#FITwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #12

Welkom bij alweer het LAATSTE sportdagboek van 2019. Wow, dit jaar is echt voorbij gerend. Letterlijk. In januari begon ik met hardlopen (bij Run2Forty2), ik liep mijn eerste 10km wedstrijd, ik liep mijn eerste lange duurlopen (+25km) ik liep zelfs de New York Marathon. En dat allemaal in krap een jaar. 

SPORTDAGBOEK #12 – (9 DECEMBER T/M 15 DECEMBER 2019)

In het vorige sportboek kreeg je een kijkje in één van de minst zware trainingsweken van de afgelopen maanden. Ik kwam net terug uit New York en was aan het herstellen. In deze laatste maand van dit jaar ben ik vooral 100% aan het genieten van alle trainingen. En ben ik ook weer lekker aan het zwemmen naast het lopen. Kijk je mee naar mijn trainingen van de afgelopen week?

Maandag 9 december:

Workout: Hardlopen
Duur: 51 minuten
Afstand:  9,7 km
Soort training: Korte tempo duurtraining: 25 minuten rustig tempo, 20 minuten tempo gelijkmatig opbouwen van laag Zone3 naar hoog Zone3. Zie hieronder mijn uitvoering:

korte tempo duur loop

Dinsdag 10 december:

Workout 1: Krachttraining
Duur: 45 minuten
Afstand:  nvt
Soort training: Een relatief rustige training. Focus op core. Oefeningen met eigen lichaamsgewicht. Denk aan planken, opdrukken, ab-bikes etc. (zie ook mijn Instagram   storie highlights als je benieuwd bent naar wat ik doe als ik mijn core train)

Workout 2: Zwemmen
Duur: 49 minuten
Afstand:  3km
Soort training: Een rustige duurtraining: Inzwemmen-3x800m borstcrawl-uitzwemmen

Workout 3: Fietsen
Duur: 56 minuten
Afstand: 20km
Soort training:  Dit was eigenlijk geen training, maar het waren toch 20km dus het zou raar zijn om het niet te vermelden. Ik had een afspraak buiten Amsterdam en zou er met het Openbaar Vervoer ruim een uur over doen. Met de fiets was sneller en goedkoper.

zwembad club sportive zuidas Amsterdam opdrukken club sportive amsterdam zuidas

Woensdag 11 december:

Workout: Baantraining
Duur: 1:06:08
Afstand:  12,5 km
Soort training: Inlopen- 6x800m met 200m wandel na elke 800m-Uitlopen.

baantraining amsterdam

Donderdag 12 december:

Workout : Hardlopen
Duur: 1:24:0
Afstand: 15,65 km
Soort training: Een lange rustige duurloop. 80 minuten laag in zone 2, dat was de opdracht. Ik liep vanaf km 9 zo lekker in een flow dat ik stiekem langer door wilde gaan, maar ik besloot na 4 rebelse minuten buiten het schema om, dat ik toch echt beter verstandig kon zijn en ben gestopt met lopen. Uiteindelijk waren het dus 84 minuten i.p.v 80.hardlopen langs de amstel amsterdam

Vrijdag 13 december:

Workout: Hardlopen
Duur: 51 minuten
Afstand:  10,23
Soort training: Een korte tempo duur. 30 minuten rustig tempo, 15 minuten lekker vlot.(3 minuutjes inlopen+3 minuutjes uitlopen)

korte tempo duurtraining

hardlopen rustig

Zaterdag 14 december:

Workout: Zwemmen
Duur: 0:40:0
Afstand:  2.6 km
Soort training: Rustige herstel swim. Inzwemmen-6x200m borstcrawl met techniekoefeningen met na elke 200m, 100m schoolslag- Uitzwemmenzwemmen sportdagboek

Zondag 15 december:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:23:26
Afstand: 16km
Soort training: Langere duurloop met tempoprikkel op einde. De eerste km in zone 1, de volgende 12km in zone 2, kilometer 14 in zone 3, kilometer 15 in zone 4 en kilometer 16 weer afbouwen richting zone 1.

lange rustige duurloop op zondag

Al met al een redelijk actieve week vol beweging maar vooral plezier. Ik hoop dat je het weer leuk/interessant vond om te bekijken. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. Mijn vraag aan jullie is vooral, wat in 2020? Willen jullie dan nog steeds elke maand sportdagboekjes zien? Of juist iets anders? Vaker? Minder vaak? Op een andere manier ingevuld? Laat het me vooral weten.

Liefs,
Suzanne

Ben je al bekend met mijn YouTube kanaal🙂? En volg je me ook al op Instagram  & Facebook ? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
eiwitshakes
EIWITSHAKES, ZINVOL OF ONZIN?

Eiwitshakes, veel sporters zweren erbij. Maar is zo'n eiwitshake nou echt nodig? Of anders geformuleerd: Wanneer is het nemen van...

Sluiten