#FITwithsuus Weetjes, tips en andere sporten

WAT ZIT ER IN MIJN SPORTTAS?

sporttas

Zoals de meeste van jullie wel weten doe ik niet alleen aan zwemmen en rennen, maar kun je me ook regelmatig in de sportschool vinden. Daarom leek het me leuk om een “wat zit er in mijn sporttas” artikel te schrijven.

Wanneer ik dit soort artikelen van anderen lees, verbaas ik me er vaak over hoeveel spullen zij in hun sporttas hebben zitten. Ben ik vreemd dat er bij mij niet zoveel in zit? Of ben jij net zoals ik? 

WAT ZIT ER IN MIJN SPORTTAS?

Mijn sporttas

Om te beginnen heb ik niet één vaste sporttas. Ik gebruik de laatste tijd vaak deze Calvin Klein rugzak. Maar omdat ik deze rugzak ook leuk vind om te dragen bij normale kleding haal ik regelmatig alle sportspullen eruit en stop ik ze weer in een andere tas. Vaak ook een rugzak want daar kan je gemakkelijk mee fietsen.

Dat wisselen van tassen zorgt er waarschijnlijk ook voor dat mijn sporttas eigenlijk bijna altijd opgeruimd en netjes is. En dat er niet teveel spullen in rond blijven zwerven. Dat zou alleen maar onhandig zijn om telkens te verplaatsen. Overigens slingeren er daardoor wel regelmatig allerlei tassen door onze woonkamer. Maar dat is een ander probleem haha.

De inhoud

calvin klein rugzak

Eigenlijk zitten er standaard 10 dingen in mijn sporttas:

 1. Een bidon.

  Meestal zit die leeg in mijn tas en vul ik hem voordat ik wegga met water. Soms vergeet ik dat en moet ik hem op locatie vullen met water. Daarom is het fijn dat er in ieder geval altijd een bidon in mijn tas zit. Dan kan ik hoe dan ook water drinken tijdens/na het sporten.

 2. Een sporthanddoek.

  Van die speciale die snel zweet absorberen en die in de sportschool precies op de apparaten en matjes passen. Overigens is dit ook verplicht in de sportschool waar ik sport dus een sporthanddoek mag ik nooit vergeten. Als de vieze handdoek in de was gaat doe ik daarom altijd alvast een schone in de tas waar op dat moment ook de rest van de sportspullen in zit.

 3. Een extra haarelastiek.

  Sporten met los haar vind ik vreselijk. Ik draag altijd een vlecht of staart. In principe heb ik daarom ook altijd een elastiekje om mijn pols, maar zoals alle vrouwen weten: Elastiekjes knappen soms. Dus vandaar dat ik er eentje voor de zekerheid in mijn sporttas heb zitten.

 4. Fitness handschoentjes.

  Deze zaten niet altijd in mijn sporttas maar sinds anderhalf jaar sport ik liever niet meer zonder. Van het vasthouden van losse gewichten kreeg ik superveel eelt en pijnlijke plekken op mijn handen. Daarnaast geven de handschoentjes een fijne grip tijdens bijvoorbeeld push-ups en commando’s. Ik gebruik ze verder natuurlijk niet met zwemmen of hardlopen dus ze blijven for ever in mijn sporttas en eens in de zoveel tijd gaan ze in de wasmachine om vervolgens weer in mijn sporttas te belanden.

 5. Een springtouw met gewicht.

  Misschien is dit niet het meest voor de hand liggende item. Maar ik vind springtouwen een hele fijne oefening en doe het bijna altijd als ik naar de sportschool ga. In de sportschool zelf hebben ze ook een springtouw maar die is vaak óf stuk óf bezet en bovendien heeft die geen extra gewicht. Met mijn eigen springtouw weet ik in ieder geval zeker dat ik kan doen wat ik wil én train ik naast mijn kuiten ook mijn armen.

 6. Een slotje.

  Om mijn sporttas en andere waardevolle spullen veilig in een kluisje te kunnen stoppen als ik aan het sporten ben. Dit slotje verlaat mijn sporttas dan ook nooit.

 7. Sportschoenen.

  Ik heb verschillende soorten sportschoenen die ik enkel gebruik voor de sportschool. Ik kies elke keer wanneer ik ga sporten een schoen uit die past bij de workout die ik die dag wil gaan doen (meer/minder steun) en die past bij de sportoutfit van die dag (ook niet geheel onbelangrijk).

 8. Een schoon paar sokken.

  Ik fiets eigenlijk altijd al in mijn sportkleding naar de sportschool waarbij ik enkel nog normale sneakers draag in plaats van sportschoolschoenen. Maar in die sneakers heb ik dan al wel mijn sportsokken aan. Na het sporten wil ik niet met mijn bezwete sokken in mijn normale schoenen dus vandaar dat er ook altijd een paar schone sokjes in zitten.

 9. Mijn sportpas.

  Zonder sportpas kom ik de sportschool natuurlijk niet in.

 10. Speciale sportoortjes.

  Soms vind ik het fijn om tijdens het sporten muziek te luisteren. Er zit standaard een paar wireless oortjes in mijn sporttas, maar ik gebruik ze niet altijd. Het ligt er een beetje aan in weke mood ik ben. Meestal luister ik geen muziek, maar soms heb ik er opeens behoefte aan en dan is het fijn dat het kan.

Voor de rest..

Naast deze standaard dingen zitten er heel af en toe ook nog andere items in zoals een haarborstel, eiwitreep of deodorant. Maar dat is alleen wanneer ik na het sporten gelijk door moet naar een andere afspraak. En soms een lege boodschappentas omdat ik dan vanuit de sportschool langs de supermarkt ga.

Maar over het algemeen ga ik in mijn sportkleding naar de sportschool en douche ik daarna ook weer thuis. Vandaar dat ik standaard geen toilet/douche spullen in mijn sporttas heb zitten.

En vandaar ook dat mijn sporttas relatief klein is. Ik gebruik de laatste tijd de rugzak van de afbeelding veel, maar deze wissel ik dus af met andere rugzakken waaronder eentje van Ecco, Adidas en Timberland. Allemaal rugzakken met eigenlijk 2 of 3 vakken waarbij het slotje, mijn sportpas en de sporthand schoentjes altijd in het voorste vak te vinden zijn en de rest in het hoofdvak. Een eventueel derde vak gebruik ik dan altijd voor mijn vieze sokken haha.

Nou ben ik HEEL benieuwd. Wat vinden jullie van (de inhoud) van mijn sporttas? En is jullie sporttas gevulder of juist minder gevuld?

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?

ZIE OOK: SPORTDAGBOEK #1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
carbonara pasta
PASTA CARBONARA RECEPT

Of het nu gaat om penne, spaghetti, fussili of farfale. Ik ben er allemaal even dol op. Pasta is echt...

Sluiten