Of je nu twaalf jaar oud bent, tegen de zeventig loopt, een beginner of juist gevorderde zwemmer bent: dit boek is als de personal coach die je wegwijs maakt in de zwemsport en die je leert beter, sneller en efficiënter te zwemmen. Zo leer je in dit boek stap voor stap de borstcrawltechniek aan de hand van technische uitleg, oefeningen en illustraties.
Zwemmen is een van de beste manieren om af te vallen, aan je conditie te werken, blessures te verlichten en tot rust te komen. En zwemmen is vooral heel erg leuk. Met dit boek leer je hoe je een betere zwemmer wordt.
Leer de basis van de borstcrawltechniek, manieren om efficiënter te trainen en wat je het beste kunt eten voor en na het zwemmen. Ook is er een speciaal hoofdstuk over openwaterzwemmen. Lees je over mijn persoonlijke zwemverhaal én vind je er verschillende tips van pro’s. Het boek voor iedere sporter en bankhanger die graag in beweging wil komen.
Dit boek bevat:
• Do’s & Dont’s
• Borstcrawl voor beginners
• Oefeningen om de borstcrawl onder de knie te krijgen
• Tips van pro’s
• Recepten
• Openwaterkatern
• Trainingsschema’s
• Materiaal tips
• Oefeningen voor thuis en nog veel meer..
Je kunt mijn boek ZWEM. hier gesigneerd bestellen mét een eventuele persoonlijke boodschap. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven. Wil je graag een persoonlijke boodschap geschreven in het boek? Laat dit dan even weten in het veld ‘bestelnotitie’ bij het bestellen. Daar kun je ook aangeven dat het bijvoorbeeld een verjaardagscadeau is voor iemand anders zodat ik de boodschap op maat kan schrijven.
4 comments
Wat een mooi boek!
Ik heb ooit mijn A-diploma gehaald toen ik 6-7 jaar oud was. Daarna heb ik bijna niet meer gezwommen totdat ik het plan opvatten om me met de spring-triathlon bezig te gaan houden. De eerste was een drama. Bij het zwemmen kwam ik als laatste uit het water (schoolslag). Tijd om dus iets aan borstcrawl te gaan doen. Via de KNZB heb ik twee keer een beginnerscursus borstcrawl gevolgd. Het begin is erg lastig. Omdat ik ook al tijden niet meer echt gezwommen had was er zowel qua techniek als conditie wel wat in te halen. En het gaat steeds beter! In januari ga ik ook door met de gevorderden cursus. Naast de wekelijkse les zwem ik twee keer per week zelf, en dat gaat goed. Je boek is daarbij een hele leuke en interessante aanvulling! Buiten de techniek geeft het ook een goede motivatie om door te zetten en mezelf weer wat te pushen. Een mooie combinatie van techniek, conditie en een inkijkje in jouw leven als topsporter. Het leest buiten dat ook nog eens lekker weg. Meer dan geslaagd in je opzet en een aanrader voor wie beter wil leren zwemmen.
Hi Nico,
Wat een ontzettend fijne reactie! Erg leuk om te lezen dat mijn boek zo’n fijne aanvulling is (geweest). Dank dat je de moeite hebt genomen deze reactie achter te laten, dat doet me goed! Zo te lezen ben je echt lekker bezig op zwemgebied! Heel veel plezier en succes alvast met de gevorderden cursus!
Dag Suzanne,
Tijdens het scrollen kwam ik jou hier tegen en was gelijk erg nieuwsgierig naar je trainingen. Ik ben na heel veel wikken en wegen opnieuw begonnen met zwemmen. Nooit zwemlessen gehad en ook op een of andere manier watervrees ontwikkelt. Tijdens de 5e zwemlessen ( ben ondertussen al meer gewend in het water, mits ik de bodem voel) merk ik dat ik last heb van mijn liezen en ook denk ik mijn heup als ik spreid en sluitstand moet maken. Het lijkt alsof ik geen kracht heb en het doet pijn. Wel de bekende spierpijn. Houdt daardoor ook mijn adem in. Ik heb hierover een vraag hoe dit zou kunnen komen. Ik ben ondertussen wel benieuwd naar je boek. Maar voordat ik dit aanschaf vroeg ik me nu af of het wel aansluit voor waar ik het nodig heb. Hopelijk kan je me hierin adviseren.
Dank alvast,
Groetjes,Len
Hi Len,
Wat dapper dat je ondanks je watervrees toch opnieuw bent gaan zwemmen. Ik hoop dat je begrijpt dat het voor mij van achter een scherm lastig te beoordelen is waar de oorzaak ligt. Het zou bijvoorbeeld kunnen komen omdat je heel gespannen bent vanuit angst waardoor je de bewegingen verkrampt uitvoert. Het zou ook kunnen komen doordat de techniek toch niet helemaal juist is of simpelweg omdat je spieren de bewegingen dusdanig niet gewend zijn..verschillende optie. Ik zou het vooral even aan de lesgevende vragen die erbij is! Die kan het namelijk in de praktijk zien en beter beoordelen. Adem halen is overigens heel belangrijk.
In mijn boek vertel ik ook over hoe je het beste kunt ademhalen en wanneer etc. Maar dit betreft wel allemaal de borstcrawl. In mijn boek ga ik weinig in op de schoolslag. Mocht je het leuk lijken borstcrawl te leren en bijvoorbeeld ook te gaan zwemmen buiten dan is het zeker een aanrader. Daar staan veel tips over in. En staan ook wel veel algemene tips in hoor over zwemmen, maar het is wel specifiek gericht op het leren van de borstcrawl.
Groetjes,
Suzanne