#FOODwithsuus Diner Lunch

MEDITERRAANSE VIS MET GESTOOFDE PREI

mediterraanse vis

Op zoek naar een gezond en lekker recept: Probeer dan deze mediterraanse vis met gestoofde prei, linzen en spinazie eens! Rijk aan gezonde vetzuren zoals Omega 3, vitaminen zoals B12 en mineralen waaronder ijzer, magnesium en calcium! Deze goede voedingsstoffen komen voor een groot deel uit de vis in dit gerecht. Vis kan een belangrijke bron van allerlei goede voedingsstoffen zijn. Daarom kom ik vandaag met dit heerlijke gezonde vis recept! 

mediterraanse vis

 

Recept mediterraanse vis met gestoofde prei, linzen en spinazie

Ingrediënten (voor 2 personen):

Nodig: Hapjespan/Koekenpan met een deksel zodat je kunt stoven

Recept:

 • Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de gesneden uien en de gedroogde dragon zo’n 5 minuutjes aan op middelhoog vuur.
 • Snijd ondertussen de knoflook en prei.
 • Voeg vervolgens de gesneden prei, de knoflook en het water toe aan de pan en laat dit zo’n 8 minuten op middelhoog vuur (met de deksel op de pan) stoven.
 • Maak daarna de citroen schoon door hem goed te boenen en snijd hem vervolgens in 2 parten. Daarna rasp je de schil boven een bakje en pers je 1 deel van de citroen uit boven het bakje met de rasp. De andere helft kun je in plakjes snijden om straks bij het gerecht te serveren of in een glas water te doen.

  Vis bereiden:

 • Verhit nu de andere helft van de boter in een andere pan en leg hierin de 2 diepgevroren porties Iglo Mediterraanse Vis met de platte kant naar boven. Dek de pan vervolgens af met een deksel. (Indien je geen deksel hebt voor op je pan voeg dan wat water toe aan de vis alvorens je hem gaat bakken!)
 • Verwarm de vis zo’n 4 minuutjes op hoog vuur en draai hem dan voorzichtig om. Dek de pan weer af en laat de vis nog zo’n 8 minuutjes sudderen op wat lager vuur.
 • Haal dan de vis uit de pan en houd hem eventueel warm in aluminiumfolie of op een bord met de deksel van de pan erover.
 • Laat nu in het achtergebleven vet uit de vispan de spinazie slinken en voeg daaraan je bakje met citroensap en citroenrasp toe. Breng op smaak met wat peper.
 • Voeg als laatste de linzen toe aan de pan met ui en prei en warm deze nog even een paar minuutjes mee. Ze hoeven enkel even warm te worden.
 • Verdeel vervolgens de linzen met ui en prei, spinazie en vis over de borden en leg daar eventueel nog een plakje citroen bij.
 • Vis eh Voila! Eet smakelijk!

Liefs,
Suzanne

ZIE OOK: MEXICAANSE VEGAN SANDWICH 

 

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (19 JANUARI T/M 25 JANUARI)

Een high tea in het tassenmuseum met alle Hünkemoller ambassadeurs, schaatsen op De Coolste Baan van Nederland, familiebezoek met heel...

Sluiten