#FITwithsuus Kracht/Fitness Weetjes, tips en andere sporten

HEALTHY HOTSPOT: HIGH 45

In deze post alles over de nieuwe healthy hotspot HIGH 45 !

Al lekker sportief bezig deze week? Ik natuurlijk wel weer! Lekker zweten, heerlijk! Ik probeerde afgelopen week ook eens iets nieuws uit! Dit keer geen healthy hotspot in de vorm van food maar in de vorm van fitness. BAM! Superleuk was het! Sinds 3 weekjes is er namelijk iets nieuws op het gebied van healthy lifestyle. Op de Weesperstraat in Amsterdam zit nu namelijk een échte high intensity fitness studio waar je meerdere malen per week jezelf in het zweet kunt werken onder leiding van professionele trainers. Ik probeerde zo’n lesje van 45 minuten HIIT training uit en zal je precies vertellen hoe het was en waarom HIIT trainingen zo effectief zijn. 

Allereerst, wat is HIIT eigenlijk? HIIT staat voor High Intensity Interval training. Het hele idee van HIIT is om in een zo kort mogelijk tijd zo effectief mogelijk bezig te zijn. HIIT trainingen zijn er dus voor bedoeld je prestaties en conditie op een snelle manier te verbeteren. Omdat de trainingen kort zijn maar ook effectief zijn ze dus wel erg zwaar. Vaak is HIIT training een vorm van cardio waarbij je veel vet zult verbranden in een relatief korte tijd. De training zal ook je metabolisme versnellen, je conditie verbeteren en ervoor zorgen dat je explosiever wordt. Hoe het werkt is meestal dat er periodes van super intensieve training worden afgewisseld met iets rustigere (herstel) periodes. Ik schreef eerder al een HIIT work-out die ik vaak doe tijdens het hardlopen. Hierin lees je ook dat ik jog perioden afwissel met kei harde sprints.

HIIT at HIGH 45. Bij deze nieuwe fitness studio kun je kiezen voor 30 of 45 minuten HIIT workout in een kleine groepsles. Je bent met ongeveer 10 andere mensen en 1 trainer. Tijdens de training wordt cardio afgewisseld met kracht. Er wordt gebruik gemaakt van loopbanden zonder motor (je moet deze dus zelf aandrijven). Deze worden dan ook niet voor niets ‘(s)killmills’ genoemd. Hierop kun je weerstand zetten zodat het nog zwaarder is om vooruit te komen, ook kun je hierop vol sprinten zonder weerstand. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van plyo dozen voor verschillende oefeningen waaronder weighted squats, jump squats, lunges en mountain climbers. Als derde onderdeel wordt er kracht gedaan. Van push-ups tot planking tot oefeningen met gewichten.

Om je een beetje een idee te geven van hoe zo’n training dan gaat zal ik vertellen hoe de mijne ongeveer ging. Om iets voor 11 uur kon ik in de hal een lekkere koele handdoek krijgen, die liggen er altijd school en fris voor iedereen in de koeling klaar. Om 11 uur stond ik met nog enkele andere klaar in de zaal om te beginnen. Onze trainster (Barbara den Bak) en tevens eigenaresse van de studio begon ons even kort uit te leggen wat we zouden gaan doen vandaag. 4 setjes van de 3 onderdelen (s)killmill, plyobox, kracht. Het eerste setje doen we 1x, het tweede setje 2x, het derde setje 3x en het vierde setje 4x. Dan beginnen we met een korte warming up. Na de warming-up volgt gelijk het eerste setje waarbij we dus beginnen op de (s)killmill met 45 seconden rennen, dan 45 seconden jump squats op de plyobox en dan 45 seconden kracht oefening met gewichten. Dan komt setje 2 dat weer bestaat uit de 3 onderdelen maar dan doen we andere oefeningen en dat gaat telkens door totdat we het laatste setje 4x hebben uitgevoerd. Uiteindelijk is er van alles voorbij gekomen gedurende deze 45 minuten work-out waarbij Barbara na een setje telkens uitlegde wat we daarna moesten doen en hoe we dit optimaal konden uitvoeren. Wij konden tijdens haar uitleg even snel een slokje water nemen. Belangrijk was vooral dat iedereen zijn best deed op zijn eigen niveau. Je moet jezelf niet forceren. Wanneer we 45 seconden moesten opdrukken kon lang niet iedereen dit volhouden, dat was oké. Als je dan maar koos om op te drukken op handen en knieën ipv op handen en tenen of ipv te stoppen omdat het niet lukt. Ik vond het goed om te zien dat Barbara deze mensen op die manier stimuleerde toch door te gaan.

De tijd ging echt bizar snel. Toen ik het woord cooling down hoorde dacht ik echt…huh nu al??? Zo leuk vond ik het. En ik vond het ook super fijn dat ik zelf niet na hoefde te denken over..’welke oefening zal ik hierna eens doen?’. Je hoorde gewoon van je trainer oke nu doe je dit, daarna doen we dat en daaaarna doen we dat. Daardoor ging de tijd ook wel snel voorbij denk ik want dat ben ik niet gewend.

Wat ik verder echt een groot pluspunt van deze studio vindt is dat je niet lid hoeft te worden om mee te kunnen trainen. Je hoeft geen abonnement aan te schaffen, er zijn geen verborgen kosten of inschrijfkosten en al die shit. Dat vind ik tegenwoordig zo vervelend bij al die sportscholen. Dat is hier dus niet.  Je kunt je gewoon intekenen op de website voor een class zodat ze weten dat je komt en achteraf betalen. De lesroosters en reserveringen kun je allemaal lekker online bekijken en dan kun je zelf beslissen of je gaat en wanneer je gaat. Je kunt ook chill (gratis) douchen en omkleden, er zijn digitale kluisjes (geen slotjes of douchemuntjes kopen dus zoals bij de Fit4Free bijv.) en er ligt een frisse handdoek voor je klaar. I mean dat is toch superfijn. En als je het wel chill vindt om vaker te gaan  en ergens aan vast te zitten zodat je een soort van stok achter de deur hebt omdat je al betaald hebt dan kan dat ook, je kunt dan kiezen voor bijv. het Summer Shred programma. Dan train je 6 weken lang (3x per week!) onder begeleiding van professionele trainers en krijg je ook professioneel voedingsadvies. Kijk voor meer informatie voor alle opties gewoon eventjes op de site van HIGH 45.

Ik vind het superleuk dat er nieuwe sport studio’s als deze ontstaan en daarom wilde ik het graag met jullie delen. Want sporten is belangrijk, maar het is vooral belangrijk dat je er plezier in hebt en iets doet wat voor jou werkt. En dan is het super om nieuwe dingen als deze uit te proberen om er acther te komen of het iets voor je is. Een fitte en healthy lifestyle is echt hip tegenwoordig en het is tof om te zien hoe jonge sportieve ondernemers hierop inspringen door met concepten zoals HIGH 45 te komen.

Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om te lezen en wellicht heb je wel zin gekregen om eens een training mee te pakken bij deze studio. Ik vond het in ieder geval zeer de moeite waard en supertof!

Ik ga nu weer aan mijn Scriptie werken jongens! Fijne dag en tot snel:)

xxxxx,
Suzanne

Sportswear: Loavies / Training: HIGH 45

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin 
PH : Tjarko Hazewinkel

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
RONDE BILLEN: 3 oefeningen voor strakkere en rondere billen!

3 effectieve oefeningen om strakke en ronde billen te trainen! Hebben jullie ook zo'n heerlijk zonnig weekend gehad? Jeetje zeg...

Sluiten