#FITwithsuus Sportdagboekjes

SPORTDAGBOEK #7 – (8 JULI T/M 14 JULI 2019)

Iedere maand deel ik een sport-en eetdagboek. De afgelopen week was het tijd voor het sportdagboek #7 van de maand juli. Ben je benieuwd naar al mijn trainingen van de afgelopen week ? En hoe een week er voor mij uit ziet door een sportieve bril? Kijk dan gauw even verder.

SPORTDAGBOEK #7 – (7 JULI T/M 14 JULI 2019)

Zoals ik bij ieder sportdagboek aangeef, is geen enkele week hetzelfde wat betreft trainen. Ik houd mij niet aan vaste dagen of tijdstippen waarop ik een bepaalde training of sport doe. Ik probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de woensdagen voor de baantraining en het weekend voor lange duurlopen. Maar daar wijk ik ook regelmatig van af als het niet uitkomt door bijvoorbeeld werk of geplande wedstrijden en/of events.

De afgelopen week was denk ik een mooi voorbeeld van een fijne trainingsweek. Een week zonder wedstrijden of events waardoor de volledie focus op trainen lag. En dat vind ik heerlijk.

Maandag 7 juli:

Workout: Geen: RUSTDAG

Normaal gesproken begin ik de maandag graag met een pittige training onder het mom van een nieuwe week, nieuwe motivatie, let’s go. Maar omdat ik vorige week ruim 71 km liep en dat voor mij een record aantal kilometers was, nam ik bewust een rustdag. Ook al voelde ik mij prima en had ik geen spierpijn of vermoeide benen. Ik nam toch rust omdat ik van mening ben dat het belangrijk is om je lichaam ook af en toe een volledige dag te laten herstellen om de kans op blessures te verkleinen.

Dinsdag 8 juli:

Workout: Hardlopen
Duur: 1:02:29
Afstand: 12 km
Soort training: Een duurloopje met een korte tempoprikkel op het einde. Zie hieronder het schema (links) en mijn uitvoering (rechts).

duurloopje met korte tempo prikkel

Woensdag 9 juli:

Workout: Hardlopen
Duur:  Totaal van de sessie: 1 uur en 23 minuten, 1:00:56 actieve tijd
Afstand:  12,37 km
Soort training: Baantraining.

Inlopen-Looptechniek-Kern (3x2km op 4:00 tempo + 400m wandelen/dribbelen na elke 2km)- Uitlopen

Ik vind de baantrainingen vaak het leukste van allemaal. Maar tijdens pittige sessies vraag ik me soms ook wel eens af waarom ik ook alweer uitkeek naar de training. Een paar weken terug haalde ik de richttijden niet en had ik het echt zwaar. Maar vandaag was het juist zo’n dag dat de puzzelstukjes wel op de juiste plaats vielen en het super gemakkelijk ging. De tempoblokken van 2km gingen namelijk allemaal onder de 8 minuten.

Donderdag 11 juli:

Workout: Hardlopen
Duur: 0:57:59
Afstand: 10,8 km 
Soort training: Een rustig rondje (hartslagzone 1/2) aan het einde van de dag samen met mijn schoonzusje. Super gezellig.

herstelrondje

Vrijdag 12 juli:

Workout: Hardlopen
Duur: 0:53:11
Afstand: 10,55 km
Soort training: Een korte tempo duur waarvan 25 minuten in zone 2 en 20 minuten tempo maken hoog in zone 3/onderaan in zone 4.

korte tempo duur loop

Zaterdag 13 juli:

Workout: Core training
Duur: 30 minuten
Afstand: nvt
Soort training: Een korte home workout met de focus op core. Denk aan push-ups, planks, ab-bikes, leg raises, shoulder taps en nog meer van dit soort oefeningen. Gewoon willekeurig op gevoel qua aantallen en volgorde.

push up

Zondag 14 juli:

Workout: Hardlopen
Duur: 2:06:41
Afstand: 24,3 km
Soort training: Een lange duurloop met licht progressief einde, 24 km. Ik liep daarna nog 300meter uit. Het was eigenlijk een heerlijk loopje. Fijne temperatuur, klein zonnetje, beetje wind. Perfecte loopweer.

lange duurlooplange duurloop op zondag

sportdagboek #7

In totaal liep ik de afgelopen week dus zo’n 70 kilometer, maar deed ik weinig aan andere sporten. Hoe was jouw week? Heb je ook lekker getraind of richtte jij je toevallig wel op een wedstrijd? Ik ben benieuwd! Mocht je niets willen missen van al mijn sportieve avonturen, volg me dan ook via Instagram waar dagelijks nieuwe posts verschijnen. Geen Instagram? Ik ben er natuurlijk volgende maand weer met een nieuw sportdagboek.

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram  & Facebook ?

ZIE OOK: SPORTDAGBOEK #1 & SPORTDAGBOEK #2 & SPORTDAGBOEK #3 & SPORTDAGBOEK #4 & SPORTDAGBOEK #5 & SPORTDAGBOEK #6

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
eten voor het sporten
RECEPT: DE IDEALE SNACK OM TE ETEN VOOR HET SPORTEN

Heel veel mensen vragen zich af wat je nou het beste kunt eten voor het sporten. Uiteraard zijn er een...

Sluiten