.

Maandag 25 maart:

Workout: Geen

Gister liep ik nog een lange duurloop van 24 kilometer, waarmee de weekteller op meer dan 70 gelopen kilometers uitkwam. Daarbij opgeteld stonden er ook nog 5 gezwommen kilometers en een zwemwedstrijd van zaterdag. Kortom, tijd voor een rustdag! Veel sporters vinden dit moeilijk, maar ik vind het stiekem heerlijk om soms even een dagje niet te trainen. Bovendien zijn rustdagen ook SUPER belangrijk in het trainingsproces. Zonder voldoende rust kun je ook nooit optimaal presteren. En des te meer kijk ik weer uit naar de volgende training op zo’n rustdag.

Dinsdag 26 maart:

Workout: Hardlopen
Duur: 0:57:14
Afstand: 11km
Soort training: Een duur loopje met een tempo prikkel op het einde (zie hieronder het schema en daaronder mijn uitvoering)

duurloopje met tempo prikkel training dinsdag

Woensdag 27 maart:

Workout: Zwemmen
Duur: 45 minuten
Afstand: 2725 m
Soort training: Een rustige training waarbij ik eigenlijk willekeurig wat heen en weer zwom. Het was helaas erg druk tijdens het banen zwem uur. Daardoor kon ik niet lekker mijn gang gaan en ben ik er ook eerder uit gegaan, ik had eigenlijk wat langer willen zwemmen.

zwem workout

Donderdag 28 maart:

Workout 1: Hardlopen
Duur: 1:00:54
Afstand: 13km
Soort training: Een target tempo training waarbij ik eerst 4 kilometer rustig inliep, toen een tempo blok deed van 8km op gemiddeld 4:10′ tempo, en daarna nog een kilometer uitliep.

Om eerlijk te zijn zag ik wel een klein beetje op tegen het tempoblok van tevoren. Vooral omdat ik niet wist of ik wel zo’n tempoblok van 8km zou kunnen volhouden in een training na een rustige 4km. Vaak als ik rustig begin, vind ik het lastig om daarna tempo te maken. Maar Sam (mijn coach) had het immers opgeschreven en dat gaf me het gevoel dat ik het zou moeten kunnen. Dus ging ik ervoor, en met een gemiddelde van 4:09.6 haalde ik dat precies.

tempo loopjetarget tempo training

Workout 2: Circuit training bij de ‘Underground’ gym, tijdens een event van Bjorn Borg
Duur: Een uurtje
Afstand: niet van toepassing
Soort training: Een soort mini bootcamp waarbij we steeds in tweetallen allerlei oefeningen deden. We begonnen met boksen op een zak. Linkse en rechte directe, linkse en rechte hoek. Daartussendoor moesten we jump squats, push-ups en burpees doen. Daarna deden we oefeningen zoals push-ups, lunges en ab-bikes in spelvorm waarbij degene die verloor telkens 5-10 extra burpees moest doen. Een grappige, leuke extra workout met een gezellige groep. Echt intensief was het niet.

Vrijdag 29 maart:

Workout 1: Yoga
Duur: 30 minuten
Afstand: niet van toepassing
Soort training: Een relaxte yoga klas. Een eenvoudige yogasessie vooral gericht op grondhoudingen, bedoeld om spanningen in je onderlichaam, schouders en rug los te laten.

yoga

Workout 2: Wandelen
Duur: 60 minuten
Afstand: 5 km
Soort training: Een rustige avondwandeling. Ik moest nog wat telefoontjes plegen en ik loop altijd graag als ik bel.

avondwandeling

Zaterdag 30 maart:

Workout 1: Hardlopen
Duur: 37 minuten
Afstand: 6,4 km
Soort training: Een rustig dribbel rondje. Gewoon heel even de spiertjes warm lopen op een laag tempo.

Zondag 31 maart:

Workout 1: Hardlopen
Duur: 53 minuten
Afstand: 12,2 km
Soort: Vandaag liep ik de 12km tijdens de Zandvoort Circuit Run. Het was mijn eerste keer dat ik de Zandvoort Circuit Run liep. Ik deed mee voor mijn plezier en liep samen met een aantal bekenden voor team Odlo en Runnersworld. Omdat ik volgende week de halve marathon op Ibiza loop moest ik me daarom vandaag inhouden. Dat was geen probleem, het was vooral gezellig en onderweg heb ik genoten van het parcours. Een écht snelle tijd neerzetten was toch geen optie omdat het parcours ook ruim 2kilometer over het strand van Zandvoort gaat. Leuk, maar natuurlijk niet snel en blessuregevoelig. Dus de stukken over het strand heb ik snel gewandeld en gedribbeld. Uiteindelijk waren die 53 minuten verrassend genoeg nog wel goed voor een bronzen plek in de business run. Een superleuke afsluiting van weer een fijne, sportieve week.

zandvoort circuit run

foto’s door: David Stegenga

Heb jij ook een sportieve week gehad? Ook lekker buiten gesport en genoten van de zon afgelopen weekend?! Mocht je al mijn workouts op de voet willen volgen dan kun je me natuurlijk ook volgen via Instagram en Strava  waar ik dagelijks mijn sportieve avonturen deel.

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?

ZIE OOK: SPORTDAGBOEK #1 & SPORTDAGBOEK #2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
uiensoep
RECEPT UIENSOEP MET TORTELLINI AI FORMAGGI

Zin in een goed vullende uiensoep? En ben je niet vies van een beetje kaas? Mooi. Dan ben je hier...

Sluiten