#FITwithsuus Product reviews

REVIEW: KALENJI KIPRUN KS LIGHT HARDLOOPSCHOEN

Kalenji Kiprun KS Light

In deze review lees je alles over de nieuwe hardloopschoen van Kalenji: de Kalenji Kiprun KS Light hardloopschoen. Lees wat voor soort hardloopschoen het is, hoe die mij is bevalllen en ontdek of dit model uit de Decathlon hardloopcollectie wellicht ook iets voor jou is.

Hardloopschoenen

Als sportblogger krijg ik regelmatig de kans om nieuwe producten te testen waaronder ook hardloopschoenen. Uiteraard vind ik dat heel erg leuk om te doen maar ik ben hier ook erg voorzichtig mee. Zeker nu in de aanloop naar mijn eerste marathon trek ik niet zomaar meer van alles aan om het te testen.

Ik vind het belangrijk dat een schoen echt ontworpen is voor het hardlopen en dat het qua model en soort aansluit bij wat ik zoek in een schoen. De afgelopen twee maanden kreeg ik drie paar hardloopschoenen opgestuurd. Ik doe altijd een minirondje waarna ik besluit of ik ze verder wil testen. Ik  besloot 2 paar niet uitgebreid te willen testen. Het ene paar vond ik te zwaar en het andere paar vond ik niet fijn in de afwikkeling (stimuleerde teveel haklanding). Om blessures te voorkomen ben ik daar voorzichtig mee. Er was 1 paar dat ik na een korte run wél verder wilde testen. Daar ben ik wat vaker op gaan lopen om een beter oordeel te kunnen vellen, dat waren de nieuwste schoenen van Kalenji, en daar gaat deze review over.

Kalenji

Kalenji is het hardloop huismerk van de grote sportketen Decathlon. In Frankrijk was Decathlon al jaren één van de grootste en populairste sportwinkels en in Nederland schieten de filialen nu ook als paddestoelen uit de grond. Bij Decathlon kun je voor letterlijk bijna elke sport terecht. En voor de meeste sporten hebben ze dus ook een eigen huismerk. Dat is Kalenji voor de hardloopsport.

Kalenji Kiprun KS Light

Kiprun Light

De Kalenji Kiprun modellen zijn binnen de hardloopschoenen collectie van Kalenji het verst doorontwikkeld qua technologie, zijn gemaakt van de beste materialen en kennen de beste afwerking. Vandaar ook dat dit de duurste schoenen zijn binnen de Kalenji collectie. De Kiprun KS Light schoen is 12% lichter dan zijn voorloper de Kiprun Long, een van de best verkochte modellen uit de Kalenji hardloop collectie.

Bij het ontwerp van de zool is rekening gehouden met verschillende weersomstandigheden. Door een speciale geometrie in de zool gemaakt met een bepaald soort rubber hebben de schoenen ook een goede grip op een vochtige ondergrond.

Deze hardloopschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor de gevorderde recreatieve lopers die een aantal keer per week lopen en afstanden van 10km en verder aan kunnen. Het model is gemaakt uit één naadloos stuk om de risico’s op wrijving te beperken.

Review

Ik vind de Kalenji Kiprun KS Light schoenen fijn en licht lopen. Ik moest in het begin wel even wennen aan de lage pasvorm. Maar de schoen blijft keurig zitten. De binnenkant voelt zacht aan en ik kon fijn afzetten. Ondanks dat de schoen heel licht is, voelt hij toch heel stabiel aan tijdens het rennen. Zowel tijdens langzame duurloopjes als met wat meer snelheid. Mijn voorkeur gaat wel uit naar de wat snellere loopjes met deze schoen. Voor de langzamere duurloop prefereer ik zelf toch een wat zachtere zool, een schoen met meer demping. Ik testte de schoen ook in de regen, en vond de grip erg goed. Ook op een vochtige ondergrond kon ik nog prima afzetten. Waterdicht is de schoen overigens niet, maar dat zijn de meeste hardloopschoenen niet.

Ik vond de schoenen het beste tot hun recht komen op de verharde wegen tijdens snellere loopjes. Omdat de schoenen vrij hard en tegelijkertijd heel licht zijn zou ik ze zelf niet zo gauw dragen tijdens lange rustige duurlopen.

Ik denk dat de schoen vanwege de fijne grip en zijn lichte gewicht juist prima is om 10-15km wedstrijden of tempoloopjes mee te lopen.

Het nadeligste van de schoenen vond ik de veters, die zijn naar mijn mening te kort. Ik maak graag dubbele knopen in mijn schoenen en dat ging net niet.

Het voordeligste van deze schoenen is denk ik de prijs/kwaliteit verhouding.

Totaal beknopt oordeel:

 • Run comfort: Hoog.
 • Pronatie: Neutraal (geschikt voor de neutrale loper)
 • Gewicht: 240 gram (in een maat 39), 215 gram (mijn maat 37).
 • Fijnste voor: Middellange afstanden
 • Soort schoen: Lichte trainingsschoen met fijne stabiliteit.
 • Uiterlijk: Neon kleurig groen/geel met wit, niet mijn favoriete kleuren, wel opvallend.
 • Blaren/voetpijn gehad: Nee.
 • Maat: Neem een (halve) maat groter dan je normale schoenmaat
 • Aanrader: Ja, als je op zoek bent naar een lichte trainingsschoen met een relatief klein budget.
 • Prijs/Kwaliteit verhouding: Erg goed, ze kostten €89,99 en dat is voor een decathlon schoen misschien iets aan de dure kant. Maar als je deze prijs vergelijkt met soortgelijke hardloopschoenen van andere merken is dat relatief goedkoop. Betaalbare kwaliteit dus.

Zelf proberen?

Je kunt de schoenen natuurlijk altijd zelf passen en proberen in één van de Decathlonfilialen en online bestellen is ook een optie.

Winnen: Via mijn Instagram heb ik de komende week een winactie uitstaan en mag ik in samenwerking met Decathlon ook 3 paar van deze Kiprun Light modellen weggeven. Wil je kansmaken op een dames- of herenpaar van deze hardloopschoenen, check dan even mijn Instagram om te zien hoe je kans maakt! (meedoen met de winactie kan tot en met 27-09-2019)

Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vonden om deze review te lezen. Mocht je nog vragen hebben over de schoenen, stel ze gerust hieronder:)

Liefs,xx
Suzanne

Volg jij me al op Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube ?!

ZIE OOK: REVIEW: ON CLOUDACE HARDLOOPSCHOEN

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Annette Hogenboom
  september 21, 2019 at 22:07

  Goeie revieuw! Bedankt!!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  new york marathon
  NEW YORK MARATHON Q&A

  Nadat ik op mijn blog en via Instagram bekend maakte dat ik dit jaar de New York Marathon ga lopen...

  Sluiten