#FLASHBACKwithsuus

FLASHBACK FRIDAY (28 juli t/m 3 augustus)

Van garnalen vangen in de Waddenzee tot puppies knuffelen in Epe. En van een supercool run&swim event in Rotterdam tot gewone werkdagen thuis in het Amsterdamse. Het was weer een weekje vol standaard, maar zeker ook bijzondere dingen! Kijk je weer gezellig mee:)?

 

Vrijdag 28 juli:

-7:45 uur: Wakker worden in Epe! Zoals jullie wellicht in één van mijn laatste vlogs hebben gezien ben ik donderdagmiddag voor één nachtje naar Epe gegaan.
– Ontbijt: 3 snee brood (2 met chocopasta, 1 met gestampte muisjes)
– Work-out: 6km interval run! Mijn doel was om de komende tijd meer interval te rennen om mijn hardloopsnelheid een beetje op te kunnen krikken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit er de afgelopen maand niet heel vaak van is gekomen #shameonme. Maar vandaag rende ik wel degelijk een goede interval:) 1 minuut sprinten (met een gemiddelde snelheid rond de 3,50′ per km) gevolgd door 1 minuut langzaam joggen (met een gemiddelde snelheid rond de 5,00′ per km)
– Douchen, aankleden en en en PUPPPIES KNUFFELEN!<3
– Zoals sommigen van jullie misschien weten ben ik opgegroeid met honden. We hebben altijd Berners gehad en ook nestjes. Vandaar dat het gelijk begint te kriebelen wanneer iemand anders (in dit geval een kennis uit de buurt) een nestje puppies heeft liggen. We gaan dan ook met de halve familie kijken hahaha. Mijn twee broertjes, moeder en ik! Het is zooooo super lief! Alleen die geur van puppie al als je binnenkomt maakt je dag goed!
– Lunch: 2 snee brood met kaas + 2 crackers met pindakaas
– Na de lunch ga ik even aan het werk achter mijn laptop.
– Diner: WK zwemmen + gele rijst met gemarineerd rundvlees en sperziebonen! #yummie
– Helaas is het alweer tijd om terug te reizen naar Amsterdam. Ik reis graag een beetje op tijd naar huis omdat ik mijn koffer nog moet inpakken voor een weekendje Texel en de wekker lekker vroeg staat voor morgen.
– 20:30 uur: Back home! Snel mijn koffertje inpakken voor morgen en gelijk douchen en slapen:)
– 22:00 uur: Welterusten!

Zaterdag 29 juli:

– 6:30 uur: Wake-up time!
– Breakie: magere kwark met cruesli
– Aankleden, spullen pakken en naar de metro!
– Om 7:20 uur zitten Tjark en ik in de metro en beginnen we onze 3 uur durige reis naar Texel. Eerst naar Amsterdam Centraal, vanaf daar naar Den-Helder station. Van dat station met een bus naar de Veerpont. Met de Veerpont naar Den Hoorn. En vanaf daar met een texelhopper naar ons hotel in de haven van Oudeschild.
– Snack: Kokosmakroon
– De reis verloopt voorspoedig en om 10:30 uur zijn we aangekomen bij ons hotel! We verblijven in het Havenhotel. Een ouderwets gezellig hotel dat toch van alle moderne gemakken zoals airco, wifi en vloerverwarming is voorzien:) We zetten even rustig onze koffers neer en besluiten dan in de haven koffie/thee te gaan drinken met uiteraard een gebakje!
– Snack: Thee met een stuk appeltaart
– Na de taart en thee in het zonnetje is het al gauw tijd voor lunch!
– Lunch:  We gaan lunchen bij t’ Pakhuus in de haven van Texel. Het is een heel mooi gelegen en chique restaurant. Het eten is echt fan-tas-tisch! Er worden grote etagères met Fruit de Mer geserveerd op tafel. Omdat ik allergisch ben voor week- en schaaldieren gaan deze kreeften, garnalen, kokkels, mossels en oesters aan mij voorbij. Maar ik vind het er wel prachtig uit zien! Ik krijg een heerlijk alternatief hoofdgerecht van vis met groenten. Zie foto hieronder. Voor de beleving van deze lunch in bewegende beelden: Check de vlog!
– Na de lunch gaan we garnalen vangen op zee. We gaan mee met een vissersboot de Waddenzee op. Aldaar vissen we ongeveer een half uur op garnalen. Uiteraard komt er veel meer in de netten terecht. Van krabbetjes tot zeesterren en van zeewier tot allerlei soorten vis. Alle dieren en plantjes worden machinaal geschieden van de garnalen en worden weer terug de zee in gegooid. Enkel de garnalen blijven achter op het schip waar ze gelijk gekookt en verpakt worden om vervolgens naar Marokko te worden verstuurd voor het pellen. Gepeld komen ze dan weer terug naar Nederland. We weten allemaal waarschijnlijk hoe het zit met goedkope arbeidskrachten in lageloonlanden zoals Marokko. Toch blijf het vreemd om te horen hoe dat gaat.
– Als we rond 15:30 uur weer van boord gaan kleden we ons even om in het hotel en dan wandelen we naar het Beach Food Festival dat dit weekend plaats vind op Texel. Dat is min of meer waarvoor we zijn gekomen:)
– Het Beach Food festival is een super gezellig evenement waar je een heel weekend lang alle Eilandse parels kunt proeven. Van Noordzeekrab tot Texels lam. En van zelfgevangen garnalen tot biologische kombucha en waddenoesters. Het festival terrein lig aan een super klein en schattig waddenstrandje. Helaas hebben wij er niet het zomerse weer bij dat er zo leuk bij had gestaan. De lucht is grijs en het regent telkens. Maar ondanks dat is het mega gezellig en leuk!
– Diner: We hebben een proefkaart gekregen waarmee we bij elke foodtruck iets kunnen proeven! En dat lukt aardig. We zijn goed opweg met Texelse lam tosti’ s, Duinoord ijs, geitenkaas flamkuchen en witlofsoep als het bizar hard begint te regenen. We besluiten het voor vandaag voor gezien te houden. Morgen voorspellen ze iets beter weer en kunnen we de kaart ook nog gebruiken:)
– Door de stromende regen rennen we terug naar ons hotel. Snel een warme douche en slapen!
– 22:30 uur: Goodnight!

