#FOODwithsuus Product reviews

REVIEW: MARLEY SPOON MAALTIJDBOXEN

marley spoon

In dit artikel vertel ik je alles over Marley Spoon. Mijn eerste ervaring, een eerlijk oordeel over het concept en de maaltijdboxen en ik deel een kortingscode voor €25,- korting op je eerste bestelling!

Marley Spoon

Een tijdje geleden kwam ik (voor het eerst) op de website van Marley Spoon terecht in mijn zoektocht naar lekkere (verantwoorde) recepten. Ik vind het leuk om te koken en ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. Toevallig viel mijn oog op een vega(n) recept dat me heel lekker leek.  Maar helaas heb ik in mijn drukke levensstijl niet altijd zin en tijd om na een lange werkdag nog zulke specifieke boodschappen te halen en uitgebreid in de keuken te staan. Vandaar dat niet alleen het recept maar ook het concept van Marley Spoon mijn aandacht trok.

Zij doen namelijk de boodschappen voor je en maken de porties al op maat voor de gerechten. Dat is niet alleen goed tegen voedselverspilling. Het bespaart ook ruimte (in mijn keukenkastjes) en kosten omdat ik op deze manier bijvoorbeeld niet gelijk een hele pot kruiden of dressing hoef te halen welke ik verder nooit meer zal gebruiken.

Gratis bezorging en geen verplichting

Daarnaast bezorgen ze gratis thuis en zit je niet gelijk vast aan iets. Dat was voor mij een reden om het gewoon een keer uit te proberen. Het leek me wel praktisch voor in een drukke week dat ik die week ervoor vast kon bedenken wat ik wilde eten. Dus ik maakte een account aan en koos op vrijdag een paar snelle recepten uit die me lekker leken voor in de drukke week erna en liet deze thuisbezorgen wanneer ik wilde (op zondagavond).

De maaltijdbox werd vervolgens keurig op tijd gekoeld afgeleverd op zondagavond. Op de maandag erna maakte ik mijn eerste gerecht uit de Marley Spoon maaltijdbox. Omdat het de eerste keer was moest ik even goed kijken, maar binnen een minuut snapte ik alles met het bijgeleverde stappenplan. Het volgende gerecht (een dag later) was binnen 20 minuten op tafel getoverd en we hebben heerlijk gegeten.

Mijn favoriete gerecht uit de box die ik bestelde was de ‘Snelle Tikka tofu met koolsla en knoflooknaan met munt-yoghurt’.  Foto’s van dat recept kun je onder aan dit artikel vinden inclusief de voedingswaarde.

Omdat ik een erg positieve ervaring heb gehad met mijn eerste weekbestelling bij Marley Spoon leek het mij leuk dit met jullie te delen. Handig voor als je bijvoorbeeld druk bent in een periode van tentamens, werkdeadlines, verhuizen of gewoon überhaupt niet zo van boodschappen doen houdt.  Ook leuk voor als er een keertje mensen komen eten of je samen met de kinderen wilt koken of de kinderen wilt leren koken. Want alles staat heel duidelijk stap voor stap uitgelegd.

marley spoon

Plus- en minpunten op een rij

+ Je zit nergens aan vast. (Je kunt iedere week nieuwe gerechten uitkiezen maar je kunt ook een weekje overslaan of enkel bestellen wanneer je drukke perioden of het jou uitkomt en daartussen gewoon pauzeren. Mocht je ontevreden zijn of bevalt het niet dan kun je natuurlijk ook gewoon opzeggen wanneer je wilt)

+ Het overzicht van de gerechten waar je per week uit kunt kiezen is heel duidelijk en fijn. (Zo staat er per gerecht bij wat de bereidingstijd is. Maar ook of het vegetarisch is of juist glutenarm, zuivelvrij of bijvoorbeeld kindvriendelijk)

+ Elke week zijn er wel een paar vegetarische opties

+ Alle gerechten zijn snel te maken (allemaal binnen 40 minuten klaar waarvan de meeste zelfs binnen 30 minuten)

+ Bezorging is gratis 

+ Bezorging kun je zelf inplannen op een voor jou fijn moment

+ Er wordt gewerkt met verse ingrediënten 

+ Bij elk gerecht ontvang je een stap-voor-stap uitleg over hoe het te maken

+ Aandacht voor duurzaamheid (alle verpakkingen kunnen gerecycled worden, zelfs het verpakkingstape is op basis van papier)

+ Er is een speciale kook hotline die je kunt bellen voor vragen over/tijdens het koken met Marley Spoon

+ Per gerecht staan ook de voedingswaarde per persoon aangegeven (inclusief het aantal calorieën)

Je kunt enkel kiezen uit een box voor 2 personen of een box voor 3-4 personen. (Zelf kom ik uit een gezin van 5. Je kunt natuurlijk wel meerdere boxen bestellen: dus een box voor 2 met een box voor 3-4 combineren, zodat je alsnog genoeg hebt voor 5-6 personen.)

De porties zijn bepaald op de gemiddelde Nederlander/gemiddelde inname (er is geen kleine eters of grote eters box)

Ze hebben (nog) geen ontbijt of lunch maaltijdboxen dus je kunt enkel diner gerechten bestellen

Ze bezorgen (nog) niet op de Waddeneilanden en in Zeeuws-Vlaanderen.

Omdat ik zo enthousiast ben over Marley Spoon ben ik een samenwerking met ze aangegeaan en mag ik in dit artikel daarom deze kortingscode delen: ’25SUZANNEBRUMMEL’ . Waarmee je €25,- korting ontvangt bij je eerste bestelling.

Mijn favoriete recept:

marley spoon

Calorieën 800kcal, Vet 36.2g, Eiwit 31.9g, Koolhydraten 79.4g (Het volledige recept en natuurlijk alle ingrediënten kun je vinden op de website van Marley Spoon)

Nieuwsgierig geworden of al fan? Bestel dan hier je maaltijdbox bij Marley Spoon (MET €25,- KORTING als je de code ’25SUZANNEBRUMMEL’ gebruikt)

 

Zie ook: OVERNIGHT OATS MET BANAAN & SPINAZIE SALADE RECEPT (vega)

 

Liefs, Suzanne

Volg je me ook al via Instagram – Facebook – Bloglovin – Youtube  ?!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
FLASHBACK FRIDAY (3 AUGUSTUS T/M 9 AUGUSTUS)

Een heerlijke week met lekkere work-outs, verantwoorde maaltijden, zwemmen in de Amstel, gezellige avonden en fijne werkdagen. Het was even...

Sluiten