#FITwithsuus Hardlopen Product reviews

REVIEW: ON CLOUDACE HARDLOOPSCHOEN

on cloudace

In deze review lees je alles over de ON Cloudace hardloopschoen. 

Hardloopschoenen testen

Als zogenoemde ‘online influencer‘ heb ik het voorrecht om regelmatig de nieuwste producten op sportgebied te mogen testen. Zo krijg ik ook regelmatig een paar nieuwe hardloopschoenen opgestuurd. En word ik vaak uitgenodigd voor evenementen waar nieuwe hardloopschoenen worden gepresenteerd en waar ik ze meestal ook gelijk mag testen.

Omdat ik een fanatiek sporter ben is dat natuurlijk fantastisch. Ik ben altijd op de hoogte van de nieuwste trends op loopgebied, mag de gaafste modellen uitproberen en heb veel verschillende producten thuis waaruit ik elke workout kan kiezen.

Maar hierdoor ben ik ook gelijk een stuk kritischer geworden. Zeker op het gebied van hardloopschoenen! Mijn aller eerste paar hardloopschoenen kocht ik in 2013 van mijn zakgeld bij de Scapino in Epe!! Ja for real, niet eens een sportwinkel haha. Bestaat de Scapino überhaupt nog eigenlijk?

Nieuw merk op mijn lijst

Anyway, sindsdien heb ik heel wat hardloopschoenen geprobeerd en versleten. Op sommige liep ik door tot ze op waren, anderen heb ik na een aantal runs vervloekt. Want niet elke schoen loopt even fijn. Inmiddels staan er een aantal merken bovenaan op mijn lijstje van ‘favo hardloopschoenen’. En sinds een weekje staat er een nieuw merk in dit lijstje: ‘ON‘ !

Zo’n twee maanden geleden werd ik benaderd door Runnersworld en ON met de vraag of ik hun nieuwste hardloopschoen ‘de ON Cloudace’ wilde testen. En daar hoefde ik niet lang over na te denken. Want ik kende het merk helemaal niet dus ik was enorm nieuwsgierig en benieuwd!

Inmiddels heb ik me goed laten informeren, heb ik zelf het een en ander gelezen over ‘ON’ en heb ik de cloudace goed kunnen testen. In dit artikel ga ik je daarover alles vertellen!

 

ON

In 2010 startte het merk met de gedachte om de rensensatie volledig te vernieuwen en sindsdien is er veel veranderd. Maar de kernovertuiging van het merk, het vinden van meer plezier in het gevoel tijdens je run, vormt nog steeds de basis van ON’s technologie vandaag de dag.

Hardlopen moet in de eerste plaats leuk zijn. En geen oefening tot zelfbeheersing. ON wil mensen niet anders laten lopen dan dat ze van nature doen en willen dus geen schoenen maken die je bewegingen ‘corrigeren’. Maar ze laten je rennen hoe je rent. Uiteraard wel met demping, alleen wanneer je die nodig hebt.

ON hardloopschoenen controleren je loopbewegingen niet met een stijve/vaste zool. In plaats daarvan bestaat de onderkant uit een team van wolkjes welke allemaal apart van elkaar kunnen reageren op jou individuele loopbeweging. De schoen past zich dus aan aan jou manier van lopen en niet andersom.

Eerste indruk

Toen ik de ON cloudace voor het eerst zag was ik eigenlijk nog meer benieuwd naar het merk en in het bijzonder deze schoen. Want hij zag er heel anders uit dan de meeste hardloopschoenen, met name vanwege de zool. Heel bijzonder. Verder viel het me op dat er niet heel veel focus op het uiterlijk van de schoen was gelegd in de zin van om hem hip te laten lijken. Maar de schoen is wel super mooi en professioneel afgewerkt (je ziet bijvoorbeeld geen stiksels of naden zitten). Voor de heren is de schoen overigens zwart. Je kunt variant voor heren hier bekijken.

Toen ik ze voor het eerst aantrok voelde het gelijk als een hele stevige schoen. Hij sloot goed aan om mijn voet maar de eerste stapjes voelde toch echt heel apart. Die wolkjes voel je dus echt zitten en dat voelt heel grappig. Alsof je op wolkjes loopt. Letterlijk en figuurlijk. Ik moest dus echt even wennen aan hoe deze schoen liep. En dan was ik enkel nog aan het wandelen.

Maar zodra ik startte met rennen op deze schoen voelde je de wolkjes eigenlijk veel minder, of op een andere manier kan ik beter zeggen. Ik voelde vooral een enorm fijne demping, een hele zachte en stevige demping.

