#FITwithsuus Product reviews

REVIEW: JBL ENDURANCE DIVE

jbl

Lees hier de review van de JBL DIVE, praktische waterbestendige oordopjes uit de endurance lijn van JBL. En ontdek of deze In-Ear oordopjes passen bij jou sportieve stijl. Benieuwd naar de plus- en minpunten? En/of waarom je de JBL DIVE wel of niet zou moeten kopen? Kijk dan gauw even verder voor mijn uitgebreide review. 

In samenwerking met JBL mocht ik de afgelopen tijd de JBL DIVE oordopjes testen. Deze stonden al een tijdje op mijn wishlist omdat je er ook mee kunt zwemmen! Toen ik hoorde dat ik ze mocht testen sprong ik dan ook een gat in de lucht. Maar ondanks dat ik de oordopjes gekregen heb om te testen, zal ik in deze review natuurlijk wel 100% eerlijk zijn en zowel de plus- als minpunten benoemen!
Ik vind het belangrijk om eerlijk te zijn en een kwalitatieve review te geven. Want zelf vind ik het ook altijd fijn om geloofwaardige reviews te lezen alvorens ik een belangrijke aankoop wil gaan doen.

REVIEW: JBL ENDURANCE DIVE IN-EAR OORDOPJES:

DE VOORDELEN

 • Waterbestendig
  De oortjes zijn ideaal om te gebruiken in alle weersomstandigheden. Hardlopen of fietsen door de stromende regen is geen enkel probleem. En ook als je veel zweet in bijvoorbeeld de sportschool dan werkt de JBL DIVE nog prima. Ze zijn speciaal ontworpen om mee te zwemmen. Die functionaliteit vond ik helaas wat minder (zie het kopje ‘nadelen’). Maar het klopt wel dat ze echt heel goed waterbestendig zijn! De DIVE is ook speciaal gemaakt voor op en in het water en met het 1GB interne geheugen hoef je dus geen telefoon in de buurt te hebben. Handig voor als je gaat varen, surfen of een andere activiteit gaat doen waarbij je graag muziek luistert maar liever geen telefoon meeneemt.
 • Draadloos
  Dat is natuurlijk gewoon super praktisch, geen gedoe met draden en knopen. Altijd makkelijk handsfree bellen en muziek luisteren.
 • Powerhook
  De oortjes worden automatisch ingeschakeld als je de hoofdtelefoon opzet en automatisch uitgeschakeld als je ze af doet. En die functie werkt echt verrassend goed. Het heeft te maken met de oorhaak die je achter/om je oor bevestigd die ervoor zorgt dat de stroom in- en uit wordt geschakeld als je hem achter je oor bevestigt en weer weghaalt. Dat is natuurlijk heel efficiënt want je bespaart op die manier stroom en doet zo lang mogelijk met je accu.
 • Ingebouwde MP3 speler
  Bluetooth werkt niet onderwater en dus heeft de JBL DIVE een intern geheugen van 1GB waarmee je ongeveer 200 nummers kunt opslaan op de hoofdtelefoon zelf en direct kunt luisteren zonder dat je daar een ander apparaat voor nodig hebt. Bedoelt zodat je er ook mee kunt zwemmen, maar natuurlijk ook super praktisch tijdens andere sporten want je hoeft geen telefoon mee te nemen.
 • Snel oplaadbare accu
  We kennen het allemaal wel denk ik, je staat op het punt om de deur uit te gaan voor een lekker rondje maar komt er dan achter dat je vergeten bent je oortjes op te laden. Superirritant. Maar door de snel oplaadbare accu is de JBL DIVE binnen 10 minuutjes opgeladen voor 1 uur gebruik! Voor de volledige 8 uur accu duurt het natuurlijk wel iets langer, maar als je snel de deur uit moet dan zijn die 10 minuutjes perfect.
 • Geen pijnlijke oren
  Bij heel veel andere draadloze In-Ear oordopjes en ook bijvoorbeeld de Apple dopjes kreeg ik na verloop van tijd last van mijn oren. Ze werden dan ook warm en rood. Met deze oordopjes heb ik dat voor het eerst niet. Ik kon het zelf bijna niet geloven dus heb ze een keer 4 uur lang expres achter elkaar ingelaten om te testen of ik pijnlijke oren zou krijgen, maar nog steeds geen enkel pijntje.
 • Haak systeem
  De JBL DIVE heeft een heel stabiele en stevige pasvorm door het haak systeem. Ik heb laatst een 15km run gelopen met een stevige windkracht en de oortjes bleven constant stevig op hun plek zitten. Ook wanneer mijn staart erlangs zwiept of ik tijdens het fitnessen veel met mijn hoofd beweeg blijven ze heel stabiel zitten.
 • 3 formaten oordopjes meegeleverd
  Ideaal natuurlijk want zo heb je altijd de perfecte maat erbij zitten.
 • Sportief uiterlijk
  Ik vind de JBL DIVE er uitzien als echte sportieve oordopjes. Een heel simpel maar mooi design dat overal bij past.
 • Kwaliteit geluid
  Doordat het In-Ear oordopjes zijn wordt veel van het omgevingsgeluid weg gefilterd en kun je optimaal genieten van je muziek. De kwaliteit van het geluid vond ik erg goed, ook onder water. Maar het is natuurlijk ook wel iets gevaarlijker met buiten sporten, dus je moet dan wel extra opletten.

