#FITwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #10 – ROAD TO NEW YORK MARATHON

sportdagboek #10

Welkom bij alweer het tiende sportdagboek van 2019. Omdat ik momenteel volop in de voorbereidingen zit richting het lopen van mijn aller eerste marathon, bestaan mijn weken vooral uit veel looptrainingen. Ben je benieuwd naar wat voor een trainingen ik de afgelopen week precies deed ?  Kijk dan gauw even verder.

SPORTDAGBOEK #10 – (7 OKTOBER T/M 13 OKTOBER 2019)

De afgelopen week was een bijzondere, namelijk de allerzwaarste trainingsweek in mijn voorbereiding naar de New York marathon. Hierna zal ik het aantal trainingen en het aantal kilometers rustig gaan afbouwen zodat ik 3 november hopelijk helemaal fit aan de start sta. Maar deze week was het dus nog even goed doorknallen.

En om heel eerlijk te zijn vond ik dat stiekem best wel lekker. Ik houd van trainen. Het was een aantal keer afzien, maar het geeft wel een goed gevoel als het dan lukt. Zeker wanneer ik na zo’n zware trainingsweek er nog een KINGSRUN van 36km uitpers. Stiekem was ik dan ook best een beetje trots toen ik aan het einde van deze week + 100km op de kilometerteller zag staan. Voor het allereerst door de magische 100km grens.

Maandag 7 oktober:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:02:19
Afstand:  12 km
Soort training: Een tempo duurloopje: 3 minuten inlopen-30 minuten heel rustig heen, en dan datzelfde stuk in 25 minuten terug proberen te lopen (dat noemt mijn trainer ook wel een ‘uit en thuis’ training) -3 minuten uitlopen

duurloopje uit en thijs

Dinsdag 8 oktober:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:19:16
Afstand:  15 km
Soort training: Een vlakke rustige duurloop van 15km. Mijn uitvoering was uiteindelijk niet helemaal vlak. Er zat per ongeluk iets een progressief verloop in, maar dat ging eigenlijk vanzelf. En omdat ik wel vlak binnen dezelfde hartslagzone heb gelopen was het oke.

vlakke rustige duurloop 15km marathon training

Woensdag 9 oktober:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:06:30
Afstand:  12,8 km
Soort training: Een baantraining samen met mijn trainer Sam van Run2Forty2
-3,5 km rustig inlopen (6:10 per km tempo)
-2 korte sprintjes (± 60m)
-4 x 1600m (waarvan elk rondje van 400m net ietsje harder dan de vorige). Met 200m wandelen als rust na elke 1600m.
-1 km uitlopen (6:45 per km tempo)

Overige beweging: 17 km gefietst (naar de atletiekbaan en weer terug + naar een afspraak en weer terug)

baantraining 4x1600m

atletiekbaan training run2forty2

Donderdag 10 oktober:

Workout: Hardlopen
Duur: 0:51:55
Afstand: 9 km
Soort training: Een herstelrondje

Ondanks dat ik geen echte spierpijn had van de dagen hiervoor merkte ik wel dat het goed en fijn was om even heel rustig de benen los te lopen. De opdracht was om zeer rustig in zone 2 te lopen, die zone heb ik niet eens gehaald. Ik bleef rustig joggen in zone 1, dat voelde even fijner.

herstelloopje

Vrijdag 11 oktober:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:16:22
Afstand: 15,5 km
Soort training: Tempo training. 6 km rustig inlopen van zone 1 naar 2. Daarna 8km op tempo gevolgd door nog 1,5 km rustig uitlopen.

tempo training tempo blok op halve marathon tempo

running in the rain selfie

Zaterdag 12 oktober:

Workout: Geen, rustdag
Duur: niet van toepassing
Afstand: niet van toepassing
Overige beweging:  Buikspier kwartier, gewoon thuis op een matje voor het ontbijt

Zondag 13 oktober:

Workout: Hardlopen
Duur: 3:20:23
Afstand: 36 km
Soort training: KINGSRUN! De langste afstand die ik zal lopen in de voorbereiding naar de New York Marathon. Een hele lange duurloop met een piepklein licht progressief einde. Het was behalve lang ook best een beetje zwaar vandaag. Niet alleen vanwege de benauwde temperatuur (22 graden) maar ook vanwege het maandelijkse probleempje (lees: buikpijn) waar je als vrouwelijke sporter helaas weinig mee kunt op zo’n moment. Gelukkig had ik wel gezelschap. De eerste 20km heeft mijn oudste broertje met mij meegefietst en de laatste 16km fietste mijn opa mee.

langste duurloop in de voorbereiding marathon lange duurloop 36 km

In totaal liep ik de afgelopen week dus ruim 100 kilometer, een nieuw weekrecord en weer een hele mooie stap op weg naar mijn eerste marathon. Ik hoop dat je het leuk/interessant vond om te bekijken ? Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram  & Facebook ?

ZIE OOK: SPORTDAGBOEK #1 & SPORTDAGBOEK #2 & SPORTDAGBOEK #3 & SPORTDAGBOEK #4 & SPORTDAGBOEK #5 & SPORTDAGBOEK #6 & SPORTDAGBOEK #7 & SPORTDAGBOEK #8 & SPORTDAGBOEK #9

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
trainingsschema snelle halve marathon, hardlooptrainingen hardlooptips halve marathontraining
TRAININGSSCHEMA SNELLE HALVE MARATHON

Op mijn blog staat al een tijdje een halve marathon schema. Speciaal voor lopers wiens doel het is om te...

Sluiten