#FITwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #11 -AFTER MARATHON TRAINING

sportdagboek 11

Welkom bij dit elfde sportdagboek van 2019. Omdat ik begin deze maand mijn aller eerste marathon liep, bestonden mijn weken de afgelopen tijd vooral uit veel hersteltrainingen. Ben je benieuwd naar hoe mijn afgelopen week er qua sporten uit zag ?  Kijk dan gauw even verder.

SPORTDAGBOEK #11 – (18 NOVEMBER T/M 24 NOVEMBER 2019)

In het vorige sportboek kreeg je een kijkje in de allerzwaarste trainingsweek in mijn voorbereiding naar de New York marathon. In dit sportdagboek krijg je een kijkje in één van de minst zware trainingsweken van de afgelopen tijd.

Om heel eerlijk te zijn vind ik dat soort herstelweken stiekem ook best wel lekker. Ik houd van trainen. Maar ik vind het soms ook fijn om even wat rustiger aan te doen.

Maandag 18 november:

Workout: Zwemmen
Duur: 30 minuten
Afstand:  2 km
Soort training: Een rustige borstcrawl training. De afgelopen maanden lag de focus meer op rennen dan op zwemmen dus ik moest weer even inkomen. Maar het was heerlijk.

-Inzwemmen: 400m borstcrawl
-Kern: 2x (200m bc armen-30 sec rust-200m bc hele slag ademhaling 1 op 4-30 sec rust, 200m bc benen met plank) + 200m wisselslag
-Uitzwemmen: 200m borstcrawl

borstcrawl zwemmen suzanne brummel

Dinsdag 19 november:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:08:21
Afstand:  13,3 km
Soort training: Een rustig duurloopje met een licht progressief einde. Zie hieronder de training en mijn uitvoering.

sportdagboek november suzanne brummel

Woensdag 20 november:

Workout: Zwemmen
Duur: 30 minuten
Afstand:  2 km
Soort training: Opnieuw een borstcrawl training want mijn knieën doen met schoolslag nog teveel pijn van de marathon

Inzwemmen: 200m borstcrawl
Duur kern: 3x 500m borstcrawl met 1 minuut rust tussendoor. Elke 4e baan even aanzetten.
Uitzwemmen: 300m waarvan 100m hele slag, 100m benen, 100m armen.
zwemtraining

Donderdag 21 november:

Workout 1: Hardlopen
Duur: 0:51:0
Afstand: 9,25 km
Soort training: Een herstelrondje

Workout 2: Yoga
Duur: 30 minuten
Afstand: Niet van toepassing
Soort training: Vinyasa yoga

Ondanks dat ik geen échte spierpijn meer heb van de marathon, merk ik wel dat het nog steeds goed en fijn is om rustig aan te doen met lopen en extra te stretchen. De yoga sessie was dan ook heel prettig.

yoga sportdagboek 11hersteltraining donderdag

Vrijdag 22 november:

Workout: Zwemmen
Duur: 25 minuten
Afstand:  1.5 km
Soort training: Een hele korte en gehaastte zwemsessie. Mijn plan was nu juist om weer eens wat langer dan een half uur gaan zwemmen, maar ik kreeg onderweg een lekke band waardoor ik in tijdsnood kwam met andere afspraken. Langer dan 25 minuten zat er dus niet in. Ik heb eigenlijk maar gewoon 1500m borstcrawl achter elkaar door gezwommen en af en toe een paar honderd meter benen en armen tussendoor gedaan.
zwemsessie vrijdag 22 november

Zaterdag 23 november:

Workout: Hardlopen
Duur: 0:52:27
Afstand:  10 km
Soort training: Korte tempo duur training. Zone 2 heen, zone 3 terug.

tempo duur loopje

Zondag 24 november:

Workout: Geen, rustdag
Duur: niet van toepassing
Afstand: niet van toepassing
Overige beweging:  Buikspier kwartier, gewoon thuis op een matje voor het ontbijt

buikspier kwartier thuis

Al met al toch zeker een actieve week vol beweging. Maar wel allemaal nog niet te ver, niet te lang en rustig aan.  Ik hoop dat je het leuk/interessant vond om ook eens zo’n herstel sportdagboek te bekijken. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.

Liefs,
Suzanne

Ben je al bekend met mijn YouTube kanaal🙂? En volg je me ook al op Instagram  & Facebook ? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
suunto 5 review
REVIEW SUUNTO 5

In deze blog vind je een uitgebreide review van de suunto 5, een sport horloge met gps en enkele handige...

Sluiten