jbl dive

Nadelen

 • Bedieningspaneel
  Het bedienen van de oortjes is echt even wennen. Alles gaat met touch en op 1 oortje. Zo start en pauzeer je de muziek met een enkele tik op het rechteroortje. Met twee tikken spoelt hij een nummer verder, drie tikken is een nummer terug. Maar 1 tik is ook een telefoongesprek beginnen, twee tikken is ophangen. En ook het volume en het regelen van bluetooth gaat allemaal via de touch van het rechteroortje. Ik had denk ik liever gezien dat bijvoorbeeld het bedienen van de muziek via rechts ging en het bedienen van je telefoon via links. Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur. Het vergt wat oefening maar als je het eenmaal door hebt is het eigenlijk ook gewoon prima.
 • Touch control
  De touch control is naar mijn mening echt iets te gevoelig. En aangezien je alles met die touch control moet doen is het soms lastig. Om een voorbeeld te geven. Om het volume aan te passen moet je omhoog of omlaag sliden op je rechteroortje. Maar om te sliden raak/tik je natuurlijk eerst het oortje aan, en dat is het commando voor het pauzeren van de muziek. Heel vaak als ik enkel het volume wil wijzigen stop ik per ongeluk de muziek. Verder kun je door de gevoelige touch control ook geen muts of hoofdband op tijdens het rennen. Bij elke verschuiving van de hoofdband raakt het touch control in de war. Ik heb zelf vrij lang haar en ook als dat bij een harde windvlaag tegen het rechteroortje komt reageert de touch control.
 • De meegeleverde oplaadkabel is heel kort
  De kabel is zo kort dat mijn oortjes aan het stopcontact bungelen als ik ze wil laden en ik ze niet op het kastje kan leggen. Enkel wanneer je een stopcontact direct boven een kastje hebt zitten zou het denk ik net kunnen.
 • De zwemfunctie
  Voor recreatief zwemen is JBL DIVE erg geschikt! De zwemfunctie laat voor wedstrijdzwemmers helaas nog het één en ander te wensen over. Als recreant die baantjes schoolslag zwemt met het hoofd boven water zijn deze oortjes prima geschikt om mee te zwemmen. Maar als wedstrijdzwemmer of iemand die serieus borstcrawl/schoolslag zwemt werken ze helaas niet zoals ik had gehoopt. Dit heeft enerzijds te maken met de touch control. Elk spatje water op de touch control zorgt voor een commando. Wanneer je volledig met je hoofd onder water of boven water blijft werkt het wel goed. Maar wanneer je fanatiek zwemt ben je constant boven én onder water en daardoor pauzeert de muziek vaak of schakelt hij opeens over op bluetooth en moet je hem weer opnieuw op MP3 stand zetten. Anderzijds heeft het te maken met de snelheid en de kracht van het water. Met de snelheid waarmee ik zwem en afzet blijven de oortjes ondanks het haak systeem niet zitten. Ik dacht dat ik de ideale oplossing gevonden had, een badmuts eroverheen en voila. Maar helaas gaat dit niet vanwege het touch systeem. Ik weet zeker dat wanneer je tijdens het zwemmen de touch functie uit zou kunnen zetten en je dus een badmuts over de oortjes zou kunnen dragen, het perfect zou werken!

Eindoordeel

Voor iedereen die houdt van muziek onder de douche, in de jacuzzi, tijdens het varen, recreatief zwemmen of wanneer je fanatiek rent, fietst en fitnesst zou ik deze JBL DIVE oortjes zeker aanraden! Het zijn tot nu toe de allerbeste en fijnste draadloze oordopjes die ik heb gehad. Het design is mooi, hij zit fijn, de geluidskwaliteit is goed, hij gaat geen pijn doen en blijft perfect zitten. Het enige jammere is dat de zwemfunctie enkel werkt voor recreatief zwemgebruik.

Ik vind verder de prijs/kwaliteit verhouding heel goed. De JBL DIVE is al verkrijgbaar vanaf €74 en ik denk dat dat het zeker waard is!

Enthousiast?Je kunt de JBL Endurance Dive bijvoorbeeld hier bestellen.

Vragen? Stel ze gerust hieronder of plaats een comment onder een van mijn foto’s op mijn Instagram!

Ik hoop dat jullie deze eerlijke en oprechte review kunnen waarderen. En ik hoop jullie snel weer terug te zien bij een volgend artikel:)

Zie ook: REVIEW: GARMIN FENIX 5S PLUS

Sportieve groetjes,
Suzanne Brummel

Volg JIJ me al op Instagram Facebook & Bloglovin ?!

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Rachel
  december 28, 2018 at 21:33

  Wat fijn dat je zo’n eerlijke review hebt geschreven! Ze zien er goed uit en wat fijn dat je nu ook geen pijn hebt, ik herken die pijn van oordopjes.. heel irritant

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  oliebollen
  WAAROM OLIEBOLLEN ETEN NIET GELIJK ONGEZOND IS!

  Tegenwoordig wordt er ontzettend veel geschreven over voeding en de gevolgen van voedingswaarden. Bijna alle publicaties over onze voedingsmiddelen gaan...

  Sluiten