#FASHIONwithsuus

WAT VOOR BIKINI PAST BIJ MIJN FIGUUR?

Het is weer zomer ! We hebben (bijna) allemaal extra ons best gedaan voor een summerbody waarmee we zelfverzekerd onze bikini’ s weer aan durven te trekken. Of een badpak natuurlijk, want badpakken worden lang niet alleen meer gedragen door vrouwen die onzeker zijn over hun lichaam en hun zwembandjes willen verbergen! Sterker nog, het is dé beach trend van 2017 if you ask me! Badpak of bikini…wat past het best bij jou lichaam? En als je dan voor een bikini gaat…wat voor soort bikini staat je dan het best. Welke vorm benadrukt jouw sterke punten (bijvoorbeeld je mooie billen of die vrouwelijke rondingen)? En welke bikini’s helpen je die zwembandjes verdoezelen? 

 

Om te bepalen wat voor soort bikini/badpak ons het beste staat zullen we eerst moeten bepalen wat voor soort figuur we hebben. We zijn immers allemaal anders. De één heeft bredere heupen, de ander juist bredere schouders. De één heeft bijna geen taille, de ander lijkt wel een wesp (hele smalle taille).

Hieronder heb ik telkens een beschrijving van het soort figuur met wat voor soort badmode het beste zou zijn. Daarbij enkele foto’ s die de optie qua bikini/badpak per figuur laten zien. Let niet op het figuur in de foto’ s want dat is steeds hetzelfde (moi) en varieert ergens tussen nummer 4&5 in. Dus het figuur van de foto klopt niet bij de omschrijving. Het soort badpak/bikini wel:)

 

 1. Appel

Veel vrouwen met een appelfiguur zijn vaak in de zomer het meest ontevreden met hun lichaam omdat vrouwen met een appel figuur het snelst aankomen rondom hun buik. Maar deze vrouwen vergeten vaak dat ze wel prachtig slanke (vaak lange) benen hebben. Ben ik een appel? Check onderstaande kenmerken!

 • Slanke benen + Ronde/Volle buik
 • Weinig taille
 • Weinig heup
 • Brede schouders met vaak ook grote borsten

De perfecte optie voor een Appel is een tankini. Een tankini heeft namelijk een bovenstukje dat je buik grotendeels bedekt. Maar het feit is wel dat de tankini voor de wat jonge/mode bewuste appel misschien niet zo’ n goede optie is. Voor de appels die wat minder geven om trends en gewoon hun figuur optimaal willen laten stralen is de tankini de perfecte optie. Een andere optie is natuurlijk het badpak! En dan eentje met een taillerend effect, het liefst in de kleur zwart (of donkerbruin/donkerblauw). Dat kan een fashionable variant zijn of zoals deze een heel sportieve. Sporty is hot ! Daarnaast zijn plooiende varianten van high waisted bikini broekjes en/of plooiende badpakken ook een goede optie om de buik optisch platter te laten lijken.

2. Peer

 Ben je een peer? Dan ben je niet de enige! De meeste vrouwen hebben namelijk een peer figuur dat zich kenmerkt door:

 • een slanke taille met van nature een platte buik
 • bredere heupen dan schouders
 • relatief kleine/gemiddelde borsten
 • volle billen/dijen/bovenbenen

Omdat je met een peerfiguur sowieso al bredere heupen hebt wil je de focus wat meer verleggen naar de bovenkant die niet per se heel vol/groot is. De beste vorm van een bikini topje is hiervoor de bandeau welke je schouders optisch breder zal laten lijken. Om je borsten extra te benadrukken kun je kiezen voor felle / vrolijke kleuren en/of bikini topjes met een leuk printje.  Toch liever een badpak? Ga dan voor een badpak met een diepe V-hals om de nadruk op je decolleté te leggen! Daarnaast willen we onze heupen juist wat minder benadrukken en daarom is het verstandig een effen broekje te nemen in een rustige kleur. Ben je helemaal into the trends/fashion. Dan is een high waist bikini broekje perfect voor jou!

3. Zandloper

Lucky you! Althans, de zandloper wordt door de meeste Nederlandse vrouwen gezien als het perfecte figuur. Grote borsten, grote billen en een smalle taille is waar het in het kort op neerkomt. Waar het vooral om gaat is dat er bij dit figuur geen disbalans bestaat, maar alles met elkaar in verhouding staat:

 • Smalle taille
 • Gewicht is gelijkmatig verspreid over het hele lichaam
 • Volle borsten
 • Volle heupen, maar altijd in verhouding met de schouders

Ik zei niet voor niets lucky you! Want met een zandloper figuur kun je eigenlijk alles hebben. Het maakt niet heel veel uit wat je kiest. Het is net een beetje waar je zelf de nadruk op wilt leggen. Omdat je zo’ n mooi figuur hebt kun je ook meegaan met trends zoals de monokini (een kruising tussen een badpak en bikini waarbij het bikinitopje en het broekje door verlengstukken met elkaar verbonden zijn). Sommigen noemen het ook wel een badpak met gaten aan de zijkant. Qua bikini werkt alles maar de triangl bikini kan vaak nog net even dat extra accent leggen op je figuur waardoor je vormen nog beter uitkomen!

