#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten Yoga

Waarom Yoga goed voor je spijsvertering, (vr)eetbuien en zelfs je seksleven kan zijn!

Yoga, de sporthype van de laatste jaren! Inmiddels kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die aan deze sportieve activiteit doet waar je leniger van wordt. Maar wisten jullie dat het doen aan yoga nog veel meer voordelen kent? In dit artikel 3 bijkomende voordelen van yoga, waardoor ook jij straks misschien wel op een yogamat te vinden bent…

1 Yoga kan je seksleven stimuleren

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat het doen van yoga op meerdere manieren kan bijdragen aan je seksleven. Zowel voor mannen als voor vrouwen kan het doen aan yoga hun genot in bed verbeteren. Dit komt onder andere doordat je flexibeler wordt van yoga. Stijve spieren verkleinen de kans op een orgasme en hoe flexibeler je bent hoe minder je bezig bent met je houding en hoe meer je kunt ontspannen. Daarnaast neem je bij yoga bepaalde houdingen aan die je normaal gesproken niet zo gauw aanneemt, hiermee train je spieren die tijdens de daad nog wel eens goed van pas zouden kunnen komen. Getrainde spieren trekken sterker samen en zorgen voor een intensere beleving. Daarnaast zorgen de ademhalingstechnieken die je bij yoga leert voor een snellere bloedtoevoer naar het bekken waar je vervolgens meer gevoelig zult zijn rondom de geslachtsdelen.

2 Yoga kan je helpen je vreetbuien beter te beheersen

Vreetbuien ontstaan vaak bij stress, verdriet en/of andere heftige emoties. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat yoga stress vermindert en ook de connectie tussen je lichaam en geest kan versterken. Hierdoor kom je meer in contact met jezelf en ben je in staat beter stil te staan bij je gevoelens. In plaats van je te vergrijpen aan ongezonde troep zul je erkennen dat je geen honger hebt en enkel wilt eten vanwege je emoties. Als je echt goed in contact staat met jezelf en je emoties zul je in dit geval iemand zoeken om over je emoties te praten of zul je ze zelf onder ogen zien en het van je af schrijven of sporten.

3 Yoga kan je spijsvertering op gang helpen

Net als bij vele andere sporten kan ook yoga je helpen je spijsvertering op gang te brengen. Alleen gebeurt dit deels wel op een andere manier dan bij het hardlopen en fitnessen bijvoorbeeld. Hoe de spijsvertering daar op gang wordt geholpen lees je in:Opeens scheetjes moeten laten tijdens het sporten? Dit is waarom!’  Naast dat je bloed sneller gaat stromen en dit je spijsvertering en alle processen in je lichaam een boost zal geven. Zorgen de verschillende yogahoudingen die je aanneemt er ook voor dat je organen als het ware gemasseerd worden. De spijsvertering zal hierdoor gestimuleerd worden en je zult merken dat je door deze ‘massage’ gedurende de dag minder last zult hebben van een opgeblazen gevoel of buikpijn.

Wanneer start jij met yoga?!

Follow me on Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
kokoskoek
RECEPT: KOKOSKOEK MET MELASSE!

Wanneer ik vroeger langs ging bij mijn oma kreeg ik vaak een kokos makroon aangeboden. Zo'n grote vette kokoskoek met...

Sluiten