#FOODwithsuus Lunch Ontbijt

GRIESMEELPAP RECEPT MET RODE BESSEN (VEGAN)

griesmeelpap

Wist je dat griesmeelpap perfect is om te eten vóór het sporten? Daarnaast is het ook een heel goede vegan ontbijt tip! Kijk gauw even verder voor dit recept van griesmeelpap met rode bes en extra eiwitten!

Voor onderstaand recept ben ik geïnspireerd door ‘Dafne likes‘, het kookboek van atlete Dafne Schippers. Zij maakt griesmeelpap echter met cranberrys, koeienmelk, honing en zonder extra eiwitten. Ik liet de basis bestaan en maakte vervolgens mijn eigen griesmeelpap met rode bessen in plaats van cranberrys. Daarnaast besloot ik het recept volledig vegan te maken door amandelmelk te gebruiken en de honing te vervangen door plantaardige agave siroop. En ik voegde extra eiwitten van Fitshe toe. Deze zijn namelijk 100% biologisch, plantaardig en zonder kunstmatige toevoegingen.

Vanwege het hoge koolhydraatgehalte en het lage vet-en vezelgehalte is onderstaand recept zeer geschikt als pre-workout maaltijd. En omdat het ook een hoog eiwitgehalte kent is het gerecht ook top om na je work-out te eten. Daarbij is het ook nog eens lekker zoet, binnen 10 minuutjes klaar, goedkoop in aanschaf van ingrediënten, vegan én verantwoord! Ik ben nu al fan, en jij?

RECEPT: RODE BES GRIESMEELPAP

Ingrediënten: 

  • 150 ml Rude Health amandelmelk
  • 2 eetlepels griesmeel
  • 75 gram rode bessen
  • 1 eetlepel plantaardige agave siroop
  • 1 zakje fitshe vegan vanille protein

griesmeelpap

Recept:

  • Breng de melk aan de kook in een steelpannetje
  • Voeg vervolgens de griesmeel, proteïne poeder en agave siroop toe
  • Draai het vuur laag als het geheel kookt, schep de rode besjes erdoor en laat het nog even door pruttelen terwijl je blijft roeren tot de griesmeel gaar is en het geheel is ingedikt tot een papje (dit duurt ongeveer 5-8 minuten)
  • Schep je pap in een bakje en voeg eventueel nog wat extra agave siroop toe
  • Eetsmakelijk!

Laat je me weten hoe het smaakte?!

Liefs, xx
Suzanne

MEER VEGAN RECEPTEN? BEKIJK DAN OOK EENS: VEGAN POMPOEN PIZZA

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
VERANTWOORD ONTBIJT FEESTJE

Vandaag een recept voor een verantwoord ontbijt feestje met banaan, noten en kaneel! Heerlijk voor in het weekend als ontbijt...

Sluiten