#FOODwithsuus

HEALTHY HOTSPOT: SCHATTEMOUTJE

Hi schatteboutjes,

In de healhty hotspot post van vandaag ga ik het met jullie hebben over schattemoutje waar ze havermout serveren. Één van mijn favoriete ontbijtjes sinds een half jaartje. En niet alleen die van mij hoor, havermout is weer helemaal hot en terug in het vaste voedingspatroon van veel Nederlanders. Logisch want het is lekker en gezond. Niet alleen bekende Nederlanders, modellen en foodies op Instagram doen mee aan deze ‘havermouthype’. Iedereen lijkt mee te gaan want in de supermarkten is havermout namelijk ook al enige tijd niet aan te slepen. Slim om op in te spelen dachten Sophie en Toon van Schatje Patatje. Eh…Schatje Patatje? Ja dat leuke restaurantje waar ik eerder over schreef (in deze healthy hotspot post) omdat ze er friet van groenten maken!  Deze heeft er nu dus een zusje bij, in dit zelfde leuke pand aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam bieden zij nu ook een ontbijtservice aan van allerlei verschillende soorten havermout! 

Mijn ‘fit journey’ begon een paar jaar terug toen ik mijn sport prestaties wilde verbeteren door meer op mijn voeding te gaan letten. Vroeger ontbeet ik met brood, lunchte ik met brood en at ik ’s avonds vaak een agv’tje (aardappels, groenten en vlees). Tegenwoordig varieer ik veel meer in mijn voedingspatroon en krijg ik daardoor meer en betere voedingsstoffen binnen. Tijdens het ontbijt ruil ik nu regelmatig mijn simpele broodjes  om voor een bakje havermout.

Dit doe ik in eerste instantie omdat je er lekker mee kunt variëren door  fruit, granola en/of superfoods toe te voegen en ik nu eenmaal niet van elke dag hetzelfde ontbijtje houdt #booooring. Daarnaast is het super voedzaam door de langzame suikers die erin zitten. Daardoor zit je langer vol wat helpt minder tussendoor te snacken #goedvoordelijn. En het helpt je om langer je energie vast te houden. Ideaal voor mensen met een druk leven. Ook eet ik het om voldoende vezels en antioxidanten binnen te krijgen. Havermout zit er vol mee en dat is goed voor je darmen, beschermt tegen schadelijke stoffen die bij de stofwisseling vrij komen en verkleint de kans op een te hoog cholesterol. Verder is havermout goedkoop en kost het weinig tijd om het te maken (pluspuntje voor alle studenten met weinig budget zoals ik!)

Toen ik hoorde dat Schatje Patatje er een zusje bij kreeg in de vorm van Schattemoutje MOEST ik natuurlijk even langs gaan. Ik verbaasde me over de ruime kaart en originele opties. Thuis maak ik altijd een simpel havermoutje met appel, rozijntjes en kaneel of met banaan en gedroogde vruchtjes.  Maar op de kaart bij Schattemoutje kun je helemaal losgaan. Voor de kleine eters is er de skinny bitch beker (300ml), voor de mensen met ietsje meer trek is er de bitch (400ml) en voor de echte grote eters is er de bro (600 ml). Deze bakjes worden gevuld met een havermoutpapje op basis van amandelmelk  als basis (ongeveer 30 gram havervlokken per 100 ml) en daarnaast heb je de keuze uit diverse toppings en aanvullingen. Je kunt je havermoutje zelf samenstellen, maar je kunt ook gaan voor de specials van de kaart. Zo krijg je bij ‘the power’ een havermoutje met banaan, kokosvlokken, een mix van gedroogd fruit en zaden. Maar ben je nou een grote pindakaas fan dan kan je ook kiezen voor de ‘peanut butter jelly’ variant (uiteraard met peanutbutter&jelly). Zelf probeerde ik twee andere varianten uit en ging ik voor de Bounty Bowl met stukjes chocolade en kokos. Ook probeerde ik de cacoa red fruit voor jullie, een havermoutje met een basis van cacao plus een rood fruit mix en wat kokossnippers. Beide heerlijk en ook qua hoeveelheid precies goed.

De prijzen? Je betaalt 5 euro voor een skinny bitch, 6 euro voor een bitch en voor 7,50 zit je gegarandeerd de rest van de ochtend vol (als je je Bro tenminste op eet, #itshuge!). Prima prijzen om eens lekker buiten de deur te ontbijten voor je gaat trainen (ze zijn namelijk al vanaf 7 uur geopend:D)  of gewoon gezellig na een avondje stappen of als vervangende koffiedate met je vriendinnen (uitslapen kan ook, ze zijn tot 12:00 uur open).

Ik ben in ieder geval fan! Ga jij het ook eens proberen?
Een fijne dinsdag allemaal!

Follow me on Instagram Facebook – Bloglovin 
PH : me + Sonja 

Met dank aan: Schattemoutje (Amsterdam, Ferdinand Bolstraat) :)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Neeltje | Thoughts in Style
  juni 28, 2016 at 21:06

  Ah het ziet er echt lekker uit!

 • Reply
  Joëlla
  juni 29, 2016 at 06:35

  hmm! Ziet eruit als een aanrader!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK FRIDAY (17 juni t/m 23 juni)

  Hello vrijdag 24 juni, hello DEADLINE!! Vandaag is mijn scriptiedeadline, dé dag waar ik al zolang tegenop zie. Dé dag...

  Sluiten