#FITwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #6 – (17 JUNI T/M 23 JUNI 2019)

sportdagboek 6

Elke maand deel ik hier op mijn blog een sport-en eetdagboek. Voor het sportdagboek van de maand juni was de afgelopen week aan de beurt. En dat was gelijk ook een beetje een bijzondere week. Ben je benieuwd waarom? En zie je graag al mijn trainingen en andere sportieve activiteiten van de afgelopen week ? Kijk dan gauw even verder.

SPORTDAGBOEK #6 – (17 JUNI T/M 23 JUNI 2019)

Zoals ik bij ieder sportdagboekje aangeef, is geen week bij mij hetzelfde wat betreft sport. Er zijn geen vaste dagen of tijdstippen waarop ik een bepaalde training of sport doe. Ik probeer zoveel mogelijk vast te houden aan het weekend voor bijvoorbeeld lange duurlopen. Maar daar wijk ik ook van af als het niet uitkomt met bijvoorbeeld werk.

Zoals ik al even aangaf was de afgelopen week een beetje een bijzondere sportweek. In de eerste plaats omdat ik maandag nog in Grenoble was en mijn week dus in het buitenland begon. Daarnaast was het een bijzondere week omdat ik me voorbereidde op de Marquetteloop op zondag en vanwege de tropische temperaturen.

Alles daarover en over alle trainingen van de afgelopen week vind je natuurlijk uitgebreider terug bij de desbetreffende dagen. Veel leesplezier met dit zesde sportdagboek.

Maandag 17 juni:

Workout: Hiken
Duur: 4 uur
Afstand: Niet opgemeten (1500 hoogtemeters)
Soort training: Een rustige wandeling naar het Fort Saint-Eynard. De route gaat door het bos en langs alpenweiden en gaat steeds een stukje steiler omhoog. Het was voor mij niet echt een training, althans zo voelde het helemaal niet. We liepen gewoon op ons gemak en onderweg stopten we een paar keer om wat te drinken/eten en te genieten van het uitzicht.

hiken grenoble

Dinsdag 18 juni:

Workout: Hardlopen
Duur: 42 minuten
Afstand: 8 km
Soort training: Een kort duurloopje met een korte tempoprikkel op het einde. Zie hieronder het schema en mijn uitvoering.

kort duurloopje

Woensdag 19 juni:

Workout: Hardlopen
Duur: 75 minuten bezig inclusief looptechniek, actieve tijd 57 minuten
Afstand: 9,52 km
Soort training: Baantraining. Alweer mijn 6e baantraining!

Ook vandaag trainde ik weer samen met mijn trainer. We begonnen even met een paar rondjes rustig inlopen. Daarna heb ik even twee versnellingen mogen doen en toen hebben we een kwartier looptechniek gedaan. Na deze oefeningen liepen we weer even een rondje rustig warm en toen begonnen we aan de kern van deze training:

6 x (400-200) met na elke 400m een 100m wandelen en na elke 200m een 200m wandelen.

De 400 meters gingen op 1.32 gemiddeld en de 200meters op 0.38 seconden ongeveer. Het rusttempo lag telkens rond de 11:00/km.

Na deze kern liepen we nog 2 rondjes rustig uit en toen waren we dik 9 km verder. Ik vind dit echt fantastisch om te doen en kijk iedere week het meest uit naar deze training.

baantraining

Donderdag 20 juni:

Workout: Zwemmen
Duur: 35 minuten
Afstand: 2,1 km
Soort training: Uitzwemtraining

Nadat ik afgelopen 4 mei nog Nederlands Kampioen werd bij de Masters (25-30 jaar), heb ik helemaal niet meer echt gezwommen. Althans, ik dook in Le Havre nog even in het zwembad. Maar dat was het. Des te heerlijker was het om vandaag weer eens naar het zwembad te fietsen voor een zwemtraining. Wel deed ik alles op mijn dooie gemakje. De zwemtraining diende vooral om de looptrainig van gister eruit te zwemmen.

borstcrawl

Vrijdag 21 juni:

Workout: Hardlopen
Duur: 61 minuten
Afstand: 10,35 km
Soort training: Een rustig duurloopje in zone 1/2

Een heel rustig rondje welke eigenlijk geen inspanning kostte omdat ik hem bijna volledig in hartslagzone 1 liep. Het was ontzettend warm en zonnig dus veel harder wilde ik ook helemaal niet. Het was prima zo met een zonnetje en dat rustige tempo. Ik loop zelden zo langzaam dat het ook prettig voelt, maar vandaag was dat het geval. Zie hieronder ook de blije mirror selfie die ik na de run via IG stories deelde.

happy runner

Zaterdag 22 juni:

Workout: Geen
RUSTDAG

Zondag 23 juni:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:32:05
Afstand: 21,15 km
Soort training: Wedstrijd

Vandaag liep ik de halve marathon van Heemskerk tijdens de Tata Steel Marquetteloop. Klik hier voor een uitgebreid raceverslag van deze wedstrijd. Samengevat komt het erop neer dat het door de hitte (+28 graden) en de felle zon niet zo snel ging als gehoopt. Maar ik kan wel terugkijken op een mooie ervaring en heb er weer een hoop van geleerd. What doesn’t kill you makes you stronger!

marquetteloop

Hoe was jouw sportweek? Hoe ervaarde jij de hitte? Ik ben benieuwd! Mocht je al mijn trainingen en sportieve updates op de voet willen volgen dan kun je me ook volgen via Instagram waar dagelijks nieuwe posts verschijnen. Houd je het liever bij deze sportdagboekjes dan ben ik er natuurlijk volgende maand weer met een nieuw sportdagboek.

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram  & Facebook ?

ZIE OOK: SPORTDAGBOEK #1 & SPORTDAGBOEK #2 & SPORTDAGBOEK #3 & SPORTDAGBOEK #4 & SPORTDAGBOEK #5


Volg mij via
Strava

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
parelcouscous salade
PARELCOUSCOUS SALADE MET FRISSE GROENTEN

Nu de zomer officieel is aangebroken, is het saladeseizoen wat mij betreft officieel geopend! Met warm weer gaat er niets...

Sluiten