#FITwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #2 – (18 FEBRUARI T/M 24 FEBRUARI 2019)

sportdagboek

Ben je op zoek naar wat sportieve inspiratie, motivatie of gewoon benieuwd naar hoe mijn week eruit ziet qua trainingen? In onderstaand sportdagboek lees je hoe de afgelopen trainingsweek eruit zag! Inclusief enkele run- en zwemschema’s. 

 

SPORTDAGBOEK #2 – 18 FEBRUARI T/M 24 FEBRUARI 2019

Het is maandag 18 februari als week 8 van 2019 alweer is aangebroken. Afgelopen weekend ben ik terugkomen van een korte skitrip in Oostenrijk. Uiteraard ben je ook actief op de pistes en ik heb daar nog twee mooie runs gemaakt. Maar je traint toch anders dan wanneer je weer thuis bent. Bij thuiskomst ben ik dan ook altijd extra gemotiveerd om weer lekker te trainen in mijn eigen vertrouwde omgeving.

Zoals jullie in de laatste update over mijn hardlooptraject hebben kunnen lezen ben ik vanaf januari gestart met 3 runs per week. Omdat mijn lichaam dit goed oppakt heb ik in overleg met mijn hardloopcoach besloten dat we vanaf deze week starten met 4 runs per week! Spannend en leuk dus.

In onderstaand sportdagboek zie je alles over deze 4 runs, maar natuurlijk ook hoe de rest van mijn trainingsweek eruit zag:

Maandag 18 januari:

Workout: Sportschool
Duur: 60 minuten
Soort training: Full body cardio en kracht. Tijdens zo’n training bevind ik mij vooral in het gedeelte met de losse gewichten en attributen. Ik zet een circuitje voor mezelf uit en doe dan een aantal sets van telkens 3×4 oefeningen. Vandaag was dat bijvoorbeeld:

3 keer:

(1 minuut touwtjes springen, 15 squats, 1 minuut planken, 30 ab-bikes)
(30 seconden touwtje springen, 20 jumping lunges, 30 seconden side planks, 15 leg raises)
(10 jump squats, 15 keer opdrukken, 20 commando’s, 20 walking lunges)

Na het circuitje heb ik nog een aantal apparaten gedaan voor mijn armen en schouders. Meestal pak ik niet zo’n zwaar gewicht, maar een comfortabel gewicht waarbij ik de oefening 3-5 keer kan doen met 10-15 herhalingen.

Het was alweer even geleden dat ik voor het laatst in de sportschool was geweest. Ik vind het lastig om mijn workouts zo te verdelen dat ik elke week genoeg zwem, loop en krachttraining doe. Helaas is krachttraining vaak het onderdeel dat erbij inschiet als ik een keertje extra ga lopen of zwemmen. Daarom besloot ik er deze week mee te starten zodat ik die workout deze week in ieder geval in the pocket heb.

Dinsdag 19 februari:

Workout: Hardlopen
Duur: 59 minuten en 37 seconden
Afstand: 12km
Soort training: Een tempo-duur loopje (zie hieronder het schema en daaronder mijn uitvoering)

tempo duur loop

tempoduur loop

Woensdag 20 februari:

Workout: Zwemmen
Duur: 45 minuten
Afstand: 2750 m
Soort training: Een rustige training met wat langere afstanden:

1x 1000m (borstcrawl)
2x 500m (schoolslag + borstcrawl)
3x 250m (schoolslag, wisselslag met 50m extra borstcrawl, borstcrawl)

baantjes zwemmenzwemmen

Donderdag 21 februari:

Workout: Hardlopen
Duur: 1 uur en 16 minuten
Afstand: 13,21 km
Soort training: Een vlakke rustige duurloop (3 minuten in hartslagzone 1, 70 minuten in hartslagzone 2, 3 minuten in hartslagzone 1)

Dit soort trainingen vind ik stiekem het saaist, langzaam een lange afstand lopen. Maar vandaag ging het eigenlijk vanzelf. 76 minuten vlogen om en ik had voor ik het wist ruim 13 kilometer in the pocket. Én het was de eerste run in korte broek van 2019! Achteraf gezien bleek het helemaal niet zo zonnig, maar toen was ik al buiten. Qua temperatuur kon het prima.

duurloop

Vrijdag 22 februari:

Workout: Zwemmen
Duur: 50 minuten
Afstand: 3000 m
Soort training: Een rustige training met wat langere afstanden:

1x 1000m (borstcrawl)
1x 500m (schoolslag)
3x 250m (wisselslag met 50m extra schoolslag)
2x 200m borstcrawl
2x 150m wisselslag zonder rugcrawl
50m borstcrawl uitzwemmen

Zaterdag 23 februari:

Workout: Hardlopen
Duur: 49 minuten en 18 seconden
Afstand: 9 km
Soort training: Een korte wisseltempo training. Alles in de zones 1,2 en 3 deed ik dus heel langzaam maar de twee versnellingen in zone 4 gingen beide onder de 3’40”.

wisseltempokorte wisseltempo training

Zondag 24 februari:

Workout: Hardlopen
Duur: 1 uur, 43 minuten en 56 seconden
Afstand: 19 km
Soort training: Een lange rustige duurloop in hartslagzone 2. Ik was op bezoek bij mijn ouders en ik heb daar mijn duurloop heerlijk door het bos en over de heide kunnen lopen. In korte broek, mét een zonnetje. Perfect!

hardlopen veluwe

Hoe was jouw trainingsweek? Ook lekker buiten gesport en genoten van de zon? Ik lees het graag:)! Mocht je al mijn workouts op de voet willen volgen en niet eens per maand via een sportdagboek dan kun je me natuurlijk ook volgen via Strava!

 

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?

ZIE OOK: SPORTDAGBOEK #1

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
wandelen in de winter
5 TIPS VOOR WANDELEN IN DE WINTER

Naast zwemmen, hardlopen en krachttraining vind ik het ook heerlijk om af en toe rustig te gaan wandelen. Vooral in...

Sluiten