#FITwithsuus KAMPIOENSCHAPPEN Zwemmen

SWIM CUP EINDHOVEN 2019

SWIM-CUP-EINDHOVEN-ZWEMMER-ZWEMMEN

In dit artikel vind je meer informatie over de SWIM CUP EINDHOVEN die plaatsvindt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven. 

SWIM CUP EINDHOVEN 2019

Na een succesvolle Swim Cup in Den Haag met gezwommen WK limieten door onder andere Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Kira Touissant, staat van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april de Swim Cup in Eindhoven op het programma.

Dit weekend zullen niet alleen de Nederlandse topzwemmers, maar ook verschillende internationale topzwemmers in Eindhoven proberen tickets in de wacht te slepen voor het WK zwemmen in Gwangju. Van 12-28 juli 2019 zullen deze WK zwemmen gezwommen worden in Zuid-Korea.
Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion staat dit weekend dus volledig in het teken van de kwalificatie voor dit WK. De Swim Cup in Eindhoven is namelijk de laatste mogelijkheid voor kwalificatie in de eerste kwalificatieperiode. Na de Swim Cup zal er een tweede periode ingaan waarin er enkel nog gezwommen kan worden voor de startplaatsen die dan nog beschikbaar zijn.

LEN Swimming Cup

De Swim Cup Eindhoven maakt daarnaast deel uit van de LEN Swimming Cup. Dat is een relatief nieuw concept van de Europese zwembond dat het (top)zwemmen in Europa verder zou moeten promoten. De Swim Cup in Eindhoven maakt dus deel uit van een reeks belangrijke internationale zwemwedstrijden van de Europese zwembond om meer betrokkenheid bij het zwemmen te creeëren.

Tijdens zwemwedstrijden die deel uit maken van de LEN Swimming Cup vindt er onder andere professionele televisieregistratie plaats. En wordt er extra ingezet op de beleving voor bezoekers. Zo wordt de Swim Cup Eindhoven mede georganiseerd door BrabantSport en de Gemeente Eindhoven. Welke onder andere de publieksinteractie en het entertainmeent stimuleren. Ook heeft de KNZB het prijzengeld verhoogt om het voor internationale topzwemmers aantrekkelijker te maken ook deel te nemen aan de Swim cup in Eindhoven.

Entertainment

Tijdens de Swim Cup is er naast het bezoeken van de wedstrijden dus nog veel meer te beleven. Zo zullen er op vrijdag de Nederlands Kampioenschappen 5km plaatsvinden én de finale van de Nederlandse schoolzwemkampioenschappen. Ook zal tegelijkertijd de Arena Junior Swim Cup plaatsvinden en is er op zaterdag bijvoorbeeld een clinic uniek sporten. Brabant Sport en de Gemeente Eindhoven leggen tijdens de Swim Cup Eindhoven vooral de focus op uniek sporten of eigenlijk, uniek zwemmen.

Want zwemmen zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Dit toernooi is een mooie gelegenheid om de topsport met de breedtesport te verbinden en de drempel om te gaan zwemmen te verlagen.

Persoonlijke deelname?

Zoals de meeste vaste lezers van deze blog weten, zwom ik voorheen zelf ook actief. Ik was Nederlands Kampioene in het Open Water maar nam ook vaak deel aan de Swim Cup. Dit jaar had ik mij ook nog gekwalificeerd maar heb ik besloten om niet deel te nemen. Op een ticket voor het WK maak ik by far geen kans. En ik focus mij sinds januari op het hardlopen.

Ik ga wel kijken bij de wedstrijden op de zaterdag wedstrijden en ik zal aanwezig zijn bij de clinic uniek zwemmen.

Ik ben super benieuwd hoe de Swim Cup dit jaar georganiseerd is en vind het interessant om dit van dichtbij mee te maken. Want volgend jaar zal de Swim Cup in Eindhoven het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) zijn voor de Spelen in Tokyo.

Nederlandse toppers in actie

Aankomend weekend zal vrijwel de gehele Nederlandse top in actie komen. Bij de dames zal er met name gekeken worden naar Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Tamara van Vliet, Kim Busch, Kira Toussaint, Tes Schouten, Maaike de Waard, Tessa Vermeulen, Rosey Metz en Kinge Zandringa. Bij de heren liggen er kansen voor Jesse Puts, Arjan Knipping, Ties Elzerman, Arno Kamminga, Joeri Verlinden, Nyls Korstanje, Maarten Brzoskowski, Kyle Stolk en Mathys Goosen.

Programma Swim Cup

Hier stond het speelschema van een toernooi dat  inmiddels al geweest is.

Hoe is de Swim Cup Eindhoven te volgen?

De Swim Cup Eindhoven is dagelijks online te volgen via de livetiming op de website van Swimcup.nl.

Er zijn ook nog kaarten te koop voor zowel de series als de finales. Kijk op de website van de Swim Cup voor de beschikbare kaarten. De finalekaarten geven ook toegang tot het side-event van dezelfde dag.

Sportieve groetjes,
Suzanne

Zie ook: WK ZWEMMEN HANGZHOU
Volg je me al via Instagram  en Facebook – ??

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
RACEVERSLAG: IBIZA RELAY MARATHON MET RUN2FORTY2

Drie maandjes geleden begon ik nietsvermoedend aan een nieuw avontuur, een hardloopavontuur met Run2Forty2. Trainer Sam ging aan de slag...

Sluiten