Mijn eerste rondje op de ON cloudace was een rondje van 5 km en daarbij bevielen ze meer dan prima. Maar goed, een hardloopschoen kun je niet beoordelen na 1 run van 5km dus de afgelopen 2 maanden ben ik verschillende keren op de cloudace op pad gegaan. Ik heb interval trainingen, langere runs en korte runs gedaan op verschillende ondergronden en bij verschillende weersomstandigheden.

Wat mij betreft zeker lang en vaak genoeg om dan nu deze review met jullie te delen.

on cloudace

Review ON Cloudace

Ik vind de ON Cloudace schoenen heel fijn lopen. Ze komen naar mijn mening het beste tot hun recht op de verharde wegen. Maar je kunt er ook prima mee over zand weggetjes lopen. De wolkjes waarop je loopt gaven me enerzijds het gevoel dat mijn voeten als het ware continue werden geknuffeld. Aan de andere kant zorgde die zachte demping er ook voor dat het je afzet een soort van boost geeft. Een soepele maar krachtige afzet dus. Wel moest ik er even aan wennen.

Ik kon mijn voeten fijn en goed afwikkelen in deze schoen en ik had het gevoel alsof de schoen me echt een handje (of voetje) hielp om mijn kracht om te zetten naar snelheid. De schoen voelt licht aan maar toch ook heel stevig. Daarom vond ik ze het fijnst tijdens de toch wel langere runs. Ze geven echt een stukje stabiliteit en dat vind ik fijn tijdens duurloopjes. Door het zwemmen heb ik flexibele enkels en knieën en daardoor heb ik dat stukje stevigheid in een hardloopschoen ook echt nodig.

Stabiele schoen

De ON cloudace heb ik dus ervaren als een stabiele, stevige schoen met een zachte demping. Maar het zijn zoals eerder gezegd geen speciaal ontwikkelde schoenen voor bijvoorbeeld mensen die naar binnen lopen of juist naar buiten. Als je benieuwd bent of je dat daadwerkelijk nodig hebt kun je altijd een hardlooptest doen bij een hardloopspeciaalzaak zoals Runnersworld. En wellicht kom je er dan achter dat dit model ook heel geschikt voor jou is.

Ik wil de ON cloudace dus nu vooral gaan gebruiken voor duurloopjes en trainingen boven de 8 km. Dat had ik in eerste instantie niet per se verwacht omdat de schoen wat zwaarder is dan de schoenen waarop ik normaal loop. Maar toch is het prettig vanwege de stabiliteit en het comfort. Dat maakt deze schoen voor mij een perfecte trainingsschoen. Tijdens wedstrijden zou ik toch gaan voor een lichtere schoen.

Ik heb overigens maat 37 in de schoenen en normaal gesproken draag ik altijd een maat 36 (in normale schoenen/sneakers). Maar als je ze ook wilt proberen zou ik altijd aanraden even te passen in een winkel. Of online meerdere maten te bestellen en de slecht zittende weer te retourneren.

Ik denk dat de ON cloudace voor heel veel getrainde hardlopers geschikt zou zijn en zijn prijs €199 meer dan waard is. Ik vind persoonlijk altijd dat met dit soort dingen de kwaliteit het belangrijkste is. En daarvoor betaal ik dan liever ietsje meer dan bijvoorbeeld voor een bepaald merk om maar met die merknaam te kunnen lopen terwijl de kwaliteit eigenlijk niet zo goed is.

on cloudace

Totaal beknopt oordeel:

  • Run comfort: Zeer hoog.
  • Pronatie: Neutraal.
  • Gewicht: 267 gram (iets zwaarder dan ik gewend ben).
  • Fijnste voor: Middellange afstanden (8-25 km).
  • Soort schoen: Stevige, stabiele trainingsschoen.
  • Uiterlijk: Bijzonder vanwege de zool. Stoer, simpel maar professioneel afgewerkt.
  • Blaren/voetpijn gehad: Nee.
  • Maat: Valt een maat groter dan je normale schoenmaat.
  • Aanrader: Zeker.
  • Prijs/Kwaliteit verhouding: Prima.

Kende jij het merk ON al wel?  En zo ja, wat zijn jouw ervaringen met ON? Wellicht andere modellen die ik ook eens zou moeten proberen? Of juist niet?

Liefs,xx
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?!

ZIE OOK: 10 tips voor hardlopen in de winter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
eten voor sporten
WEL OF NIET ETEN VOOR HET SPORTEN?

Eten voor het sporten, is dat nu een do of een don't? En wat kan je dan bijvoorbeeld nemen als...

Sluiten