#FOODwithsuus Eetdagboekjes

EETDAGBOEK #10 – (21 OKTOBER T/M 27 OKTOBER 2019)

eetdagboek 10

De maand oktober is alweer bijna voorbij en er stond nog geen eetdagboek voor deze maand online. Hoog tijd dus. Net zoals bij de laatste paar eetdagboekjes heb ik ervoor gekozen om mijn maaltijden bij te houden op 3 dagen. Een actieve dag, een rustdag en een dag in het weekend (semi actief). Ben je benieuwd naar de maaltijden op deze dagen? Kijk dan gauw verder in dit eetdagboek #10.

EETDAGBOEK #10 – (21 OKTOBER T/M 27 OKTOBER 2019)

Ik probeer in de basis zo gezond mogelijk te eten. Maar ik volg geen speciaal dieet. Er zijn ook geen standaard maaltijden die ik dagelijks of wekelijks op vaste dagen of tijdstippen eet. In het algemeen probeer ik simpel gezegd zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten, zo min mogelijk dierlijke producten te nuttigen en zoveel mogelijk voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar daar wijk ik dus ook wel eens van af.

Woensdag 23 oktober:

*Actief: 16,3 km hardgelopen, 15 km gefietst

-Ontbijt: Smoothiebowl gemaakt van 1 banaan, een handje havermout, een eetlepel spirulina, 100ml amandelmelk, 100 gram bevroren blauwe bessen en toppings: muesli, rozijnen, gojibessen, chiazaad, amandelen, lijnzaad.

-Snack: Een banaan

-Lunch: Vier snee geroosterd brood met kruidenkaas en gerookte zalm (er paste er twee op de foto)

-Diner: Rijst met sperziebonen en tempé ketjap

eetdagboek 10 woensdag

Vrijdag 25 oktober:

*Rustdag: Niet de deur uit geweest

-Ontbijt: Havermout van plantaardige melk met toppings: amandelen, pompoenpitten, gojibessen, 4 witte chocolade rotsjes, lijnzaad

Snack: Twee blokjes Milka Chocolade (melk/caramel)

Lunch: Drie snee brood met hummus/kruidenkaas en avocado

Diner: Boerenkool stamppot met spekjes en mosterd

eetdagboek vrijdag rustdag

Zondag 27 oktober:

*semi actief: 11 km hardlopen, voor de rest luieren

-Ontbijt: 4 pannenkoeken (zelf gemaakt beslag van speltmeel, amandelmelk, 2 eieren en gewelde rozijnen + snuf kaneel) + stroop en suiker
Snack: een appel
-Lunch: Vier snee brood waarvan 2 met hummus en 2 met ossenworst
Diner: Rijst met spitskool, puntpaprika, ui, knoflook, sperzieboontjes, kipfilet en zelfgemaakte satesaus van pindakaas gemengd met kokend water
Toetje: 2 zelfgemaakte wafels met Isey Skyr topping en blauwe bessen. Recept: Gezonde wafels met blauwe bessen en crème brullee topping.

eetdagboek suzanne brummel

Dat was het eetdagboek van deze week. Laat het me vooral weten als je meer/minder wilt zien in een volgend eetdagboek of als je andere specifieke eetdagboekwensen hebt.

Heb je nog een vraag over een ander onderwerp, stel hem ook gerust hieronder.

Liefs,
Suzanne

Volg jij me al op Instagram & Facebook

Zie ook: Eetdagboek #7  & Eetdagboek #8 & Eetdagboek #9

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  A.
  oktober 28, 2019 at 18:41

  Ik heb nog een vraagje. In je video op YouTube vertelde je dat wanneer je een drukke dag hebt ‘s morgens, je vroeg uit de veren moet om te gaan lopen. Ontbijt je dan? Of sla je dat over?
  En als je ontbijt wat eet je dan?
  Groetjes en veel plezier volgende week xx

  • Reply
   Suzanne
   oktober 29, 2019 at 12:05

   Hi,

   Klopt! Dat ligt eraan hoe ver ik die ochtend loop. Bij loopjes korter dan 12 km ontbijt ik niet. Dan drink ik wel een glas water en daar eet ik bijvoorbeeld een banaan of een halve banaan bij en dan ga ik gauw de deur uit. Voor alles langer dan 12km/een uur ontbijt ik wel. Maar als dat vroeg in de ochtend is dan wil ik niet teveel hebben gegeten omdat ik daar last van krijg tijdens het rennen dus dan eet ik gewoon half/half. De helft voor het lopen, de andere helft erna. Vaak iets van brood met pindakaas bijv. omdat ik op reis niet de mogelijkheid heb om havermout of smoothiebowls te maken. En in bijna ieder hotel hebben ze wel iets van brood dat je kunt roosteren met jam of pindakaas:)

 • Reply
  A.
  oktober 29, 2019 at 21:29

  Dankjewel voor je antwoord Suzanne. Ben ik wat mee 👍

 • Reply
  Cathelijne
  november 6, 2019 at 13:56

  Hi Suzanne,
  met welke camera maak jij jouw mooie foto’s?
  Of gebruik jij een bepaald programma voor het bewerken?
  Fijne food inspiratie!

  Liefs,
  Cathelijne.

  • Reply
   Suzanne
   november 6, 2019 at 15:36

   Hi,

   Ik fotografeer met een Canon700D spiegelreflex camera. En ik bewerk foto’s gewoon op mijn telefoon met vsco bijvoorbeeld:)

   Liefs,
   Suzanne

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  wafel recept
  GEZOND WAFEL RECEPT MET CRÈME BRÛLEE TOPPING

  Wafels, wie lust ze niet? Ik ben er in ieder geval dol op. Maar dan wel zo gezond en gemakkelijk...

  Sluiten