#FOODwithsuus Snacks

ZO MAAK JE ZELF VERANTWOORDE SULTANA REPEN

zelf verantwoorde repen

Zelf verantwoorde repen maken is natuurlijk lekker maar ook heel leuk. Het kost je iets meer tijd, geld en energie dan een pakje kant en klare repen kopen. Maar dan heb je wel een leerzame en leuke dag. Zo besloot ik zelf verantwoorde repen te gaan maken gebaseerd op de nieuwe Sultana Just Good repen. Deze bevatten namelijk maar 7 ingrediënten en smaken ook nog eens heerlijk. Door zelf aan de slag te gaan met deze 7 ingrediënten van de verpakking leerde ik zelf hoe zo’n reep eigenlijk gemaakt wordt. En ik kon stiekem een beetje testen of ze net zo lekker werden en er dus niet toch stiekem toevoegingen in de verpakte variant zouden zitten

Sindskort kun je in de supermarkt schappen de ‘Just Good’ repen van Sultana vinden. Geen standaard pak knapperige koek Sultana’s, maar een zacht smeuïg reepje gemaakt van enkel 7 ingrediënten. Ideaal en gemakkelijk als verantwoorde snack keuze. Doordat ze los verpakt zijn (4 repen per pak) stop je ze zo in je sportrugzak of schooltas.

Ik heb de repen gekocht, geproefd en opnieuw gekocht. Want ze smaakten heerlijk zoet, bevatten een prima aantal calorieën voor een verantwoord tussendoortje en zitten relatief vol met natuurlijke (fruit)suikers die ik graag eet voor een boost tijdens een einde middag dipje of voor het sporten. En verder zitten ze ook nog eens boordevol vezels.

Zelf aan de slag

Ik raakte geïnspireerd door de simpelheid en toch lekkere smaak van de repen en ging daarom eens zelf aan de slag met de 7 ingrediënten op de verpakking. Uiteraard geeft Sultana het exacte recept niet prijs. Maar er zitten immers maar 7 ingrediënten dus ik ben zelf aan de slag gegaan met het gokken van de hoeveelheden en spelen met de ingrediënten. Mijn variant is daarom wel net ietsje anders dan de repen van Sultana, maar uiteraard ook heel lekker!

zelf verantwoorde repen

Zo maak je zelf verantwoorde sultana repen:

Ingrediënten (voor 6 kleine reepjes):

 • 75 gram rozijnen
 • 25 gram cacaopoeder
 • 150 gram dadels of medjoul dadels (zonder pit)
 • 50 gram havervlokken
 • 75-100 gram hazelnoten
 • 3 el hazelnootpasta
 • 2 el zonnebloem olie

Recept:

 • Ontpit de dadels en maal deze in een goede keukenmachine fijn tot een soort pasta
 • Doe alle overige ingrediënten erbij en maal opnieuw (als je keukenmachine niet zo sterk is kun je de hazelnoten beter eerst alvast in stukjes hakken en dan erbij doen)
 • Zorg dat de dadels, rozijnen en de noten goed fijngemalen worden. Maar niet té fijn. Er moeten nog wel wat kleine stukjes in blijven zitten voor een lekkere stevige bite.
 • Bekleed een vierkant of rechthoekig bakblik (een ovenschaal kan eventueel ook) met een stuk bakpapier of huishoudfolie dat ruim over de randen hangt zodat je het mengsel kunt afdekken.
 • Stort het dadelmengsel in het bakblik en verdeel gelijkmatig met de bolle kant van een lepel
 • Zorg dat het mengsel overal even dik is en zet het dan afgedekt in de koelkast
 • Laat het mengsel 1-3 uur opstijven
 • Als het mengsel is uitgehard kun je de plak in repen snijden en de reepjes eventueel per stuk in vershoudfolie verpakken of gelijk serveren en opeten natuurlijk.
 • Eet smakelijk!

Als je de repen wilt bewaren kan dit het beste in de koelkast.

WINACTIE

Enthousiast geworden? En helemaal zin om ook zelf verantwoorde repen te gaan maken! Dat kan ook zonder dat je zelf de ingrediënten hoeft te kopen, een dure keukenmachine hoeft aan te schaffen en het allerfijnste: zonder je eigen keuken vies te hoeven maken.

Want op 1 juni organiseer ik in samenwerking met Sultana een meet&eat sultana event in Amsterdam! Wil jij hierbij zijn samen met bijvoorbeeld je beste vriend(in), buurvouw, moeder, huisgenoot of zus. Dat kan! Ik mag 2 plekjes weggeven om aanwezig te zijn bij dit event waar ook nog een aantal andere enthousiaste foodies aanwezig zullen zijn! Dus lijkt het jou leuk om hier met een +1 bij te zijn en samen zelf verantwoorde repen te gaan maken? Laat dan even een enthousiaste comment achter onder deze post op Instagram en/of onder deze blogpost en tag/noem degene die je zou nemen en wie weet zie ik je op 1 juni!

 

Liefs,
Suzanne

ZIE OOK: 3 PERFECTE POWERFOODS OM TE ETEN VOOR JE WORKOUT

ZIE OOK: LINZENBURGER MET ZOETE AARDAPPELFRIET

 

Volg jij me al via Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ??

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Marjorie
  mei 25, 2018 at 07:26

  It looks delicious!
  xx

  //www.mybeautrip.com

  • Reply
   Suzanne
   mei 25, 2018 at 08:20

   Thanks:)! It is! xx

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  juni 11, 2018 at 13:06

  Ik heb gisteren deze repen ontdekt bij de LadiesRun en ik ben echt blij dat ik nu jouw recept heb gevonden! Kan niet wachten tot ik ze zelf heb gemaakt.

  • Reply
   Suzanne
   juni 11, 2018 at 17:28

   Aah wat super leuk om te lezen! Ik ben heel benieuwd ! Zelf maken smaakt toch altijd anders, maar is stiekem ook wel heel leuk om te doen!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (11 MEI T/M 17 MEI)

  Deze week in de Flashback Friday: De eerste dag surfen in Portugal, een weekendje Winterswijk inclusief kookworkshop, een interview voor...

  Sluiten