Zondag 30 juli:

-8:00 uur: Ik heb de wekker gezet, Tjarko wil nog blijven liggen. Maar ik wil graag even sporten.
Work-out: 6 km rennen. En dat ging niet van harte kan ik jullie vertellen. De eerste 3 kilometer leken prima te gaan. Ik had er toen niet aan gedacht dat ik wind mee had en dat het best hard (understatement!) kan waaien op de Waddeneilanden. Holy moly…! Toen ik me na 3 km omkeerde schoot mijn gemiddelde snelheid werkelijk omhoog als kool! Niet normaal wat stond er een harde wind! Pfoeeee. Dit waren 6 hele pittige kilometertjes!
– Tjarko wakker maken, douchen, omkleden, koffers pakken en naar het ontbijt!
– Ontbijt: Er is een heel uitgebreid buffet waarvan ik verschillende dingen proef. Het is echt zo’ n proefweekend haha. Ik neem een sneetje krentenbrood met roomboter, twee schijven meloen, een grote schep mango, 2 pannenkoeken met poedersuiker, en nog een hard bolletje.
– Na het ontbijt wandelen we rustig richting het Beach Food Festival terrein. Daar kletsen we gezellig tot het om 12 uur open gaat.
– Lunch: We maken onze proefkaart op ! We eten van alles! Van texels kebab tot kokosrijst met saté ajam. Van hotdog met chips tot een crépe met Nutella. En van geitenkaas met peer tot een pittige tosti met pesto en kaas. Je kunt het zo gek niet bedenken of het was er en wij aten het haha. We aten niet alles door elkaar en gelijk achter elkaar aan, mocht je je afvragen of we niet vreselijk misselijk werden. We aten een hapje, bleven even lekker hangen bij het tentje en dan na een half uur ofzo gingen we naar de volgende.
– Om 15:30 uur gaan we met een Texelhopper terug naar de veerpont! Vanaf daar begint onze lange reis terug!
– Om 19 uur zijn we weer thuis #YAY. Ik pak gelijk de koffer uit en spring onder de douche terwijl Tjarko avond eten maakt.
– Diner: Kipsticks uit de oven met gebakken aardappels en sla (met komkommer, tomaat, ui, paprika en honing-mosterdressing)
– Uitgeteld liggen we om 20:30 uur al in bed. #zomoe! Welterusten!

MEER OVER DIT WEEKEND TEXEL VINDEN JULLIE IN DE SPECIALE TEXEL BLOGPOST & IN DE WEEKVLOG!

