#FOODwithsuus Diner

PASTA CARBONARA RECEPT

carbonara pasta

Of het nu gaat om penne, spaghetti, fussili of farfale. Ik ben er allemaal even dol op. Pasta is echt mijn lievelings maaltijd. Ik maak en eet ze graag in allerlei verschillende variaties. Vandaag deel ik graag een eigen creatie van een pasta carbonara. Een twist op het klassieke carbonara recept, maar als je het mij vraagt even lekker én iets gezonder want ik stop er groenten in.

Carbonara saus kun je natuurlijk kopen in een kant-en-klaar potje in de supermarkt. Maar ik maak liever alles zelf. Dat is gezonder en bijna even makkelijk.

PASTA CARBONARA RECEPT (á la suzie)
carbonara pasta recept

Ingrediënten  (voor 2/3 personen):

 • 400 gram pasta (traditioneel wordt vaak spaghetti gebruikte bij carbonara pasta, ik gebruikte dit keer pipe rigate pasta)
 • 250 gram spekreepjes
 • 100 gram Parmezaanse kaas
 • 4 grote eieren
 • een klein scheutje melk of kookroom
 • zwarte peper
 • 1/2 courgette
 • 1/2 aubergine
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • optioneel: Blauwe kaas

Recept:

 • Pel de rode ui en knoflook en snijd in ringetjes.
 • Was de courgette en aubergine en snijd deze in blokjes.
 • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Bak de spekreepjes vervolgens zo’n 10-15 minuutjes op middelhoog vuur in een grote hapjespan of wokpan en voeg na ca.7 minuten de ui, knoflook, courgette en aubergine toe.
 • Meng intussen in een kom de eieren met de helft van de Parmezaanse kaas, een beetje zwarte peper en een scheutje kookroom/melk
 • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de wokpan met groenten en spekjes
 • Zet vervolgens het vuur laag, voeg het eiermengsel toe en roer nog even goed een minuutje door.
 • Zet nu het vuur uit en laat het geheel een paar minuten rusten.
 • Serveer de pasta met de rest van de Parmezanse kaas en eventueel nog wat extra zwarte peper en/of blauwe kaas. Blauwe kaas heeft vaak een heel overheersende smaak, als je er van houdt dan past het perfect bij deze carbonara pasta. Maar als je er niet zo dol op bent, laat de blauwe kaas dan gewoon weg. Het recept is ook zeker lekker genoeg zonder blauwe kaas.
 • Je carbonara pasta a la suzie is klaar!
 • Eet smakelijk!
Wist je dat je deze pasta zelfs zonder melk of kookroom kunt maken?! Zelf gebruik ik vaak een klein scheutje melk, maar dat hoeft niet eens. In het klassieke Italiaanse Carbonara recept wordt ook geen melk of kookroom gebruikt! 

Ik ben benieuwd wat jullie van dit nieuwe pasta recept vinden. Laat het me vooral weten! En als je het recept hebt geprobeerd ben ik ook heel benieuwd of het heeft gesmaakt.

Meer pasta inspiratie? Bekijk dan ook eens de volgende van mijn pasta recepten:

Pasta pesto (vegetarisch), Pasta met boerenkool, & Pasta met pompoen uit de oven

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram  en Facebook 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
NOEDELS MET MANGO EN KIP

Zoals jullie inmiddels van mij gewend zijn maak ik graag gemakkelijke, gezonde en goedkope maaltijden. Verantwoord eten hoeft helemaal niet...

Sluiten