Uncategorized

BLACK FRIDAY TIPS

black friday

Over precies vier dagen is het weer zover: Black Friday. Voor degene die (nog) niet bekend zijn met dit koopjesfestijn dat is komen overwaaien vanuit Amerika. Black Friday wordt beschouwd als de start van  het feestdagenseizoen. Om zoveel mogelijk mensen te stimuleren om cadeaus in te slaan voor sinterklaas en kerst komen bijna alle winkels en online webshops op deze dag met enorme kortingen en grote acties. Ideaal voor als je nog van alles wilt aanschaffen dus.

Maar hoe vind je de beste Black Friday deals? Kun je je voorbereiden? En waar moet je op letten? In dit artikel geef ik jullie enkele tips en trucs die ik vorig jaar zelf gebruikte en waarmee ik toen mijn kerst-, sinterklaas- en verjaardagsinkopen allemaal kocht op 1 dag met heel veel korting!

BLACK FRIDAY TIPS

1. Maak een wensenlijst

Het is praktischer om vooraf alvast te bedenken wat voor producten je graag wilt hebben dan om op Black Friday allerlei winkels en shops af te gaan op zoek naar koopjes. In plaats van je te concentreren op alle aanbieders met kortingen en alle duizenden kortingen die er zijn kun je beter zelf een lijst met producten/cadeaus samenstellen die je wilt kopen en dan heel gericht zoeken op 1 of enkele websites waarvan je weet dat ze Black Friday deals hebben.

2. Gebruik social media

Als je al weet bij welke winkel(s) je wellicht jouw producten gaat vinden. Volg ze dan via sociale media. Zo blijf je het best op de hoogte van alle deals en kun je relatief snel inspringen op de nieuwe aanbiedingen. Soms worden er ook nog unieke kortingscodes gedeeld via sociale media platformen waarmee je nog eens extra korting krijgt.

3. Maak alvast een account aan

Je kunt je voorstellen dat het op Black Friday mega druk gaat zijn op grote websites zoals bijvoorbeeld Amazon. Daar zullen ontzettend veel te gekke Black Friday deals op komen te staan, maar er zullen ook heel veel mensen op af komen waardoor sommige producten binnen een paar uur of zelfs binnen een paar minuten uitverkocht kunnen zijn. Omdat niet alle webshops jouw product vasthouden als het in je winkelmandje zit kan het zijn dat het product uitverkocht wordt terwijl jij een account aan het aanmaken bent. Dit gebeurde mij dus vorig jaar en daar baalde ik toen echt van. Je kunt sneller afrekenen als je al een account hebt bij zo’n website en kan er dus net voor zorgen dat je een minuut sneller bent en wel het product kunt kopen.

Voor sommige webshops kun je ook een betaalde account aanmaken voor extra kortingen. Die gelden dan niet alleen tijdens Black Friday. Maar je profiteert dan het gehele jaar van meer korting en allerlei deals. Als we bij het voorbeeld van een grote webshop als Amazon blijven dan kun je bijvoorbeeld een Prime abonnement nemen. Dit kost normaal €5,99 per maand of €49 voor een heel jaar. Maar je kunt ook voor 30 dagen gratis een trial aanvragen. Die trial is dus ideaal om in november aan te vragen zodat je er met Black Friday gebruik van kunt maken!

Met zo’n prime abonnement krijg je altijd als eerste de beste deals, speciale kortingen door het hele jaar heen en niet alleen op Back Friday, gratis verzending binnen een dag (op meer dan een miljoen producten en op de rest van de producten verzending binnen 2 dagen). Sommige deals gelden alleen voor prime members en je krijgt bijvoorbeeld ook toegang tot een speciale streaming dienst waarmee je onbeperkt muziek, films en series kunt streamen.

