#FOODwithsuus Snacks

RECEPT VOOR GEZONDE WAFELS

Wafels eten tijdens de lijn kan met deze gezonde variant! YES you can! Met enkel 3 basis ingrediënten, en wat toppings naar keuze start jij je week verantwoord zoals gepland, maar ook nog eens SUPER lekker! Dus ook al is het net weekend geweest haal je wafelijzer maar vast tevoorschijn, want het is tijd om deze nieuwe week fantastisch lekker én gezond te beginnen! 

Zeker voor echte snackdieren zoals ik is dit recept een dikke aanrader. Wafels zijn natuurlijk altijd een goed idee #correctmeifiamwrong, maar een nog beter idee als ze ook nog eens lager in vet en calorieën zijn dan normale wafels. Er komt geen schepje suiker bij kijken, en toch smaken ze heerlijk zoet! Je kunt ze eten als ontbijt met een banaan, wat agavesiroop, honing en/of ongezouten noten. Of maak ze eens als verantwoord toetje met bijvoorbeeld rood fruit en ricotta. Of, of, of als snackie mee naar werk (want koud zijn ze ook gewoon lekker)…oelalaaaaa!

Of gezellig bij een healthy high tea of zondagse brunch:) Afgelopen weekend wilde ik zelf ook graag weer eens gezellig brunchen. Daarom besloot ik uitgebreid de keuken in te duiken om o.a. bananen pannenkoekjesbananenbrood en een fruitbowl te maken. Ik dekte de tafel met ons nieuwe serviesgoed van Blokker. Een vrolijk gedekte tafel maakt het al voor de helft zo leuk:) Maar deze healthy high tea was niet compleet zonder 4 overheerlijke wafels. Gelukkig was dat maar 10 minuutjes werk:

Ingrediënten (voor 4 wafels):

  • 100 gram spelt meel (amandelmeel, havermeel of boekweitmeel)
  • 2 eieren
  • 150 ml soja melk (amandelmelk of kokosmelk kan ook)
  • (kokosolie om het wafelijzer mee in te smeren)

Optionele toppings :

Recept:

  • Vet het wafelijzer in met wat kokosolie
  • Mix de 3 basis ingrediënten in een grote kom met een garde of mixer, of gebruik je blender
  • Stop het beslag in een warm wafelijzer voor ongeveer 5 minuutjes.
  • Leg de wafel op een mooi bord of plankje en versier het met je favo gezonde toppings! Ik maakte twee porties, eentje met banaan, ongezouten noten, wat kokosrasp en agavesiroop. En een bordje met rood fruit, cottage cheese en honing!

Tell me! Wat voor toppings ga jij als eerste gebruiken? En hoe maak jij er een wafelfeestje van, met mooi servies en een sierlijk gedekte tafel zoals ik? Of heb je daar andere manieren voor…LET ME KNOW!

Veel bakplezier!

Lieefs, xoxo
Suzanne

Gedekte tafel:  (borden, glazen, bestek, servetten) : Blokker!
Ingrediënten: Supermarkt en Body&Fitshop 

Volg me ook op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin voor meer recepten, work-outs en andere inspirerende posts!

Related Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (20 JANUARI T/M 26 JANUARI)

Heeee, vrijdag, daar ben je weer! Ik heb je gemist. Of nouja, ik moet zeggen dat ik eigenlijk best wel...

Sluiten