#FITwithsuus Kracht/Fitness Workout schema's

KERST WORK-OUT!

Vrolijk kerstfeest! Het is tijd voor een kerst work-out! Yes Yes Yes, dit jaar heb ik een fantastische work-out voor jullie uitgeschreven die je kunt doen tijdens de kerstdagen.

Preventief de kerstkilo’s eraf sporten? Doe deze work-out dan voor het kerstfeest losbarst. Goed idee, toch? Verbrand lekker wat calorieën in de ochtend, zodat je je fit voelt en totaal niet schuldig voelt als je vervolgens op de bank ploft om romantische kerstfilms te kijken met de familie en VEEL heerlijks eet. Deze kerstwork-out is fijn, want je hebt er niks voor nodig. Iedereen kan deze work-out dus lekker thuis doen YAY! Want bijna alle gyms zijn gesloten met kerst. Klaar om mee te doen?

Het nieuwe jaar fit starten

De kerstdagen, en eigenlijk de hele maand december, zijn een lastige periode op sportief gebied. Iedereen weet dat het makkelijk is om te werken aan een fit lichaam als de zomer dichterbij komt. Die verdomde wintermaanden gooien vaak roet in het eten. Veel mensen eten en drinken te veel en doen weinig of niets aan sport. Ze gaan het nieuwe jaar een paar kilo zwaarder in en zijn gedemotiveerd om hun leefstijl om te gooien. Herkenbaar? Probeer in de ochtend of juist ’s avonds wat kleine oefeningen te doen, om fit te blijven. Dat betekent niet dat je niet mag genieten van al het goede van kerst uiteraard! Natuurlijk mag je lekker wat genieten van het eten! Of champagne sippen of een extra wijntje drinken. Maar die extra work-out toevoegen is een kleine moeite en zorgt ervoor dat je niet te veel stappen terug doet voordat het nieuwe jaar überhaupt begonnen is.

Laten we Eerste Kerstdag beginnen met een zware work-out.

Kerst work-out

HERE WE GO !!

Belangrijk: Begin met een warmin-up! Ik raad aan om 10 minuten snel te wandelen (6-7 km/h) of zoals ik, 10 minuten te rennen (12 km/h).

Deze kerst work-out is bedoeld om het hele lichaam te trainen. Ik heb de sets verdeeld over de lichaamsdelen (en cardio toegevoegd!). De training bestaat uit 5 sets van 10 minuten. Tussen de twee sets neem je twee minuten rust. Heb je slechts een half uurtje de tijd? Doe dan gewoon drie sets. Of als je niet je armen en je benen wilt trainen, maar juist je buikspieren, skip het benenstuk en herhaal de buikspieroefeningen een paar keer. Het is maar net wat je wilt!

Doe de timer aan en herhaal de volgende oefeningen tien minuten lang.

Set 1: Benen
1. 1 minute touwspringen (of doe als of je springt als je geen springtouw hebt)
2. 15 jump squats
3. 15 normale squats
4. 20 walking lunges (10 per been – gebruik gewicht als je dat kan!) 

2 minuten rust

Set 2: Armen
1. 10 push-ups
2. 15 tricep dips (gebruik hiervoor een stoel)
3. 15 lay-down push-ups
4. 20 commando’s (10 per kant)

2 minuten rust

Set 3: Buikspieren en armen
1. 1 minuut planken
2. 10 lay-down push-ups
3. 30 commando’s (15 per kant)
4. 20 sit-ups

2 minuten rust

Set 4: Buikspieren
1. 30 Ab bikes
2. 15 leg raises
3. 20 sit-ups
4. 30 seconden planken

2 minuten rust

 Set 5: Full body
1. 20 tuck jumps (voorbeeld: Instagram)
2. 10 burpees
3. 30 jumping jacks
4. 12 mountain climbers gevolgd door 6 push ups

Geniet van deze kerst work-out! En natuurlijk, vrolijk kerstfeest!

Liefs, Suzanne

Waar kan ik dit kopen?

Sportkleding: Jogha.com 

Follow me on Instagram  Facebook – Bloglovin 
Foto: Piet Kampers

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
5 X WORKOUT MOTIVATION

In this article you will find 5 motivation tips for you that will help you set goals and kick them in...

Sluiten