#FITwithsuus #FLYaroundtheworldwithsuus Sportieve reizen

ACTIEF IN GRENOBLE

running grenoble

Afgelopen weekend was ik te vinden in de Franse Alpen. Om precies te zijn in Grenoble. Samen met de vriendin van mijn broertje verbleef ik van zaterdagochtend tot en met maandagavond in het OKKO hotel midden in de stad. Ben je benieuwd naar de stad Grenoble en/of naar de actieve uitstapjes die wij maakten? Lees dan gauw verder.

Grenoble

Om heel eerlijk te zijn was Grenoble nooit een stad die als eerste in mij opkwam bij het plannen van een leuke citytrip. Des te leuker vond ik het om afgelopen weekend TOTAAL verrast te worden door deze fantastische stad en de prachtige omgeving.

Grenoble ligt in het zuidoosten van Frankrijk aan de voet van de Alpen. Wij vlogen dan ook naar Lyon als dichtstbijzijnde luchthaven en namen vanaf daar de bus naar deze hoofdstad van het departement Isère. Grenoble is na Lyon en Saint-Étienne de derde gemeente van de Alpenregio en wordt door de Fransen vaak als hoofdstad van de Alpen bestempeld. En terecht, kwam ik achter.

grenoble

Natuur & stad in één

De Alpen zijn natuurlijk een paradijs voor sportievelingen zoals ik. Toch wist ik van tevoren niet hoe dicht de stad eigenlijk tegen de bergen aanlag. Naar mijn idee zouden we een leuke citytrip doen. Achteraf gezien wist ik veel te weinig over de mogelijkheden van de stad. Maar gelijk bij aankomst was het bijzondere effect van Grenoble duidelijk.

De stad is namelijk aan alle kanten omgeven door indrukwekkende bergen, terwijl de stad zelf eigenlijk helemaal vlak is. De natuur drukt enerzijds een grote stempel op de stad, anderzijds merk je in de binnenstad helemaal niet dat je zo dicht bij de Alpen bent. Grenoble heeft echt een supermooie binnenstad met allerlei prachtige parken, pittoreske pleinen en straatjes en ook veel kunst, streetart en monumenten.

natuur en stad

Ik waande me helemaal in een soort sprookje. Waarom gaat iedereen altijd naar Parijs dacht ik nog. Dit centrum vond ik persoonlijk vele malen mooier, romantischer en leuker. Het maakte me echt blij. Daarnaast is het gelijk ook een stuk rustiger en heb je eindeloos veel mogelijkheden voor sportieve uitstapjes. Daar hebben wij dan ook zeker gebruik van gemaakt.

Hardlopen in Grenoble

hardlopen grenoble

Die combinatie van de stad en natuur is gelijk ook de reden waarom ik een aantal keer ben gaan hardlopen in Grenoble en waarom ik dat zo leuk vond. Wel was ik telkens na vijf minuten verdwaald en had ik echt Google Maps nodig om de weg naar het hotel terug te vinden. De oude binnenstad is één groot labyrint van straatjes. De één nog schattiger en gekleurder dan de ander. Er is geen logica of rechte lijn te vinden. Althans, ik kon het niet vinden haha. Maar dat maakte het juist een heel leuke ontdekkingsrun.

Een keer daarna koos ik ervoor om juist een heel stuk langs de rivier Isère te lopen. Op die manier raakte ik de weg niet kwijt en had ik een prachtig uitzicht over de bergketens aan de randen van de stad.

