#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten Yoga

HEALTHY HOTSPOT: STUDIO 191

Aloha!

It’ s been a while, maar het is weer tijd voor een nieuwe Healthy Hotspot post! Afgelopen vrijdag volgde ik namelijk een lesje ‘ Surf fit’ , en het was zoooo SUPER leuk dat ik jullie in deze nieuwe healthy hotspot  alles ga vertellen over Surf Fit en de andere gave lessen die ze aanbieden bij Studio 191! 

img_0734 img_0735 img_0736

Op vrijdagochtend 25 november stap ik om 10 uur Studio 191 binnen in de Amsterdamse Pijp #gezellig. Ik ben uitgenodigd om een lesje Surf Fit te komen volgen. Dat heb ik nog nooooit gedaan, sterker nog…what the…is Surf Fit, vroeg ik mij af…en wat is Studio 191 precies? Is het een sportschool(tje)? Of een soort yoga studio? I didn’ t know.  Maar al gauw werd mij duidelijk dat het echt een healthy lifestyle studio is met een hele creatieve, sociale en gezonde sportieve vibe. Verschillende trainers, schrijvers, kunstenaars en andere creatieve en sportieve mensen verbinden hier yoga met (intensieve) beweging, plezier, expressie en hun wens om anderen te inspireren en verbinden. Ik ben totaal GEEN yoga persoon #nietstegenyoga #maargewoonnietsvoormij. Dus ik ben HEEL benieuwd hoe ik dit ga vinden… Ik stap er open minded in en ga het ervaren. Bij binnenkomst krijg ik gelijk een warm gevoel. Het is een prachtig klein studiootje waar heel veel kaarsjes branden, er hangen schattige schilderijtjes en plantjes aan de muur en het ruikt naar lavendel en wierook. Er heerst een hele rustgevende vibe.

De studio voelt aan als een comfortabele plek, een beetje huiselijk. Misschien komt dat door de open keuken waar je doorloopt bij binnenkomst en waar je gewoon een kopje thee kunt zetten. Ook staat er een lange bank met kussens. Mijn oog valt op een trainingsrooster dat op de muur hangt. Het valt me op dat er naast allerlei inspirerende workshops op het gebied van mindfulness, stedelijk tuinieren, voeding en yoga ook heel wat fysieke activiteiten worden georganiseerd. Zo zie ik kettlebell trainigen, circuittrainingen en ook surf fit staan! #YEAH

De eigenaresse van de studio verwelkomt me, en wijst me vervolgens de weg naar de gemeenschappelijke kleedruimte. Er staan verschillende recyclebakken waarover ze verteld. ”  We besparen graag papier, vandaar ook dat je hier geen wand met folders of flyers ziet zoals in de meeste sportscholen, die flyers nemen mensen vaak mee en gooien het dan thuis weer weg. Wij hebben op de wand verschillende informatie hangen, met onder andere het weekschema en iedereen kan daar met zijn telefoon een foto van maken. De schema’ s staan verder ook gewoon op de website dus het is onnodig daar zoveel materiaal voor te maken.”  Ze zijn hier dus niet alleen bezig met het werken aan een gezond lijf en een gezonde geest maar ook met hoger maatschappelijke doelen.

Vervolgens kleed ik me om en we starten de les Surf Fit, het is een groepsles dus ik ben niet alleen. De zaal ziet er super mooi en rustgevend uit. Aan de zijkant branden kaarsjes en ook in de zaal ruikt het heerlijk naar kruiden en wierook. Maar niet overheersend of bedrukkend, precies goed. Er liggen verschillende yoga matjes waarop wij een surfplankje mogen leggen. Een houten plank, best zwaar, maar een stuk kleiner dan een echte surfplank. Onder de surfplank moeten we twee halve zachte ballen plaatsen. Het zijn geen voetballen maar een soort gel kussens waar de plank op balanceert. Het is misschien een beetje lastig uitleggen, maar je begrijpt dat de plank steunt op 2 bollingen waardoor hij dus niet stabiel staat.

Het hele idee is natuurlijk dat je hierdoor jezelf continu moet corrigeren en constant je core aanspant. Je traint je buikspieren daarom extra intensief. Ik was een beetje bang dat we allemaal yoga houdingen moesten doen, en dat kan ik eeecht HEEL slecht met mijn stijve spieren hahaha. Maar gelukkig hoefde dat niet, tijdens de warming-up een cooling down was het wel even stretchen maar dat kan ieder natuurlijk zo ver doen als hij zelf wil.

Gedurende 3 kwartier deden wij oefeningen op de plank. De docente deed het voor en vertelde wat we moesten doen. Het ging van verschillende houdingen aannemen en vasthouden tot opdrukken, squatten, planken en een soort circuitje met (sit-ups, hip thrusts, ab-bikes en v-sits met een bal). En al die tijd balanceerden we dus op die surfplank wat het extra intensief maakte. MAAR ik ben er geen één keer afgevallen #YAY. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het bij het circuitje wel oprecht even zwaar had en het ook voor mij een uitdaging was om alle oefeningen te volbrengen zonder van de plank te vallen.

Sommige oefeningen deed je samen, zo was er een oefeningen waarbij we tegenover elkaar moesten gaan staan in squatpositie op de plank en we 4 ballen tegelijkertijd moesten overgooien. Een soort jongleren met zijn tweeën terwijl we ondertussen bleven squatten. Wanneer we laag waren vingen we de bal, wanneer we omhoog bewogen moesten we gooien. Het was echt hilarisch want ik had nog nooit gejongleerd en ik liet in eerste instantie alle ballen vallen. Maar in the end lukte het wel en dat voelde super tof!

De tijd vloog voorbij en ik vond het super leuk! Voordat ik naar huis ging heb ik dan ook snel nog even een fotootje gemaakt van de wand met het schema. Het lijkt me namelijk leuk om nog eens een ander lesje te proberen in deze Healthy Hotspot. Ben je ook benieuwd naar deze healthy hotspot en lijkt het jou ook leuk om eens iets nieuws te proberen?! Neem gewoon eens een kijkje. Alles is vrijblijvend, je hoeft geen lid te worden, je kunt gaan wanneer je wilt, het personeel is super vriendelijk en neem gerust een vriend of vriendinnetje mee dat is alleen maar heel fijn en gezellig:)

Naast Surf Fit bieden ze ook groepslessen aan voor yoga, barre, core concepts, pump en speciale groepslessen voor moeders met baby’ s.

Let me know als je geweest bent, ik ben heel benieuwd hoe jij het hebt ervaren!

 

Lieeefs,
xx Suzanne

Fotografie door: Tjarko Hazewinkel
Met dank aan: Reebok & Studio 191

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
SPORTIEF DIPJE? DIT DOE JE ERTEGEN! #NOEXCUSES #MOTIVATIONTIPS

Last van een sportief dipje? Dit doe je ertegen! Ken je dat? Je bent vastberaden om uit werk gelijk door...

Sluiten