#FITwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #8 – (19 AUGUSTUS T/M 25 AUGUSTUS 2019)

sportdagboek #8

Iedere maand deel ik een sport-en eetdagboek. Vorige week deelde ik alweer het achtste eetdagboek. Deze week is het tijd voor een nieuw sportdagboek #8. Ben je benieuwd naar al mijn trainingen van de afgelopen week ?  Kijk dan gauw even verder.

SPORTDAGBOEK #8 – (19 AUGUSTUS T/M 25 AUGUSTUS 2019)

Zoals ik bij ieder sportdagboek aangeef, is geen enkele week hetzelfde wat betreft trainen. Ik houd mij niet aan vaste dagen of tijdstippen waarop ik een bepaalde training of sport doe. Ik probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de woensdagen voor een baantraining samen met mijn coach en het weekend voor lange duurlopen. Maar daar wijk ik ook wel eens van af als het niet uitkomt door bijvoorbeeld werk.

De afgelopen week was een heerlijke trainingsweek. Een week zonder bijzonderheden waardoor de volledie focus op trainen lag en ik meer kilometers dan ooit maakte. Op zondag tikte ik een nieuw kilometerrecord van 87,5 gelopen kilometers aan!

Maandag 19 augustus:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:02:38
Afstand: 12 km
Soort training: Een wisseltempoloopje. Vier kilometer rustig inlopen gevolgd door 4 keer 1 km gas geven (<3:50 per km), na elke snelle kilometer dribbelde ik een kilometer zeer rustig uit.

Overige beweging: 12 km gefietst (werkafspraak)

wisseltempoloop maandag motivatie

Dinsdag 20 augustus:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:21:41
Afstand:  15 km
Soort training: Een rustige duurloop met een licht progressief einde, 3 minuten inlopen, 60 minuten rustig tempo (zone 1/2), 15 minuten wat vlotter (zone 3), 3 minuten uitlopen.

Overige beweging: 12 km gefietst (werkafspraak)

duurloop met progressief einde dinsdag training

Woensdag 21 augustus:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:08:06
Afstand:  12,28 km
Soort training: Een baantraining samen met mijn trainer Sam van Run2Forty2
-3 km rustig inlopen (6:00 per km tempo)
-3 korte sprintjes (60m)+ 60m terug wandelen
-10 minuten wat looptechniek
-4 x (1200m+200m). De 1200meters liepen we op een doeltempo van 1.36 per 400meter (4:00 per km tempo) en de 200meters op een doeltempo van 40 seconden. Na elke 1200meter wandelden we 100meter uit en na elke 200meter wandelden we 200meter uit.
-1km uitlopen (7:00 per km tempo)

Overige beweging: 10km gefietst (naar de atletiekbaan en weer terug)

baantraining 4x1200mtrack and field training

Donderdag 22 augustus:

Workout: Zwemmen
Duur: ± 40 minuten
Afstand:  2 km
Soort training: Een rustige borstcrawl hersteltraining (buiten)
Vandaag was een rustdag. Geen volledige rust, maar actief herstel.

Overige beweging: Een 45 minuten yoga lesje (vinyasa)

sportdagboek

Vrijdag 23 augustus:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:09:11
Afstand:  14 km
Soort training: Een tempo training: 4 km inlopen, 4km versnellen (4:20/km tempo), 1km rustig uitlopen, 4km versnellen (4:20/km tempo), 1 km rustig uitlopen. 

Vanwege de verjaardag van mijn oma was ik in Epe en kon ik deze loop lekker door het bos en over de heide doen.

Overige beweging: Vrij weinig

tempo training hardlopen op de heide

Zaterdag 24 augustus:

Workout: Hardlopen
Duur: 0:51:03
Afstand:  9,24 km
Soort training: Een herstelrondje in zone 1/2

Overige beweging: Een middagwandeling over de heide en een avondwandeling door het bos (met Soof, de hond) herstelrondje zaterdag

Zondag 25 augustus:

Workout: Hardlopen
Duur: 2:17:12
Afstand:  25 km
Soort training: Een lange rustige duurloop. Ik was in Epe gebleven zodat ik mijn lange duurloop ook lekker door het bos en over de heide kon lopen. Het was prachtig, maar wel heel warm en ik ging echt stuk.

Overige beweging: Vrij weinig, ik was moe van de duurloop.

25km duurlooplange duurloop

In totaal liep ik de afgelopen week dus 87,5 kilometer, een nieuw weekrecord. Hoe was jouw week? Heb je ook lekker getraind of richtte jij je toevallig op een wedstrijd deze week? Ik ben benieuwd! Mocht je niets willen missen van al mijn sportieve avonturen, volg me dan ook via Instagram waar dagelijks nieuwe posts verschijnen. Geen Instagram? Ik ben er natuurlijk volgende maand weer met een nieuw sportdagboek.

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram  & Facebook ?

ZIE OOK: SPORTDAGBOEK #1 & SPORTDAGBOEK #2 & SPORTDAGBOEK #3 & SPORTDAGBOEK #4 & SPORTDAGBOEK #5 & SPORTDAGBOEK #6 & SPORTDAGBOEK #7

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
EETDAGBOEK #8 – (12 AUGUSTUS T/M 18 AUGUSTUS 2019)

De afgelopen week hield ik weer eens een eetdagboek bij. En net zoals in het vorige eetdagboek heb ik gekozen...

Sluiten