#FOODwithsuus Product reviews

REVIEW: MONTANA MARK 1 KEUKENMACHINE

keukenmachine

Lees hier de review van de keukenmachine ‘MontAna Mark 1‘ . Kom erachter of deze blender ook een geschikt model voor jou is en check alle plus-en minpunten. Kijk gauw verder voor deze uitgebreide review inclusief een kortingscode om de blender met €100 korting te kopen! 

Zoals de meeste van mijn trouwe lezers en volgers weten ben ik dol op het maken van soepen, smoothiebowls, sauzen en andere etenswaren. Op mijn Instagram Stories zie je dan ook regelmatig van alles voorbij komen. Zoals gister, toen deelde ik drie recepten met bietjes en vervolgens kreeg ik superveel vragen van volgers over mijn keukenmachine.

Dus vandaar deze review. Leuk dat er gister zoveel vragen over kwamen want deze keukenmachine heb ik nog helemaal niet zo lang! Maar ik ben er mega tevreden over dus vertel er graag wat over:)

In 4 jaar tijd heb ik inmiddels 6 blenders versleten en je begrijpt dat ik daar even goed klaar mee was. In plaats van binnen een week weer een nieuwe te bestellen toen de laatste stuk ging en een hoop geld uit te geven, besloot ik het dit keer anders aan te pakken en echt even research te doen. Want wat is nou een goed merk voor een keukenmachine of blender en welke moet ik halen zodat ik niet binnen een jaar weer aan een nieuwe toe ben.

Telkens kocht ik naar mijn mening een goede keukenmachine (altijd +€100) en dan toch binnen een jaar gingen ze allemaal stuk. En het erge was dat ik vaak dan ook precies geen garantie had op datgene wat stuk ging. Kortom, precies goed ingedekt door de fabrikant. Voorheen had ik blenders van o.a. Philips en Princess en daar was ik dus erg ontevreden over.

Home mix

Sinds een maandje heb ik nu de MontAna Mark 1 blender en daar ben ik echt ontzettend blij mee. Vooral ook omdat ik het merk hiervoor zelf helemaal niet kende en ik er bijna niemand over hoor. En dat is jammer, want het is een echt Nederlands merk. Kwaliteit van eigen bodem dus #HUPHOLLANDHUP. Ik kwam terecht bij MontAna via HomeMix. Een website waar ze luxe huishoudproducten verkopen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Een Nederlands bedrijf ook.

montanamark1

REVIEW: MONTANA MARK 1 KEUKENMACHINE

Motor

Een van de belangrijkste dingen van een keukenmachine is natuurlijk de motor. De MontAna mark 1 keukenmachine heeft een high speed motor met maarliefst 2,2 PK! Dat betekent dat er echt een enorm vermogen in deze keukenmachine zit en je allerlei fruit in de kan kunt gooien en binnen 30 seconden een heerlijke smoothie hebt. Maar ook noten en (bevroren) groenten en fruit hakt ie met gemak super snel fijn. Het vermogen is 1680 wat (32000 omwentelingen per minuut)!

Voorgeprogrammeerde functies

Met deze keukenmachine kun je niet alleen smoothies maken maar ook allerlei andere etenswaren blenden. De MontAna Mark 1 kent zelfs zes voorgeprogrammeerde programma’s waarmee je verschillende etenswaren kunt laten klaarmaken door de machine. Deze functies zijn:  Groenten, Soja melk, Saus, Smoothie, Bisque/ Soep en Noten. Het fijne aan deze voorgeprogrammeerde functies is dat je alle ingrediënten tegelijk in de blender kan doen en je in een handomdraai precies hebt wat je wilt. Bijvoorbeeld een gezonde soep of hi-fibre groentesap. De programma’s zijn namelijk ontwikkeld om de ingrediënten snel, optimaal en egaal te verweken tot een gewenst eindproduct.

Je hoeft de voorgeprogrammeerde programma’s uiteraard niet te gebruiken. Je kunt ook handmatig instellen hoelang iets geblend moet worden.

