#FITwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #4 – (15 APRIL T/M 21 APRIL 2019)

Omdat de vorige 3 sportdagboekjes zo goed werden gelezen heb ik de afgelopen week ook weer al mijn trainingen bijgehouden. En vandaag kom ik dan alweer met sportdagboek #4. Ben je benieuwd naar mijn trainingen van de afgelopen week, of zoek je wat sportieve inspiratie voor je eigen workouts? Kijk en lees dan gezellig mee:)

SPORTDAGBOEK #4 – (15 APRIL T/M 21 APRIL 2019)

Zoals ik al in eerdere sportdagboekjes vermeldde is geen week bij mij hetzelfde wat betreft sport. Ik heb namelijk geen vaste dagen waarop ik een bepaalde workout doe. Ik probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag als vaste loopdagen. Maar daar wijk ik ook zeer regelmatig van af door werk of andere bezigheden.

De afgelopen maanden heb ik amper in het water gelegen omdat ik me volledig focuste op de Ibiza marathon. In principe focus ik me dit jaar ook op het lopen en is het helemaal geen probleem als ik daardoor maar eens per week een uurtje kan zwemmen. Echter besloot ik deze week dat ik toch graag wil deelnemen aan het NK Masters Zwemmen het eerste weekend van mei. Dat is natuurlijk al over een kleine 3 weken dus echt veel kan ik niet meer doen. Maar ik heb wel geprobeerd deze week zo vaak als mogelijk naar het zwembad te fietsen om toch weer even dat watergevoel te pakken te krijgen voor het NK Masters.

Maandag 15 april:

Workout: Zwemmen
Duur: 45 minuten
Afstand: 3000 m
Soort training: Een schoolslag tempo training. 600m borstcrawl ingezwommen en daarna 4×50 ss op 80% met 30 sec rust tussendoor en daarna even rustig een paar honderd meter uitgezwommen. Toen 4×100 ss op 80%, na elke 100m weer even rustig op adem gekomen en na de set weer een paar honder meter uitgezwommen. Daarna 1×200 ss op 80% + uitzwemmen.

schoolslag tempo training

Dinsdag 16 april:

Workout 1: Zwemmen
Duur: 40 minuten
Afstand: 2600 m
Soort training: Een rustige training met wat kortere afstanden omdat ik dat normaal nooit doe.

600m bc, 200m wisselslag, 200m schoolslag
10x 50m vlinderslag op starttijd 1 minuut + 100m uitzwemmen
10x 50m schoolslag op starttijd 1 minuut + 200m uitzwemmen
200m wisselslag, 150m borstcrawl, 50m schoolslag, 100m wisselslag

backstroke

Workout 2: Hardlopen
Duur: 66 minuten
Afstand: 12,21
Soort training: Een duurloopje met licht progressief einde. Voor het eerst sinds de Ibiza Marathon (anderhalve week geleden) mag ik weer echt lopen. Vorige week donderdag deed ik al wel een rustige 6km, maar dat ging nog niet van harte. Ik had echt SUPER veel spierpijn na Ibiza, dus vandaag was vooral bedoeld om te kijken hoe het voelt als ik weer 15 minuutjes licht versnel. Hieronder het schema dat ik moest doen en mijn uitvoering (zie horloge foto na afloop). Omdat ik vanochtend natuurlijk ook al had gezwommen ging het allemaal niet zo super snel, maar dat was ook niet de bedoeling. Dus prima.

duurloopje met licht progressief einde

garmin fenix 5s plus

Woensdag 17 april:

Workout 1: Zwemmen
Duur: 40 minuten
Afstand: 2500 m
Soort training: Een rustige training waarbij ik willekeurig maar wat deed omdat het druk was tijdens banenzwem uur. Ik kon niet echt bewust een set zwemmen omdat ik toch telkens moest stoppen en uitwijken voor andere mensen. Het was vooral een mengelmoes van borstcrawl en wisselslag.

banen zwemmen

Donderdag 18 april:

Workout 2: Hardlopen
Duur: 49 minuten en 46 seconden
Afstand: 9km
Soort training: Een kort progressief loopje met even 1km op tempo

Het eerste loopje van 2019 waarbij ik het écht heet had. Het was 24 graden en de zon scheen volop. Ik heb het extra rustig aan gedaan en genoten van het weer, die kilometer in zone 4 heb ik bewust ook iets ingehouden gelopen.

kort progressief loopje

kort progressief 9km

Vrijdag 19 april:

Workout: Zwemmen
Duur: 46 minuten
Afstand: 3000 m
Soort training: Een random training met veel korte afstanden.
-400m borstcrawl inzwemmen
-200m wisselslag
-400m wisselslag
-10x50m schoolslag (starttijd 1 minuut)
-200m borstcrawl armen
-200m schoolslag
-200m borstcrawl benen
-10x 50m vlinderslag heen, schoolslag terug (starttijd 1 minuut)
-400m borstcrawl uitzwemmen

banen zwemmen

Zaterdag 20 april:

Workout 1: Bootcamp
Duur: 60 minuten
Afstand: nvt
Soort training: Vandaag werd er van 11:30-12:30 een gratis bootcamp gegeven in de Johan Cruijff Arena door de bootcamp club. Dat was als kick off voor de Spartan Race die daar 20 juli zal plaatsvinden. Een race met 20 obstakels over 5km door het stadion. Ik zal daar 20 juli bij aanwezig zijn dus het leek me uiteraard ook leuk om dan nu bij de bootcamp mee te doen. Er waren superveel sportieve, enthousiaste mensen aanwezig en samen hebben we een uurtje gebikkeld met push-ups, shoulder taps, jumping lunges en nog een aantal oefeningen samen. Ook liepen we een aantal keer de trappen van de Arena op en neer. 

spartan stadion race bootcamp

Workout 2: Hardlopen
Duur: 1:12:59
Afstand: 13km
Soort training: Rustig duurloopje in zone 2. Uiteraard niet gelijk na de bootcamp, maar om 18:30 toen de zon wast minder fel was ben ik de deur uit gegaan om de laatste geplande training van deze week af te werken.

rustig duurloopje

Zondag 21 april:

Workout 2: Hardlopen
Duur: 33 minuten 37 seconden
Afstand: 7km
Soort training:
Een rondje voor de Paas brunch. Deze training stond niet in de planning, maar toen ik om 7 uur wakker was en niet meer kon slapen besloot ik toch een klein rondje op gevoel te gaan lopen. Gewoon even lekker rennen met muziek op, zonder doel. Heerlijk begin van de zondag.

sunday runday

Heb jij ook een lekker sportief weekje gehad? En ook genoten van de zon?! Mocht je al mijn workouts op de voet willen volgen dan kun je me dagelijks volgen via Instagram en Strava . En in mei ben ik er natuurlijk ook weer met een nieuw sportdagboek.

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?

ZIE OOK: SPORTDAGBOEK #1 & SPORTDAGBOEK #2 & SPORTDAGBOEK #3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
frittata met tonijn
GROENTE FRITTATA MET TONIJN

Vandaag deel ik opnieuw een gemakkelijk en gezond frittata recept. Eerder  deelde ik het recept van een frittata met broccoli...

Sluiten