#FITwithsuus Sportdagboekjes Weetjes, tips en andere sporten

2K19 SPORTIEVE HOOGTEPUNTEN

spartan stadion race

Het is 31 december 2019 en social media ontploft van alle jaaroverzichten, hoogtepunten van het afgelopen jaar en nieuwjaarswensen. In eerste instantie was ik vastberaden hier dit jaar niet aan mee te doen. Maar uiteindelijk is hier toch een blog met enkele van mijn sportieve hoogtepunten van het afgelopen jaar. 

Een sportief jaaroverzicht in beelden! Want zoals ik eerder deze week op mijn Instagram  deelde, denkt ik dat het heel goed is om af en toe terug te kijken naar waar je vandaan komt en te beseffen wat er allemaal is gebeurd de afgelopen periode. Om te zien óf, en wat voor progressie je hebt geboekt moet je soms verder terugkijken dan een paar weken of maanden. Ik denk dat dat in het algemeen heel goed is om af en toe eens wat verder terug te kijken om uiteindelijk weer beter en gemotiveerder vooruit te kunnen.

2019 was voor mij al met al een fantastisch sportief jaar. En dat sluit ik graag positief af met een overzicht van alle sportieve hoogtepunten.

Ik heb een top 10 gemaakt van sportieve hoogtepunten die je hieronder in beelden met een korte beschrijving kunt bekijken. Wil je meer weten over een specifiek hoogtepunt dan kun je op de linkjes klikken die erbij horen.

1. Begonnen met hardlopen (Januari)

Eind december 2018 maakte ik sportieve doelen voor 2019. Een van die doelen was starten met hardlopen. Ik ben dit gaan doen bij/met schema’s van Run2Forty2 en deze keuze heeft niet alleen nog een hoop andere hoogtepunten veroorzaakt, het heeft mij ook als mens verandert.

2. Leren skiën in Oostenrijk (Februari)

wintersport oostenrijk
Ik heb twee super toffe perstrips mogen doen naar Oostenrijk waar ik echt heb leren skiën. Iets dat ook al jaren op mijn bucketlist stond. Voor het eerst de steile pistes af was heel erg gaaf!

3. Mijn coach en ik wonnen als team de Relay Marathon op Ibiza (April)

ibiza relay marathon winners 2019

Mijn eerste hardloopwedstrijd in het buitenland: De Ibiza Relay Marathon. Mijn coach het eerste gedeelte, ik het tweede. Ik splitte 1.30.50 op de halve marathon, heb vervolgens een week lang niet kunnen lopen van de spierpijn. Maar het was het allemaal waard.

4. Nederlands master Kampioen (Mei)

onmk lange baan

Ondanks dat ik me dit jaar focuste op het lopen bleef ik ook zwemmen. Een paar keer per week zwom ik met veel plezier baantjes. Omdat ik er nog zoveel plezier aan beleefde besloot ik mij in te schrijven voor het NK masters. Vervolgens kwamen plezier en prestatie samen en werd ik Nederlands Kampioen in mijn leeftijdsklasse (25-30 jaar) op de 200m schoolslag

5. Winst op de 8km van Formentera (Mei)

marato formentera

Helemaal in mijn eentje reisde ik naar Formentera om daar de 8km van Formentera wedstrijd te lopen welke ik vervolgens won.

6. De Spitsbergen halve marathon (Juni)

spitsbergen marathon finish

In juni heb ik de meest Noordelijke hardloopwedstrijd gelopen die er bestaat: De halve marathon van Svalbard. Terwijl er in Nederland een hittegolf gaande was liep ik met dubbele lagen kleding tussen de ijsschotsen en een prachtig besneeuwd landschap een halve marathon. Ik werd ook nog eens tweede dame.

7. Het WK vrouwenvoetbal (Juni)

wk vrouwen voetbal

Eveneens in juni ben ik naar Frankrijk geweest voor het WK vrouwenvoetbal. Ondanks de regen was dit een enorm gave sportief georienteerde reis en ervaring.

8. Spartan Stadion Race (Juli)

spartan stadion race

Dit jaar mocht ik ambassadeur zijn voor de Spartan Stadion Race welke werd gehouden in de Johan Cruijff Arena. In eerste instantie zou ik zelf niet meedoen. Maar eenmaal daar werd ik zo enthousiast van alle obstakels en de sfeer dat we 5 minuten voor de start nog een startbewijs regelde en ik zelf ook meedeed én finishte.

9. De Amsterdam Halve Marathon (Oktober)

mizuno halve marathon amsterdam tcs

In voorbereiding op mijn eerste marathon liep ik eind oktober de Amsterdam halve marathon. Het was superleuk om deze race te kunnen doen in de stad waar ik woon, werk en waar ik train. Ik finishte in een nieuw PR van 1.24. Een enorme vooruitgang ten opzichte van mijn allereerste halve marathon minder dan een jaar geleden in 1.39

10. De New York Marathon (November)

finisher new york marathon 2019

Op 3 november van dit jaar mocht ik mijzelf eindelijk ook een echte ‘marathoner’ noemen. Zoals in het raceverslag te lezen was ging de marathon niet helemaal zoals gehoopt en verwacht maar ik was gefinisht! En het was een fantastisch hoogtepunt van het afgelopen sportjaar.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te bekijken. Ik wens iedereen alvast een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2020!

Liefs,
Suzanne

Ben je al bekend met mijn YouTube kanaal🙂? En volg je me ook al op Instagram  & Facebook ? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
lactaat inspanningstest trigym schagen hardlopen
HET ‘WAT’, ‘HOE’, EN ‘WAAROM’ VAN DE LACTAAT INSPANNINGSTEST

Gisterochtend deed ik een lactaat inspanningstest. Ik deelde hierover een video op mijn Instagram. Vervolgens ontving ik een aantal vragen over...

Sluiten