Soep maken

Met deze keukenmachine kan ik ook eindelijk écht soep maken. Voorheen sneed ik altijd eerst zelf de groenten, dan kookte ik wat nodig was bijvoorbeeld wortels of zoete aardappel, en dan moest ik het vervolgens staafmixen of laten afkoelen en dan in de blender doen. Maar nu hoeft dat allemaal niet meer zo omslachtig en kan ik gewoon groenten snijden, in de MontAna mark doen en hem op ‘soep’ zetten. De keukenmachine blend het dan tot een soep én door de wrijving van het mes ontstaat er genoeg hitte om dit ook gelijk te verwarmen en je hebt dus direct warme soep. En minder afwas!

Het duurt nu nog maar een kleine 10 minuutjes om soep te maken (oke met snijd werk erbij een kwartier)! Echt ideaal! Ik denk dat ik van alle functies het meest blij ben met de soep functie. Soms maak ik het nog sneller klaar door alvast wat kokend water in de kan te gieten samen met de soep ingrediënten. En daar kan deze 2 liter kan dus gewoon tegen (maar je moet hem niet vanaf het begin volstoppen tot het 2 liter punt natuurlijk #datgaatmis) ! Mijn vorige blenders hadden allemaal een glazen kan die daar niet tegen kon.

Noten en bevroren producten

Naast de soep functie ben ik het allermeest blij met de noten functie waarmee je ook bevroren fruit kunt crushen. Ik maal graag noten om er vervolgens bijvoorbeeld een pesto van te maken of het te gebruiken als bodem voor een taart. En bevroren fruit verwerk ik bijna elke ochtend in mijn smoothiebowls dus die functie gebruik ik denk ik het allermeest. Hij crusht het bevroren fruit ook gemakkelijk met de pulse functie en de smoothie functie. Tip in het algemeen: Zorg dat je de zachte producten onderop doet, en het bevroren fruit bovenop. Dat blend het makkelijkst.

home mix

een voorbeeld van een van mijn smoothiebowls gemaakt met deze keukenmachine

Hieronder nog even kort alle plus- en minuten naar mijn mening op een rij:

Pluspunten:

 • High Speed motor van 2,2 PK
 • Hakt met gemak en heel snel noten, bevroren fruit en groenten fijn
 • Voorgeprogrammeerde programma’s
 • Handmatig blenden en/of automatisch laten blenden
 • Pulsefunctie
 • 2 liter inhoud
 • Geschikt voor zowel warme als koude vloeistoffen/producten
 • 2 jaar garantie op het apparaat en 7 jaar op de motor (dus hopelijk hoef ik voorlopig geen nieuwe)
 • Snelheid en tijd apart in te stellen
 • Verlichte knoppen zodat je ook in het donker goed kunt zien wat je doet

Minpunten:

Ik heb tot nu toe eigenlijk weinig tot geen minpunten kunnen ontdekken maar als ik dan toch héél kritisch ben

 • Het apparaat is vrij zwaar en groot (5,5 kg)
 • De keukemachine is enkel in het zwart verkrijgbaar (zelf had ik hem bijvoorbeeld liever in het wit gehad)
 • Hij maakt soms best een beetje herrie haha

Eindoordeel

Ik vind de MontAna mark ontzettend fijn om mee te werken. De eerst paar keer moest ik even wennen aan de hoeveelheid opties en functies. Maar toen ik de keukenmachine eenmaal goed begreep was het een feestje om ermee te werken en stiekem heel gemakkelijk. Hij liep niet vast, er ontstonden geen voedselophopingen aan de wanden, er kleefde niets vast. Dat was ik helemaal niet gewend met mijn vorige blenders. Daar moest ik tijdens het maken van een smoothiebowl meerdere keren de deksel eraf halen en de ingrediënten even aanstampen en dan weer opnieuw blenden. Maar deze keukenmachine doet echt precies wat ik hoopte dat ie zou doen. Hij blend alles gewoon in een keer goed zonder dat ik hem daarbij hoef te helpen.