4. Vul alvast je winkelmandje

Wanneer je een account hebt aangemaakt en weet dat je waarschijnlijk wel het een en ander wilt bestellen bij een bepaalde webshop kan het praktisch zijn je winkelmandje alvast te vullen. Ook wanneer je interesse hebt in bepaalde producten van een webshop, maar je het nog niet zeker weet en je de doorslag wilt laten bepalen door de hoeveelheid korting op de dag zelf is het praktisch om je winkelmandje vast te vullen met producten van je verlanglijstje. Want op het moment dat het dan daadwerkelijk Black Friday is, hoef je alleen maar je winkelmandje/pagina te refreshen en je ziet gelijk welke producten van jouw wensenlijstje er meedoen en met wat voor korting. Je kunt vervolgens alles bestellen of natuurlijk de producten zonder/met te weinig korting er weer uit gooien en door de derde tip snel afrekenen.

5. Winkel online

Wanneer je van plan bent om veel te kopen dan is het natuurlijk veel efficiënter om dit online te doen. Dan hoef je niet allerlei winkels af, bespaar je tijd en geld in de vorm van benzinekosten/parkeerkosten en je kunt ook gewoon ’s ochtends vroeg (voordat de winkels opengaan) of ’s avonds laat (als de winkels al gesloten zijn) nog inkopen doen.

6. Check de verzendperiode

Dit klinkt als een open deur, maar wordt in alle chaos en het enthousiasme van Black Friday vaak vergeten. Vergeet niet de verzendperiode te checken, zeker wanneer je iets koopt voor een nabije verjaardag of sinterklaas is het natuurlijk belangrijk dat het wel op tijd binnen komt! Soms is een product uitverkocht, maar laat een webshop alvast de ‘nieuwe voorraad’ online zien om te verkopen op Black Friday. Houdt daar rekening mee.

7. Black Friday weekend

Natuurlijk draait het allemaal om Black Friday. Maar heel veel webshops doen ook nog aan fixe kortingen in de dagen erna. Wanneer we Amazon, als een van de grootste online webshops ter wereld, weer even als voorbeeld nemen zien we dat er het hele weekend enorm veel Black Friday deals gelden, maar dat ze ook op de maandag na het Black Friday weekend helemaal los gaan. In Amerika wordt deze dag ook wel Cyber Monday genoemd.

Als je er zeker van wilt zijn dat het product niet uitverkocht is op Cyber Monday dan is het natuurlijk wel handig om het gelijk te kopen.

8. Grootste kortingen

Ben je een koopjesjager en op zoek naar de allergrootste kortingen. Focus je dan vooral op elektronica. Deze productgroep is tijdens Black Friday namelijk het goedkoopste ten opzichte van de rest van het jaar.  Met name bij grote online webshops en winkelketens.

Houdt bijvoorbeeld  laptopssmartwatches en in ear sport headphones extra in de gaten.

9. Check het retourneer beleid

Korting is leuk, maar niet als het product stuk of beschadigd aankomt en je het vervolgens niet meer mag retourneren omdat je het met korting hebt gekocht. Check dus voor de zekerheid altijd even het beleid rondom retourneren en de garantie.

10. Blijf realistisch en laat je niet helemaal gaan

Omdat iets in de aanbieding is wil het nog niet zeggen dat je het nu MOET kopen. Zoals je hierboven bij tip 7 hebt kunnen lezen profiteer je vaak het hele weekend nog van kortingen. Maar kopen om het kopen omdat het in de aanbieding is slaat natuurlijk ook nergens op. Vandaar dat tip 1 ook aan te raden is voor mensen die snel geneigd zijn om impulsief aankopen te doen. Zie je een enorme korting, vraag je dan af of je dit item echt nodig hebt. Staat het op je lijstje, bestellen! Staat het niet op je lijstje, dan had je er van tevoren niet eens over nagedacht. Denk er dan nog even goed over of je dit product echt wilt/nodig hebt.

 

HAPPY BLACK FRIDAY, xx
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?!

ZIE OOK: REVIEW: GARMIN FENIX 5 PLUS

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
weekendje londen
FLASHBACK FRIDAY (9 NOVEMBER T/M 15 NOVEMBER)

Een weekendje Londen, 5 runs, een zwemtraining, een bootcamp, een yogasessie en natuurlijk ook weer een hoop lekkere maaltijden en...

Sluiten