#FOODwithsuus Snacks

GEZONDE TAPAS IDEETJES

GEZONDE TAPAS IDEETJES

Op zoek naar wat gezonde tapas ideetjes? Kijk dan even verder!

Het is weer donderdag en dat betekent, bijna het einde van de week en dus ook tijd om alvast na te denken over het weekend! Wat gaan we doen, en ook wat gaan we eten?! Ik denk dat iedereen het erover eens is dat het heerlijk is om in het weekend uitgebreid en gezellig te eten met je partner, vrienden en/of familie. Maar vaak komt het dan al gauw neer op een drie ganger diner met een veels te vet toetje, een BIG pizza of een lekkere makkelijke afhaal Chinees. Vandaag laat ik zien dat het op een heel gemakkelijke én leuke manier ook verantwoord kan:) 

Zelf gezonde tapas maken kan heel makkelijk zijn! Zo maakte ik onderstaande verantwoorde tafel binnen een uurtje klaar.

GEZONDE TAPAS IDEETJES

– Een schaaltje witte rijst met zelf-gekruide kipfilet haasjes
– Een schaaltje couscous met zongedroogde tomaatjes, gerookte kip, een paar blokjes feta en wat gewelde rozijntjes
– Een paar plakjes speltbrood met allerlei granen, en zelfgemaakte avocado dip erbij van een halve avocado een mini scheutje olijfolie, 2 eetlepels water, een teentje knoflook, 1/4 gesnipperd ui en een beetje peper. Ik maakte nog zo’n zelfde dip met paprika en paprika kruiden erdoorheen.

– Zoete aardappelschijfjes uit de oven! How to? Simpel: Je snijdt de zoete aardappel in dunne plakjes, vervolgens leg je de schijfjes op een bakpapiertje op je rooster dat je voor 20 minuutjes op 180 graden de oven in schuift en klaar is kees. Tip: Een klein beetje olijfolie over de schijfjes smeren voordat ze de oven in gaan maakt ze extra lekker en zorgt er natuurlijk voor dat ze minder snel zwart worden en aanbranden. Een beetje peper erover en eventueel een dipsausje erbij maakt het nog lekkerder! Ik ging voor een humus van kikkererwten met een beetje water, olijfolie, knoflook ui en peper.
– Rijstwafels en/of Speltcrackers met gezonde belegjes zoals avocadoschijfjes, een gekookt ei, gerookte zalm, cottage cheese, kipfilet, tomaat, paprika, rucola sla and you name it. Het is zo chill en zo zo lekkker !

Wat lijkt jou het lekkerst? Laat het vooral even weten in de comments!
En ik ben ook erg benieuwd naar jullie weekendplannen qua dineren:) Ga je wellicht ook iets maken uit deze post, of misschien wel alles? En wat vinden jullie van het servies? Let me know!

Een heel fijn weekend alvast & tot snel!

xoxo Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

ZIE OOK: VERANTWOORDE SNACKS VOOR NA HET SPORTEN

Servies: Cosy&Trendy StreetFood via Cookinglife

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Johanne
  april 13, 2017 at 12:12

  Ik hou echt van de unhealthy tapas, haha, maar dit klinken als heerlijke verantwoorde varianten. Leuk!

  • Reply
   Suzanne
   april 13, 2017 at 12:14

   Hi Johanne!

   Bedankt voor je leuke reactie! Jaaaa ik houd stiekem ook van de unhealthy varianten hoor, hihi. Maar soms moet er ook even op de lijn en gezondheid gelet worden en dan is dit een meer dan prima alternatief toch:D?! Fijne dag vandaag<3

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Deze 5 tekenen vertellen je dat het écht tijd is om te gaan sporten

  Sporten lijkt harder dan ooit nodig wanneer je last hebt van deze 5 signalen! Niet iedereen staat elke ochtend om...

  Sluiten