Korting:

Speciaal voor jullie heb ik ook nog een korting geregeld. Dus mocht je enthousiast zijn geworden over deze blender dan kun je hem met €100 korting bestellen bij HomeMix als je de kortingscode ‘ SUZANNEBRUMMEL’ gebruikt. 

Mocht je op zoek zijn naar een goedkoper alternatief dan is de slowjuicer van MontAna ook een aanrader. Hiermee kun je enkel koude sapjes maken en dus geen noten/ijs crushen of soep mee maken. Maar als je enkel smoothies wilt maken is dat ook een fijne optie. Omdat wij thuis ook de airfryer van MontAna hebben en we daar ook erg tevreden over zijn durf ik in zijn algemeenheid in deze review te zeggen dat de producten van MontAna gewoon erg goed zijn. En nee, ik word niet gesponsord door MontAna (mocht dat zo lijken omdat ik er zo positief over schrijf). Ik ben oprecht enthousiast over het merk en hun keukenapparatuur! En vond het leuk dat jullie er gister naar vroegen!

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om deze review te lezen! Als je nog een vraag hebt over deze review, de keukenmachine of iets anders. Reageer dan hieronder of laat een reactie achter via Instagram.

Liefs, x
Suzanne

ZIE OOK: HOE JE DE LEKKERSTE  SMOOTHIEBOWLS  MAAKT!

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Rachel
  oktober 26, 2018 at 19:19

  Lijkt mij een super fijn apparaat! ik moet mijn blender vaker gebruiken… vooral als ik dit zie

 • Reply
  Caroline Bakker
  augustus 24, 2019 at 14:00

  Hallo Suzanne, ik zou bij het minpuntjes-deel, de ongehoord hoge aanschafwaarde willen vermelden. Ik heb een ‘goedkope’ Philips, in de bonus bij AH, gekocht voor €39,95. Deze kan echt precies hetzelfde heb ik gemerkt. Een jaar gebruik gemaakt van de Montana, terwijl ik logeerde bij een vriendin. Kortom voor maar liefst 1/10e van de prijs, is het enige verschil dat ik de soep koud blender en dan opwarm in de pan. Dus is de Montana 9x meer waard? Ik zie het niet en ervaar het niet. Gelukkig maar voor de iets ‘armlastiger’ gebruiker; ruim €250 over voor heerlijk bio-groenten en- fruit. Hartelijke groet, Caroline Bakker

  • Reply
   Suzanne
   augustus 29, 2019 at 13:45

   Hi Caroline,

   Zelf heb ik helaas mindere ervaringen met de goedkopere Philips en Princess varianten. Voor smoothies vond ik die inderdaad vergelijkbaar. Groenten en fruit malen is echter voor bijna elke fatsoenlijke blender wel te doen. Maar voor echt moeilijkere dingen zoals bevroren pompoenblokken, dadels die blijven plakken, noten en ijsblokjes werkten die bij ons niet en de Montana Mark wel. Op basis daarvan vond ik zelf het verschil wel heel groot en ook logischer dat deze duurder is. Het is echt een keukenmachine met veel meer kracht en power. Al mijn Philips blenders gingen binnen een jaar stuk, en de meeste deden niets meer als ik probeerde bevroren dingen te malen of noten. Ook de machines van €119 en €150 konden ijs en noten vaak niet aan. Met deze heb ik tot noch toe nog steeds geen problemen gehad. Al ben ik het zeker met je eens dat een hoge aanschafprijs vaak een minpunt is. Maar in dit geval vind ik dat (maar nogmaals, dat is mijn mening en mijn ervaring) het wel waard 🙂

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  lovebeets
  FLASHBACK FRIDAY (19 OKTOBER T/M 25 OKTOBER)

  Een weekendje Twente, 3 hardloopsessies, een aantal keer zwemmen en een heleboel receptjes waarvan 3 met de kleine zoete rode...

  Sluiten