Ook pakte ik nog een stukje mee van de Bastille-trail. De Bastille ligt aan de zuidkant van het Chartreuse-bergmassief en kijkt uit over de hele stad. De meeste toeristen maken gebruik van de kabelbaan om naar de top te gaan. Dat hadden wij de eerste dag bij aankomst ook al gedaan. Maar je kunt er dus ook heen lopen of rennen. En dat deed ik de laatste dag. Bovenop heb je echt een fan-tas-tisch uitzicht (zie foto hieronder).

bastille grenoble

Hiken in Grenoble

Het leukste aan een citytrip vind ik de combinatie van een nieuwe stad ontdekken, lekker eten, terrasjes pakken en genieten, maar vooral ook niet te veel stilzitten.  En dat hoefde ook niet. Op maandag deden wij ook nog een hike. In de regio rondom de stad lopen heel veel verschillende wandelroutes en er worden ook veel verschillende hiketochten aangeboden.

hiken grenoble

Wij kozen voor een hike naar “Fort du Mont Saint-Eynard”. In deze post op mijn Instagram kon je daar al het een en ander over lezen en enkele afbeeldingen bekijken. Uiteindelijk was het een supermooie en leuke tocht samen met onze gids Yves van het ‘Office de Tourisme’. Maar helaas konden we niet genieten van het beloofde uitzicht door bewolking en mist. Gelukkig was de tocht omhoog leuk genoeg en hebben we alsnog een prachtige hikedag gehad met als kers op de taart een fantastische lunch bij een berghut aan de voet van de Chamechaude.

Het heette Les Skieurs en ze hadden een heuse ‘toetjeskar’ met daarop allemaal traditionele Franse toetjes en toetjes uit de regio van verse lokale producten. En je kon dus kiezen wat je wilde, of zoals ik deed, meerdere toetjes proeven.

les skieurs bed & breakfast

Fietsen in Grenoble

Zoals ik al zei, houd ik niet van stilzitten tijdens een citytrip. Wij gingen er dan ook elke dag even op uit op onze gehuurde fietsen. Deze waren gehuurd bij het busstation. En daarop konden we ons gewoon net even wat sneller verplaatsen door de stad. In principe is alles ook loopbaar, maar wij vonden het ook leuk om lekker te fietsen. En Dorien kon zo ook gezellig mee als ik ging lopen, dan fietste zij met mij mee.

WK voetbal in Grenoble

In Grenoble worden ook regelmatig allerlei events gehouden/gehost. Zo is de stad deze maand ook een van de negen speelsteden van het WK vrouwenvoetbal.

Op de zaterdagavond dat wij er waren, speelde Canada tegen Nieuw-Zeeland. Dorien en ik vinden voetbal allebei leuk en ondanks dat we moe waren van de dag zijn we ’s avonds na het eten naar die wedstrijd gegaan in het Stade des Alpes. De moeheid was spontaan verdwenen! Het was echt een leuk sfeertje en een toffe wedstrijd om te zien. Canada won en er waren ook beduidend meer Canadese supporters aanwezig, dus de sfeer was vrolijk en gemoedelijk. Het stadion zelf was ook heel tof. Normaal gesproken wordt het gebruikt voor lokale en nationale voetbal- en rugbywedstrijden. Maar ik zou er alleen al vanwege de ambiance ook heengaan. Want je zag precies de besneeuwde bergtoppen boven het stadion uitsteken in de hoeken. Echt een prachtig gezicht.

stade des alpes

Naar huis

Na drie fantastische dagen met leuke activiteiten, lekker eten en gezelligheid gingen we met een blij gevoel weer naar huis. Ik hoop dat jullie middels deze blog ook een beetje hebben kunnen meegenieten van deze trip en een beter beeld hebben gekregen van Grenoble. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke bestemming voor je volgende vakantie, citytrip of sportweekend/vriendenweekend. Ik zou deze stad echt zeer zeker aanraden!

citytrip grenoble

Klik hier als je het leuk vindt om nog meer te lezen over Grenoble.

Sportieve groetjes,
Suzanne

Volg je me al via Instagram en Facebook ?

Je kunt Grenoble ook volgen via Instagram, Facebook en Youtube

ZIE OOK: REISVERSLAG LE HAVRE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
slechte adem
HOE SPORTEN KAN ZORGEN VOOR EEN SLECHTE ADEM + WAT JE ERTEGEN KUNT DOEN

Een slechte adem is voor niemand leuk. Voor degene waarmee je in gesprek bent niet, maar ook zeker niet voor...

Sluiten