Maandag 31 juli:

– 7:30 uur: Tijd om uit bed te rollen!
Ontbijt: Magere yoghurt met cruesli
– Aan het werk! Er is genoeg te doen! Ik wilde eigenlijk gaan sporten, maar ik voel me vandaag niet zo lekker. Als in, ik heb enorme buikkrampen…you get what I mean.
Lunch: 3 snee brood met kipfilet en een gekookt ei
– Werken tot 16 uur.
– Work-out: Ik ga toch een poging wagen om te rennen. Want ik zit op 92,5 km en anders haal ik voor het eerst sinds maanden, misschien wel sinds een jaar mijn 100 maandelijkse kilometers niet. Ik moet dus minimaal 7,5 rennen maar hoop stiekem op meer. Echter kom ik er na 3 km achter dat ik beter thuis had kunnen blijven. Die buikkrampen zijn echt niet oke. Shit happens. Uiteindelijk ren ik precies 7,5 km en ga ik gauw lekker warm douchen:)
– Warme kleertjes aan en boodschappen halen.
– Diner: Vanavond eten Tjark en ik gezellig thuis. Ik maak een witlof salade met gewelde rozijntjes, mandarijn, appel, banaan, perzik en meloen. YUMMMIEE!<3
– Na het eten gaat Tjarko een boek lezen en ga ik nog even wat werk voorbereiden voor morgen.
– 22:00 uur: Oogjes sluiten!

Dinsdag 1 augustus:

-7:30 uur: Alweer een half uurtje gesmokkeld…(normaal sta ik altijd om 7 uur op).
– Ontbijt: 3 snee brood ( 2 met pindakaas, 1 met jam)
Work-out: Ik voel me vandaag weer topfit dus ik ga gelijk lekker naar de gym. Mijn buikpijn kwam vast omdat ik iets verkeerds had gegeten… Ik train een uurtje kracht, een half uurtje doe ik buik&billen en dan ga ik nog 20 minuutjes uitfietsen op de crosstrainer. Een heerlijk begin van de dag!
– Op de terugweg haal ik boodschappen en thuis spring ik snel onder douche om op tijd aan de dag te kunnen beginnen.
– Werken tot lunchtijd
– Lunch: 3 snee brood ( 2 met kipfilet+ halve avocado, peper+zout, 1 met kaas+gekookt ei + mosterd)
– Na de lunch duik ik weer gauw achter mijn laptoppie (lot to do!)
– 18:30 uur: Finitooooo! Althans, mijn werk achter de laptop zit erop. Nu moet ik alleen nog even wachten tot Tjarko thuis komt en gaan we samen nog wat foto’ s maken voor Instagram.
– Diner: Om 19:30 uur gaan we weer op ons balkon eten, en Tjarkos zus is er ook gezellig:) Leuk, leuk, leuk! We hebben een zomerse fruit salade gemaakt van rucola sla met watermeloen, galiameloen, perzik, seranoham, banaan, mandarijn & noten. Smikkkelen<3
– Rond een uurtje of 21:30 gaat Tjarko’ s zus naar huis en gaan wij eigenlijk gelijk slapen..It seems like we need a lot of sleep lately… wie heeft hier nog meer last van de laatste tijd? Ik kan ‘ s ochtends ook moeilijk opstaan:O Misschien komt het omdat het niet heel warm is…en je een soort wintergevoel hebt? I don’t know.
– 22:00 uur: Truste!

Woensdag 2 augustus:

-8:00 uur: Oh jeetje, het wordt steeds later:O Nee morgen ga ik echt eerder opstaan! I promise!
– Ontbijt: magere kwark met biologiche granola
– Work-out: Swimming time! Merken jullie trouwens ook dat ik de laatste paar weken veel minder zwem? Dat komt omdat het binnenbad gesloten is en ik het buiten toch echt minder chill vind. Vorige week sprong ik er nog in met mijn wetsuit, maar ik kan me daarin toch net iets minder vrij bewegen dus ik besloot vandaag te gaan in mijn normale zwempak. Nou…ik kwam als een ijspegeltje thuis na een uur in het koude water te hebben gelegen. Sjonge jonge wat had ik het koud. En het was buiten niet eens extreem koud. Misschien kwam het door de wind, of toch omdat ik geen wetsuit aan had. You tell me, maar next time ga ik toch echt weer in mijn wetsuit #pussy
– Thuis kleed ik mezelf warm aan en ga ik aan het werk!
Lunch: 3 snee maisbrood met kipfilet + gekookt ei
– Werken tot 17:30 uur
– Work-out 2: Vandaag ben ik in de sporty modus zullen we maar zeggen. Mijn werk ik klaar en wil me nog even ontspannend door een korte run te gaan rennen. Ik heb er echt zin in en besluit 5 km op tempo te gaan rennen. Dit pakt goed uit. In 2o minuten ben ik namelijk weer terug ! Met een gemiddelde snelheid van 4’11 per km ben ik super happy. Het is lang geleden (in 2015) dat ik dit tempo standaard liep op een 5 km. Ik ben aan het uitlopen als Jim aan komt gefietst. Wat een timing! Top!
– Diner:  Samen met Jim, Tjarko en een vriend van Tjarko eten we pasta met courgette, tomaat, paprika, ui, knoflook, aubergine, broccoli, kip, boursin, rucola sla en geraspte kaas.
– Na het eten kletsen Jim en ik gezellig op de bank terwijl de echte mannen voetbal gaan kijken. Maar in the end kijken wij ook gezellig mee. Je bent een sporty of niet…zelfs voetbal is af en toe leuk om te kijken.
– Snack: Paprika chips
– 23:00 uur: Slapen!

