#FOODwithsuus Eetdagboekjes

EETDAGBOEK #8 – (12 AUGUSTUS T/M 18 AUGUSTUS 2019)

De afgelopen week hield ik weer eens een eetdagboek bij. En net zoals in het vorige eetdagboek heb ik gekozen voor het bijhouden van mijn maaltijden op een actieve dag, een rustdag en een weekenddag. Ben je benieuwd wat ik zoal eet op zulke dagen of doe je graag wat maaltijd inspiratie op? Kijk dan gauw verder in dit eetdagboek #8.

EETDAGBOEK #8 – (12 AUGUSTUS T/M 18 AUGUSTUS 2019)

Daar waar ik voorheen de volledige week weergaf in mijn eetdagboekjes heb ik nu weer drie dagen uitgekozen net als in het vorige eetdagboek. Een sportieve dag, een rustdag en een weekendag. Op weekenddagen sport ik overigens ook gewoon meestal.

Nog steeds geldt: Ik volg GEEN dieet en heb geen standaard maaltijden die ik dagelijks of wekelijks eet. In de basis probeer ik zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten, zo min mogelijk dierlijke producten te nuttigen en zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar daar wijk ik ook wel eens van af als ik buiten de deur eet of gewoom omdat ik daar zin in heb.

Een sportdag (woensdag 14 augustus)

* 10km gefietst en 13.5 km hardgelopen

-Ontbijt: Smoothiebowl van 1 banaan, een scheut amandelmelk, 50 gram havervlokken, een scoop plantaardige eiwitpoeder en een handje bevroren bosbessen en aardbeien + toppings zoals je ze ziet op de foto (chiazaad, rozijnen, kokosflakes, walnoten en pompoenpitten)

-Lunch: Drie snee geroosterd brood waarvan 1,5 snee met kruidenkaas en  avocado en 1,5 snee met pittige hummus en avocado, beide met peper.

-Snack: Een smoothie + een handje studentenhaver . Smoothie gemaakt van: 1 rode biet, een grote hand verse bladspinazie, een flinke scheut kokosmelk, twee handjes bevroren aardbeien en een appel (daar maak je 2  grote glazen mee).

-Diner: Rijst met zwarte bonen, boerenkool, avocado, pittige kruidenmix, appelciderazijn en pompoenpitten. Het was niet echt een recept maar meer een kwestie van het bij elkaar gooien van wat er nog thuis was aan gezonde en voedzame ingrediënten. Maar mocht je het willen namaken, ik gebruikte rijst voor twee personen, 1 avocado, 150 gram boerenkool, 250 gram zwarte bonen, 3 el appelciderazijn, een handje pompoenpitten en ‘Shichiimi togarashi’ kruidenmix (bestaat uit sesamzaad, szechuanpeper, zwarte peper, nigellazaad, citroenschil, gember, paprika, venkelzaad en cayennepeper).

En dat alles mengde ik simpelweg met elkaar (uiteraard wel eerst even de rijst en boerenkool gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking en de bonen even laten uitlekken, afgespoeld en 5 minuutjes opgewarmd op laag vuur)

Smoothiebowl breakfastbrood met hummus en avocadorode biet smoothie studentenhaver rijst met boerenkool en zwarte bonen

Een rust/herstel dag (donderdag 15 augustus)

* actief herstel, 30 minuten losgezwommen

-Ontbijt: Havermout gemaakt van amandelmelk met havervlokken en gewelde rozijnen, een scheutje kaneel en 1/2 mango

-Lunch: Smoothiebowl gemaakt van 1 banaan, 100ml kokosmelk, 70 gram havermout, een handje bevroren pompoenblokjes, een handje bevroren blauwe bessen en toppings (kokosflakes, rozijnen, walnoten, chiazaad)

-Snack: Een schaaltje naturel ribbel chips, oke drie schaaltjes, uiteindelijk de halve zak

-Diner: Hutspot (standaard simpel recept van gekookte aardappels met ui en wortel) + vegetarische groenteballetjes

Snack: 5 kleine bokkepootjes

havermout met mangosmoothiebowl met powerfoodsnaturel ribbel chipshutspot met vegetarische ballen

Een weekenddag (zaterdag 17 augustus):

* 70 minuten rustig hardgelopen

-Ontbijt: Havermout gemaakt van 85gram havervlokken met een scheut kokosmelk. Erdoorheen een scheutje kaneel en een handje rozijnen. Toppings: 1 wilde perzik, 1/2 kiwi, gojibessen, lijnzaad en chiazaad.

-Lunch: 2snee maisbrood met kaas en omelet (eieren gebakken met ui, tomaat en paprika + peper/zout)

-Diner: Quinoa met een salade van verse bladspinazie (gesneden) met rode biet, een appel, een handje gewelde rozijnen, 3 el chiazaad en een handje pompoenpitten + 2 el appelciderazijn als dressing (recept: kook de quinoa, wel de rozijnen. Snijd en was de spinazie en doe deze samen met de gesneden rode biet, gewelde rozijnen, chiazaad en pompoenpitten in een saladekom, gebruik wat appelciderazijn als dressing en eet samen met de quinoa)

Snack: Een bakje Isey Skyr perziksmaak met een handje cruesli

havermout omelet quinoasalade met spinazieisey skyr perzik

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om dit eetdagboek te lezen. Wat zie je liever? Een volledige week zoals de eerdere dagboekjes of een versie zoals deze? En is er een maaltijd die je aandacht heeft getrokken en die je wellicht binnenkort zelf ook gaat maken? Ik ben benieuwd:)

Heb je nog een andere vraag, stel hem ook gerust hieronder.

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram & Facebook

Zie ook: Eetdagboek #7 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
wandelen op madeira
WANDELEN OP MADEIRA: 3 WANDELROUTES DIE JE NIET WILT MISSEN

Het Portugese eiland Madeira staat ook wel bekend als 'het bloemeneiland'. Je vindt er dan ook heel veel verschillende soorten...

Sluiten