#FOODwithsuus Diner

MIJN 5 FAVORIETE VEGAN RECEPTEN

vegan recepten

Wie zegt dat vegan eten saai of moeilijk is? In dit artikel deel ik graag 5 vegan recepten die allemaal simpel en snel te maken zijn. Daarnaast zijn ze uiteraard ook erg lekker en gevarieerd in voedingsstoffen! Altijd handig om wat vegan recepten voor handen te hebben. En ook al ben je geen vegan, het zijn sowieso super lekkere maaltijden en alleen daarom al aanraders om eens te proberen! 

Een tijdje geleden schreef ik op mijn blog (artikel: waarom ik meer plantaardig wil gaan eten) dat ik wilde proberen zoveel als mogelijk plantaardig te eten. Dat gaat nog steeds goed. Ik eet niet volledig vegan en heb vooral moeite met het laten staan van kwark en af en toe een stukje zalm of kip. Maar in de basis gaat het heel goed en heb ik ook weer een hoop nieuwe maaltijden uitgeprobeerd. Het leek me daarom leuk om vandaag mijn 5 favoriete vegan recepten van de afgelopen tijd te delen.

5 simpele maar super lekkere vegan recepten

Veggie bowl met zwarte rijst en sojabonen

Veggie bowls heb je natuurlijk in alle soorten en maten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Één van mijn favorieten is de combinatie van zwarte rijst met zoete aardappel uit de oven, komkommerblokjes, paprikareepjes, edamame boontjes, cherrytomaatjes, zelfgemaakte guacamole (avocado, beetje pittige hummus, klein beetje water + peper/zout) en groentekiemen.

Terwijl de rijst kookt en de zoete aardappel in de oven zit kun je alle rauwe groenten snijden en de guacamole alvast maken. Als alles gesneden is giet je de rijst af en haal je de zoete aardappelpartje uit de oven. Alles even leuk serveren et voila. Simpel, lekker, vullend én boordevol goede voedingsstoffen!

vegan veggie bowl

Noodles met tempé en sperziebonen

Yum yum! Nog zo’n super simpel maar heerlijk gerecht. Je snijd de sperziebonen in kleine stukjes en kookt ze beetgaar. Ondertussen kook je ook de Noodles en bak je de tempé. Als de sperziebonen beetgaar zijn wok je ze nog even mee in de pan bij de tempé, samen met de paprika (in kleine stukjes gesneden). Eventueel kun je er ook nog een uitje en een teentje knoflook bij wokken. Als de Noodles klaar zijn wok je deze ook nog even een minuutje mee en maak af met de taugé en pinda’s. Optioneel kun je de tempé nog marineren en/of een vegan woksaus toevoegen.

vegan noodles

Wraps met pittige falafel en muhammara dip

Een heerlijke afwisseling op de standaard warme maaltijd en ook geschikt als lunch. En extra fijn, dit gerecht zet je binnen 10 minuten op tafel!

Je hoeft enkel even de wrap op te warmen in de koekepan, magnetron of oven en te besmeren met muhammara dip. Ondertussen bak je de falafel in 5 minuutjes even in een koekepan met een beetje olie. Vervolgens beleg ik de ingesmeerde wrap met de falafel. En verder voeg ik blokjes komkommer, kleine reepjes puntpaprika, een(afgeblust) rood uitje, olijven en wat ijsbergsla toe!

vegan wrap

Spinazie salade met mango, komkommer en kikkererwten

Een frisse, zoete salade met verse bladspinazie, komkommer, mango, avocado, medjoul dadels, verse munt, kikkererwten, pompoenpitten en een zelfgemaakte dressing van citroensap (van 1/2 citroen) met olijfolie (2 eetlepels) en ahorn siroop (5 eetlepels). Mega simpel want het enige wat je hoeft te doen is de spinazie en alle ingrediënten snijden en/of schillen, de pit van de dadel en avocado verwijderen en samenvoegen in een grote salade kom. Binnen 10 minuten klaar, gezond, lekker en voedzaam!

vegan salade

Rijst met gemarineerde tofu, champignons en Indiase kruidenmix

Dit is een gerecht dat het langste duurt van deze top 5, maar nog altijd binnen een half uur op tafel staat. Je kookt de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en gaat dan de tofu marineren met Barbossas kruiden en eventueel een klein beetje (1 el) maizena (hoeft niet per se). Vervolgens bak je de tofu op middelhoog vuur in een beetje plantaardige olie tot de blokjes knapperig zijn. Ondertussen snijd je de paprika, rode ui en bosui in kleine blokjes of ringetjes. Roerbak de groenten met wat champignons in de gebruikte tofu pan op middelhoog vuur (3-4min).

Ondertussen ga je saus maken van geraspte gember, een grote eetlepel gochujang-pasta, 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel suiker, een scheutje sojasaus, een snuf peper en 3 eetlepels water. Meng alles tot een gladde saus. Voeg de saus toe aan de groenten, terwijl je ook nog even kort de tofu mee wokt. Serveer het mengsel met de groenten en tofu op de rijst en eetsmakelijk!

Rijst met gemarineerde tofu

Welk van deze vegan recepten spreekt jou het meest aan?! Of misschien zit er wel iets tussen wat je al eens gemaakt hebt? Leuk om te lezen!

Liefs,
Suzanne

ZIE OOK: VEGAN POMPOEN PIZZA RECEPT

Volg JIJ me al op Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin ?!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
SPORTDAGBOEK
SPORTDAGBOEK #1 – (7 JANUARI T/M 13 JANUARI 2019)

Op zoek naar wat sportieve inspiratie, motivatie of gewoon benieuwd naar mijn week? In onderstaand sportdagboek lees je hoe mijn...

Sluiten