#FITwithsuus Hardlopen Weetjes, tips en andere sporten

3 HARDLOOP ESSENTIALS !

In dit artikel deel ik 3 hardloop essentials waar je in eerste instantie niet aan zou hebben gedacht!

Jezelf tot hardlopen aanzetten is niet altijd gemakkelijk. Zeker wanneer je alweer een tijdje niet gerend hebt is de drempel extra hoog. Ken je dat gevoel dat je er dan echt een ding van maakt? Je wilt het niet koud krijgen, je bent eigenlijk best wel moe, je bent bang dat je het rondje dat je eigenlijk wilt lopen niet eens vol gaat houden. En dus ga je maar niet?

Vandaag heb ik 3 hardloop essentials (waar je in eerste instantie wellicht niet gelijk aan zou denken) die het dan een stukje gemakkelijker maken om toch de deur uit te gaan en dat rondje te rennen wat je stiekem heel graag wilt!

3 HARDLOOP ESSENTIALS

1. OV KAART

Dit pasje kan in grofweg twee situaties enorm handig zijn! No worries about the carry. Zo’ n pasje is superdun waardoor het je totaal niet tot last zal zijn. Hij gaat gemakkelijk in je broekzak, sportbh, sleutelvakje of telefoonband.

Situatie 1; je wilt eigenlijk dat ene grote rondje rennen, maar nog voor je op de helft bent, ben je bang dat je het niet gaat volhouden. Misschien die rottige blessure, misschien te veel gegeten of gewoon niet helemaal fit. Heb je geen OV bij je dan besluit je waarschijnlijk halverwege toch maar om te keren bij twijfel of je het hele rondje wel zal halen…want stel je bent net over de helft en je kunt niet meer? Precies in deze situatie is het zo prettig als je weet dat je een OV kaart bij je hebt. Je kunt gewoon zo ver gaan als je wilt, en als je het dan echt niet meer red, dan stap je vanaf dat punt toch gewoon op de tram, bus, trein, metro naar huis:)

Situatie 2; wat zou het toch leuk zijn om eens van plaats A naar plaats B te rennen. Gewoon omdat het kan. Of omdat je dan rennend op bezoek kan bij je oma, die ene vriendin of collega. Of vanwege de route die zo leuk is naar dat plaatsje. Alleen…je bent nog niet ver genoeg gevorderd om dan ook nog helemaal terug te rennen. Dus ga je niet…En dat is jammer. Want die route stimuleert je juist. Je had hem graag gelopen en het werkt niet zo motiverend dat je nu een 2e keus rondje moet lopen. Waarom neem je niet gewoon die route die je wilt lopen en ga je terug met het Openbaar Vervoer? Precies. Waarom niet! DOEN DUS!

2. ABN AMRO WALLET APP/ANDERE BANK APP

Tijdens het rennen kan het zomaar eens gebeuren dat je opeens onwijze dorst of een hongerklop krijgt.  En wat kan je dan? Niets, want je neemt natuurlijk geen portemonnee mee als je gaat rennen. Zeker voor fanatieke lopers die trainen voor een (halve) marathon is het belangrijk ook gedurende hun trainingen vocht tot zich te nemen. Nu weet ik uit ervaring hoe vervelend het is om met een bidon/flesje te gaan rennen. Ook wanneer je besluit bovenstaande tip serieus te nemen en lekker 15 km één richting op te rennen en dan de bus terugneemt heb je waarschijnlijk behoefte aan een flesje water op de terugweg.

Met de ABN AMRO Wallet App kun je dit probleem heel gemakkelijk fixen. Misschien kan het ook met andere bank apps, maar die heb ik zelf niet. Wanneer ik deze app gebruik kan ik namelijk met mijn telefoon contactloos betalen, ook in het buitenland! Dus dan stop je tijdens je duurloop even bij het tankstation of cafeetje op de hoek en je doet gewoon je scherm aan, houdt hem tegen het pin apparaat et voila. Geen pincode nodig, geen pasje niets:) Ideaal! Deze app gebruik ik trouwens niet alleen met hardlopen. Hoe vaak vergeet ik niet mijn portemonnee mee te nemen…en dan heb ik gelukkig altijd nog mijn tellie. Het is grappig dat dit vaak is als ik uit de sportschool of het zwembad kom. Dan bedenk ik me opeens dat ik nog een paar boodschapjes moet halen, maar geen geld mee heb. Waarschijnlijk omdat ik na het sporten altijd aan eten&drinken denk haha. Maar dat is geen probleem want mijn telefoon heb ik gelukkig altijd bij me.

3. FIETSBEGELEIDER/MAATJE

Misschien niet echt een hardloop essential maar eerder een hardloop tip. Zeker voor drukke en/of erg sociale mensen is dit een handige tip. Jezelf tot hardlopen aanzetten is lastig wanneer je al een erg druk werk/school schema hebt of wanneer je gewoon heel veel van gezelligheid houdt en dit vaak verkiest boven work-outs. Je komt misschien amper aan sociale aangelegenheden toe of je partner klaagt dat je uit werk gaat hardlopen in plaats van samen op de bank of aan tafel de dag doornemen. Neem je partner, beste vriend/vriendin of sportmaatje eens mee! Deze persoon hoeft zelf niet eens te rennen maar zo brengen jullie wel samen wat tijd door. En wanneer je lekker aan het kletsen bent vliegt de tijd zo om en heb je voor je het weet je geplande afstand ver voorbij gerend.

Welke hardloop essentials gebruikte jij al?

Lieefs,
Suzanne

ZIE OOK: LEUKE WEETJES OVER HARDLOPEN

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

Deze post werd mede mogelijk gemaakt door:

ABN AMRO (WALLET APP)

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Linda
  december 28, 2017 at 22:04

  Even een avondje blogs aan het lezen. En op deze moet ik gewoon even reageren. Ik sleur ook vaak mijn vriend mee op de fiets als ik een rondje ga lopen. Echt super gezellig. De tip van de ov-kaart vind ik super. Zo dom dat ik daar nooit aan gedacht heb. Binnenkort lekker een keer maar mn ouders lopen voor een kopje koffie :). Thanks voor je leuke blogs!!!

  • Reply
   Suzanne
   december 29, 2017 at 10:54

   Hi Linda,

   Bedankt voor je lieve reactie, leuk om te lezen! Goed idee inderdaad, dat doe ik soms ook! Heen naar vrienden of familie, even lekker op de thee en dan weer terug met de bus:D Super leuk en handig.

   Fijne jaarwisseling alvast<3

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  eiwitrijk ontbijt
  EIWITRIJK ONTBIJT

  Met een eiwitrijk ontbijt als deze start je jouw dag extra goed! Dat eiwitten goed voor het behoud van spiermassa...

  Sluiten