 

4. Omgekeerde driehoek

Bij dit figuur kun je de kenmerken haast al raden. Je bent als een omgekeerde driehoek met een brede bovenkant en een smallere onderkant. Voornamelijk fanatieke zwemmers zoals Ranomi Kromowidjojo en Inge de Bruijn hebben zo’ n lichaam.

 • Bredere schouders dan heupen
 • Atletische silhouet
 • Vaak gespierde rug en schouders
 • Vrijwel geen taille maar wel een platte buik

Alhoewel veel vrouwen met dit figuur vinden dat ze er snel mannelijk/fors/breed uit zien kunnen zij er juist heel sierlijk uit zien als ze de nadruk weten te leggen op de juiste lichaamsdelen. Het doel is om het bovenlichaam optisch wat smaller te laten lijken en de heupen wat breder. Qua bikinitopjes kun je het beste gaan voor een top met dikke banden die je schouders optisch smaller laten lijken. Omdat we de nadruk op de heupen willen leggen kun je het beste gaan voor een wat groter broekje (geen string vorm) met vrolijke kleuren & printjes. Fransjes eraan of strikjes doen het ook goed!

5. Plank

Dit figuur wordt niet altijd in het rijtje opgenoemd als men spreekt over lichaamsfiguren omdat het vooral een vorm is die veel voorkomt bij jongere vrouwen in de leeftijd onder de 20. Maar in mijn vriendenkring en omgeving weet ik dat er ook genoeg vrouwen zijn die op latere leeftijd nog steeds deze kenmerken vertonen en daarom vind ik het belangrijk ook dit lichaamstype te bespreken. De naam zegt het eigenlijk al. Dit betreft een slanke vrouw met weinig brede vrouwelijke vormen:

 • Slank (vaak lange benen en armen)
 • Platte buik en weinig tot geen borsten
 • Weinig heupen
 • Smalle schouders

Omdat je als vrouwe met dit figuur weinig vrouwelijke vormen hebt is het juist fijn als je dit kan creëren met een goede bikini. Beugelbikini’ s met een licht push-up effect zijn hiervoor een aanrader! Ze laten je borsten net iets groter lijken dan ze zijn. Daarnaast werkt voor dit figuur de string bikini heel goed! Laat je billen maar zien! Je hebt ze wel! Gaat een string je net iets te ver? Ga dan in ieder geval voor een wat kleiner/dunner/smaller broekje dat zorgt dat je wat bloot van je billen weggeeft en dat je niet alles wat je hebt bedekt. Daarnaast is de triangl bikini met een gestrikt broekje een perfecte optie! 

 

 Voor de trends van aankomende zomer én om gelijk voorbeelden te zien bij jou figuur kun je een kijkje nemen in de Zalando bikini guide (op de website van Zalando). Zij hebben het je wel heel gemakkelijk gemaakt! Je klikt simpelweg op jouw figuur en dan op ‘shop jou bikinimatch’ en je krijgt een waslijst met bikini’ s die het beste passen bij jou gekozen figuur! Superchill! Shoppen maar!

En ik? Zelf zit ik denk ik een beetje tussen de omgekeerde driehoek en de plank in.  Voor mij werken triangl bikini’ s en bikinitops met brede banden het beste omdat ik weinig tot geen borst heb en een slank middel. Daarnaast vind ik badpakken ook erg fijn omdat ze mijn brede schouders wat verdoezelen. Ik heb enorm brede schouders, een platte buik met weinig/geen borst en gespierde/brede heupen. Daarom kies ik het liefst voor een effen broekje en een wat drukker topje. Zie hier mijn favorite van deze zomer:

Ik hoop dat jullie het een leuk&interessant artikel vonden en zie jullie graag hier of op mijn Instagram weer eens terug!

Liefs,xx
Suzanne

 

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  J. J.
  oktober 10, 2018 at 14:55

  Prima geschreven artikel, maar de foto’s matchen absoluut niet bij figuurtypes.
  Ik had graag gezien dat er bij een peervorm, ook een model met peervorm en desbetreffende bikini bij zou staan. Visueel is makkelijker dan woorden.

  • Reply
   Suzanne
   oktober 11, 2018 at 10:26

   Bedankt voor je eerlijke reactie, en daar ben ik het helemaal mee eens! Ik vond het ook super jammer dat ik dat niet kon doen. Maar ik durfde niet zomaar plaatjes van internet te plukken van andere vrouwen in bikini, i.v.m auteursrechten en dergelijken heb ik het veilig gehouden en mezelf dan maar al die soorten aangetrokken. Maar je hebt helemaal gelijk, dat zou veel beeldender zijn geweest!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  FLASHBACK MIMIZAN

  Bonjour! Zoals jullie hebben gemerkt is er afgelopen vrijdag voor het eerst sinds hele lange tijd GEEN 'Flashback Friday' post...

  Sluiten