Donderdag 3 augustus:

– 7:45 uur: Opstaaaan!
– Ontbijt: 2 snee brood met pindakaas
– Even 2 uurtjes aan het werk
– Work-out: Voor de lunch wil ik toch nog even sporten. Ik ga ruim een uur naar de sportschool voor een half uur circuitje en zo’n 40 minuten armen/rug/schouders.
– Lunch: Rucola sla met watermeloen (nog over van dinsdag)
– Werken
– Snack: Lunch 2: 4 snee brood met kipfilet, kaas, gekookt eitje, peper&zout
– Werken tot 16:30 uur en me dan klaar maken voor het Endless summer event van Saucony&Speedo in Rotterdam.
– Het is ruim anderhalf uur reizen, maar dan heb je ook wat! Ik kom aan in een gezellige Run2day in Rotterdam waar lekkere broodjes en salade op ons staan te wachten:)
– Diner/snack: Ik neem een broodje met filet american, gekookt eitje, rucola en kaas. Heerlijk!
– Vervolgens krijgen we een presentatie van Saucony en Speedo. We kleden ons om (hardloopkleertjes aan), passen de nieuwe Saucony schoenen en rennen dan met z’ n allen richting het zwembad. Daar krijgen we van Speedo een heel tof badpak en een nieuw model zwembril. Ik vind het als zwemmer natuurlijk helemaal fantastisch dat we een keertje gaan zwemmen met een event. First time! Sportieve events worden vaak gedaan met hardlopen en/of bootcamp of yoga. Dat zijn natuurlijk hele gemakkelijke sporten om met een grote groep te doen. Je hoeft er vaak niets voor af te huren en iedereen kan het. Des te leuker dat ze bij dit event wel echt de moeite hebben genomen om een zwembad af te huren, een clinic te regelen en alles daarom heen qua benodigdheden ook te faciliteren. Top! De clinic wordt gegeven door Bas van Velthoven. Voormalig Olympiër en vrije slag specialist. De clinic staat dan ook in het teken van de vrije slag en dat vind ik alleen maar leuk, want de vrije slag is juist niet mijn specialisme. Na een tijdje beginnen de meeste het toch wel erg koud te krijgen en wordt de clinic gestopt. Het water is 20 graden en buiten is het niet veel beter. Het waait en het is frisjes. Tijd voor een warme douche dus!
– Na een warme douche rennen we weer terug naar de Run2day waar er nog een gezellig coctail feestje wordt gehouden. Maar het is al 22 uur en ik moet nog helemaal terug naar Amsterdam reizen dus ik ga er als een partypooper snel vandoor:(  Maar het was een super leuke avond ! Zwemmen& rennen zijn zoooo leuk! Het maakt me altijd happy:D
– 23:30 uur: Welterusten<3

Meer van deze week vind je in de weekvlog! Vergeet je ook niet even te abonneren op mijn kanaal! Dat vind ik leuk! <3

Wauw, toen was het alweer vrijdag:O Deze week is weer super, super snel gegaan! Ik heb onwijs veel zin in een rustig weekend en ik hoop jullie ook?  Wat je ook gaat doen of niet gaat doen: Enjoy en tot volgende week<3

Liefs, xx
Suzanne

Follow me on Instagram – Youtube– Facebook – Bloglovin for moreee! 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
hardloop blessures
5 X WAAROM SAMEN SPORTEN ZO EFFECTIEF IS

Ja, dat lees je goed! Samen sporten is ontzettend effectief. Dus tag/app/bel je sportmaatje maar vast, want het is tijd...

Sluiten